Kvadrokoptéra - příčina pádu

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
Trigger737

Re: Kvadrokoptéra - příčina pádu

#46 Příspěvek od Trigger737 »

Mimochodem, vsimli jste si, ze vzdy, když je někde nějaké video, kdy koptéra padne, ta je obvykle rozšmelcovaná, ale kamera pořád natačí trávu? :lol:

Tak ona to taky nebyla žádná výška.

Jinak jsem se rozhodnul, že ty motory zkusím k reglům napevno připájet. Dneska když jsem kalibroval regulátory, tak se z nich ozývá takové to pípnutí. Ale u kalibrace jednoho regulátoru se ozval jen takový slabý zvuk, kdežto u ostatních to byl normální silný tón. když jsem vytáhl konektory a znovu je zapojil a zkusil kalibraci znovu, tak byl zvuk v pořádku i u posledního regulátoru. je pravděpodobné, že je tam špatný kontakt a připájení to vyřeší??
chastra
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od chastra »

Sila zvuku není podmínkou tohoto tvrzení, ale zkus to!
Trigger737

#48 Příspěvek od Trigger737 »

chastra píše:Sila zvuku není podmínkou tohoto tvrzení, ale zkus to!

Teď asi budu za vola, ale proč teda vydává pokaždý jinej zvuk? Jednou slabej a jednou silnej, podle toho jak pohnu konektorama?
ananas

#49 Příspěvek od ananas »

pípá to motor.. může být zrovna jinak natočený magnetem a jinak pípá.. sytost zvuku je čistě náhodná..
Trigger737

#50 Příspěvek od Trigger737 »

ananas píše:pípá to motor.. může být zrovna jinak natočený magnetem a jinak pípá.. sytost zvuku je čistě náhodná..

děkuji za vysvětlení, už to chápu
chastra
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od chastra »

Zase paradoxně to může být příčina pádu. Jiná série ESC jiný vypínací napětí. Já měl 8 mulistárů a dva pípali pokaždý jinak než ostatní. Myslím tím martantně. Pak sem se na to zaměřil a zkoušel to.
Trigger737

#52 Příspěvek od Trigger737 »

Tak jsem dnes připájel napevno motory k regulátorům a až se udělá lepší počasí, půjdu to vyzkoušet. Ještě jsem rozebral ten levý přední motor, kvůli kterému to možná spadlo a lépe jsem oizoloval vodiče. Uvidíme, jestli to nějak pomohlo
macil

#53 Příspěvek od macil »

Trigger, zaznamenal som, že si kalibroval regulátory. Čo si kalibroval? Plyn sa u multistarov (s pôvodným FW) nekalibruje. Týmto postupom aktivuješ brzdu. :!:
Ďalšia vec, ak máš nastavené bat. typu LIXX, je to chyba, ktorá spravidla končí rovnako, ako v tvojom prípade. V prípade použitia na multikoptére na nastavuje typ na NiXX a "Cut off voltage" na low. :!:
Ak je problém takto Multistary nakofigurovať, flashni ich na FW od SimonK, ten je na rozdiel od pôvodného multistar FW nekofigurovateľný a pre zmenu, plyn sa kalibruje.
Inak sledujem, že 95% ľudí, ktorí si zadovážia Multistary, nie je schopných ich správne nakofigurovať, resp. ich nekofigurujú vôbec a prikladajú im vinu, ak niečo nefunguje tak, ako si myslia, že by fungovať malo.
Trigger737

#54 Příspěvek od Trigger737 »

macil píše:Trigger, zaznamenal som, že si kalibroval regulátory. Čo si kalibroval? Plyn sa u multistarov (s pôvodným FW) nekalibruje. Týmto postupom aktivuješ brzdu. :!:
Ďalšia vec, ak máš nastavené bat. typu LIXX, je to chyba, ktorá spravidla končí rovnako, ako v tvojom prípade. V prípade použitia na multikoptére na nastavuje typ na NiXX a "Cut off voltage" na low. :!:
Ak je problém takto Multistary nakofigurovať, flashni ich na FW od SimonK, ten je na rozdiel od pôvodného multistar FW nekofigurovateľný a pre zmenu, plyn sa kalibruje.
Inak sledujem, že 95% ľudí, ktorí si zadovážia Multistary, nie je schopných ich správne nakofigurovať, resp. ich nekofigurujú vôbec a prikladajú im vinu, ak niečo nefunguje tak, ako si myslia, že by fungovať malo.

