Afro ESC 30Amp Multi-rotor Motor Speed Controller SimonK FW

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Zpráva
Autor
dt

Re: Afro ESC 30Amp Multi-rotor Motor Speed Controller SimonK

#61 Příspěvek od dt »

duruz píše:PS: snadnto bylo slabou baterkou :D a jemnym odstavenim motoru, diky reglum

Obávám se že ne. :wink:
https://github.com/sim-/tgy/blob/master/README.md
  • This doesn't yet check temperature or battery voltage. This is not desired on multi-rotor platforms; however, people still want to use this on planes, cars, boats, etc., so I suppose I'll add it.

Simon Kirby tam evidentně doposud žádnou kontrolu napětí ani teploty nedělal, i když to do budoucna plánuje. Takže spíš tipuju, že jsi to zapnul v Naze a ani o tom nevíš. :wink:
duruz

#62 Příspěvek od duruz »

Zas takovej idiot nejsem.. v naze je to vypnute a baterka po pristani ukazuje 3,74V na clanek. je to 3 clanek.. .vubec nevim, cim to muze byt.
dt

#63 Příspěvek od dt »

duruz píše:Zas takovej idiot nejsem.. v naze je to vypnute a baterka po pristani ukazuje 3,74V na clanek. je to 3 clanek.. .vubec nevim, cim to muze byt.

To je úplně jednoduché - nic nedokáže přistát s koptérou bez vědomí řídící jednotky. Sám jsem absolvoval několik případů, kdy to šlo dolů na vybitý aku, a vždy to byl více či méně neřízený pád, rozhodně nic co by se dalo nazvat "krásně sedl na louku". Klesání kolmo dolů je pro řídící jednotku docela oříšek a pokud není v akumulátoru dost šťávy, tak to "krásně sedl" spíš vypadá jako "se zřítil". Takže buď nás lakuješ ohledně nastavení nazy, nebo si přiklášluješ ten závěr letu. :wink:

Každopádně abych dodržel téma, regulátory s koptérou přistát neumějí, a to ani se sebedokonalejším SimonK fw.
Kamikaze591

#64 Příspěvek od Kamikaze591 »

Tak jsem afra vyzkoušel taky. První let byly pocity velmi dobré. Provozuju na 4S okto X8 s 15" vrtulema. Dnes jsem létal trochu rychleji a po 5 minutách se přestal točit jeden motor. Co se týče ovládání, tak jsem to téměř ani nepoznal, možná by to šlo jen při rychlejších manévrech. Přechod z 8 na 7 motorů byl neznatelný.
Metr nad zemí se začalo kouřit, když kopter sedl, nestačil jsem se divit. Jeden regulátor totálně vyhořel. A já zjišťuju, čím to mohlo být.
Motory jsem k tomu pájel napřímo takže buď chyba pájení nebo reglu. Co se týče pájení, tak každý spoj byl kontrolován 2x, s tím, že dráty byly na 2 místech proti pohybu zafixován el. páskou.
Tady jsou fotky. Co si o tom myslíte.
edit: podstatná věc, ostatní měly maximálně 40°C, více určitě ne
Přílohy
20140603_163443.jpg
20140603_162341.jpg
dt

#65 Příspěvek od dt »

Podle fotky to je ta slim verze? Ta je jenom do 20A, počítalo se s tím v návrhu?
Jinak to mohla být výrobní vada nebo chyba při pájení - nemohlo se třeba stát, že jsi při pájení přehřál některý z fetů? Pájí se to tam úplně těsně vedle nich. A na tom škvarku je vidět, že jeden úplně chybí - buď se odpájel, nebo vypařil.
Kamikaze591

#66 Příspěvek od Kamikaze591 »

Je to slim do 20A. Motory na plný výkon brou 13A. Možné to je že se přehřál. Jak teď ale odhalit, že jsem přehřál třeba i další?
edot: hobbyking do 2 hodin odpověděl že mi posílají nový
malé zvíře

#67 Příspěvek od malé zvíře »

Ahoj lidi, potřeboval bych nutně radu - asi jsem si nějak rozbil všechny tři ESC Afro 20A :(

Dnes jsem byl létat se svým copterem, to fungoval úplně normálně - ale doma jsem chtěl udělat nějaké drobné úpravy v kabeláži a když jsem si chtěl ověřit že všechno funguje jak má, tak jsem zjistil že se neroztočí ani jeden motor... Afra po připojení k baterii normálně zahrají, ale potom začnou pískat cca 1x za 4s, žádná LEDka na nich nesvítí (předtím tuším svítila zelená?) :(
Kabeláž je 100% v pořádku.

Nevíte někdo co jsem jim mohl provést a jestli to jde spravit?

Díky, T.
Last one alive, lock the door!
martin z

#68 Příspěvek od martin z »

třeba sis při úpravě kabeláže povytáhnul nějaký konektor z jednotky nebo z přijímače a regly se ozývají že jsou zapnuté, ale nemají řídící signál. tipuju to na nějakou takovouhle triviální závadu.
malé zvíře

#69 Příspěvek od malé zvíře »

Tak vyřešeno. Už jsem se spotil že jsem jim něco provedl a budu muset kupovat nové... :?
Konektory jsem kontroloval snad pětkrát, dokonce jsem kontroloval i jestli je nemám obráceně, ale vše v pořádku. Nakonec jsem ze zoufalství zkusil řídící jednotku (OP CC3D) připojit k PC a projít celé nastavení znovu a ono to zabralo. :D
Ale i tak díky za tip.
Last one alive, lock the door!
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od maliborec2002 »

Ahoj, potřebuji poradit
když dám na své koptéře plyn nad 50 procent tak to chvíli beží i třeba na 100procentech a pak se nějaké motory vypnou, regulátory červeně bliknou a nic, pak když ho dám zase na nulu tak pípnou a rozsvítí se zelená jak že jsou připojené, nevíte čím by to mohlo být? Regulátory AfroESC 12A
Děkuji
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od MarkAurel »

Skúšal si kalibráciu rozsahu plynu? Najlepšie súčasne na všetkých 4.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od maliborec2002 »

Ano, zkoušel, ale já hlavně dám plyn na 100procent, chvilku se to točí a pak vypne, nevzniká to třeba nějaký přehříváním nebo tak?
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od MarkAurel »

Aku riadiacu jednotku pouzivas mrkni v gui ako sa sprava plyn
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od maliborec2002 »

Používám hk control board v2.1
www.ITReports.cz
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od maliborec2002 »

Plyn mám kalibrovaný. Ale pořád se nějaké motory na 100% točí asi 10 sekund
www.ITReports.cz
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“