Děkuji za tvoji radu, docela mi pomohla, na regulátorech mám samozřejmě nastavený typ baterie na NIXX a Cut off voltage na low, jak jsi psal. Ale plyn jsem právě taky kalibroval. takže tenhle krok mám vynechat? je to velký problém, když je brzda aktivována?
macil

#55 Příspěvek od macil »

Teoreticky by to prekážať nemalo, ale ak máš programovaciu kartu, deaktivovanie brzdy je otázka pár okamihov.
Grugh

#56 Příspěvek od Grugh »

Trochu odbočím. Byl by někdo ochoten mi přeflashovat Multistary (20A, jeden normal + tři opto) na SimonK? Nejlépe někdo z Prahy.
Trigger737

#57 Příspěvek od Trigger737 »

Tak jsem si byl dneska trochu polétat a vyzkoušet koptéru no a podle toho všeho, co jste mi radili, tak to vypadá, že byl problém buď v konektorech, nebo se v tom jednom motoru dotýkaly nějak dráty a zkratovalo se to. No nicméně jsem dneska odlétal asi 45min a vypadá to, že všechno funguje jak má a jsem tou Nazou dost potěšen. Proti desce kk2 je to docela změna. Jsem rád, že jste mi všichni tak ochotně radili ale radši nebudu dělat předčasné závěry a koptéru ještě párkrát vyzkouším v menších výškách. Co kdyby...
Drondys

#58 Příspěvek od Drondys »

OK2BUH píše:Já tomu nerozumím, zrovna ta T9X s původním osmikanálovým RX má hold na všech kanálech.

Mám vyzkoušeno jak se při výpadku spojení chová 8-mi kanálový přijímač Turnigy, který se dodává spolu s Turnigy 9X, a to s několika kusy těchto přijímačů. Všechny přijímače Turnigy, které mám mají při výpadku spojení stav hold jen na kanálech 4 a 5 a na ostatních kanálech mají stav zcela bez signálu.

I kdyby to měly některé kusy 8-mi kanálových přijímačů Turnigy tak, že by měly hold na všech kanálech tak to také není zrovna nejlepší varianta, protože pak to může znamenat i to, že po výpadku spojení může multikoptéra uletět.
Drondys

#59 Příspěvek od Drondys »

chastra píše:Máš nazu a zkoušel si to?

Problém, že Naza s přijímačem Turnigy není schopna identifikovat výpadek spojení ověřoval lellaf jak zmiňuje v tématu viz tento odkaz.

chastra píše:Omlouvám se nemám turnigy. Nastavil jsem hold na všechny kanály a i přesto jednotka poznala, že je přijímač v FS. Asi to mají jiní výrobci jinak nastavené a naza to nepozná.

Otázkou je v čem konkrétně je rozdíl pokud přijímač skutečné drží poslední pozici (hold) tak nemůže Naza nic poznat. Pokud by některý přijímač předtím než nastaví hold nejprve na krátkou dobu na všech kanálech odpojil signál a teprve pak nastavil hold tak by Naza mohla poznat výpadek, ale po krátké době až by výstupy přijímače přešly do stavu hold by to musela brát jako obnovení spojení.

Jediné co mě napadá je, že by některý přijímač při výpadku spojení periodicky na výstupech přepínal stav mezi tím když je PWM signál na výstupu zcela odpojen a stavem hold kdy je PWM signál v určité poslední pozici. Pokud Naza identifikuje výpadek už při krátkém stavu bez signálu PWM zatímco obnovení spojení musí trvat delší dobu pak by takové periodické přepínání mezi stavem zcela bez signálu a stavem hold mohlo způsobit to, že by Naza identifikovala trvalý výpadek oproti tomu když přijímač jen trvale drží hold a pak Naza výpadek nepozná.
OK2BUH

#60 Příspěvek od OK2BUH »

Mám vyzkoušeno jak se při výpadku spojení chová 8-mi kanálový přijímač Turnigy, který se dodává spolu s Turnigy 9X, a to s několika kusy těchto přijímačů. Všechny přijímače Turnigy, které mám mají při výpadku spojení stav hold jen na kanálech 4 a 5 a na ostatních kanálech mají stav zcela bez signálu.

Je to divné, mě drží všech 8 kanálů. Nemůže to být vlastnost Multiwii?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“