Kvadrokoptéra - příčina pádu
Re: Kvadrokoptéra - příčina pádu
Já tomu nerozumím, zrovna ta T9X s původním osmikanálovým RX má hold na všech kanálech. Tak nevidím důvod proč by to mělo při výpadku padat. Tím ale netvrdím, že TX nemůže být příčinou pádu, stačí třeba studeňák na potenciometru a předvede to akrobatickou show.
no s nazou asik ne spíš by se někam rozlítla nebo by padla ale neudělala by salto.. teda pokud si neletěl na MANUÁL mode, když mi s původním TGY9X vypadl signál bylo na příjmači hold na všechny kanály a letěla dál ve směru před výpadkem, jak chytla signál dál reagovala na vysílač (proto sem koupil FRSKY DJT modu a mam nastavitelný Failsafe) ale to je spíš něco s pohonem studeňák, regl nebo motor bych to viděl..
Naposledy upravil(a) ananas dne sob 17.05.2014 10:09, celkem upraveno 1 x.
- jaroslav.falcon
jestliže měl jeden článek 3.5 a jiný 3.6 tak to rozhodně nemá vliv a koptéra na to rozhodně nepadla.
jaroslav.falcon: nerozumime si, to bylo jen pro informaci, tim to samozrejme nepadlo. Proste zatezi se mohlo dostat napeti baterie pod hodnotu nastavenou v regulatorech a pak jeden z nich prestal dodavat stavu do motoru. Tento stav mohu kdykoliv na pozadani zopakovat, proste budu viset bez ohledu na zurive pokrikujici pipak a pak to prijde – jeden motor "selze"
Kdyz pipaku dopravam sluchu, tato situace samozrejme nikdy nenastane (alespon odhadem nenastala za 30-40 hodin cisteho letani).
Naposledy upravil(a) niky79 dne sob 17.05.2014 10:16, celkem upraveno 1 x.
- jaroslav.falcon
Sleduji toto téma a je to asi tak jako když zavoláš doktorovi , že tě bolí břicho ať ti řekne co ti je. Je třeba zkontrolovat všechny komponenty a el.spoje, vibrace, a pokud jednotka má log tak lze analyzovat hodně do detailu. Chybu v rádiu bych dal na poslední místo. Problém mohl být klidně třeba ve špatném kontaktu.
- jaroslav.falcon
niky:
JJ aha, no ja nepředpokladám, že někdo dá na kopteru ESC s funkci PowerCut při nízkém napětí .
ale asi to je špatný předpoklad
JJ aha, no ja nepředpokladám, že někdo dá na kopteru ESC s funkci PowerCut při nízkém napětí .
ale asi to je špatný předpoklad
- jaroslav.falcon
Jo pokud je zde úvaha, že to způsobilo rádio neměl jsi třeba zapnutou Wifi na kameře?
-
Trigger737
Jinak, co se tyce multistaru reglu. Schvalne jsem zkousel, co se bude dit, kdyz budu ignorovat pipak. Dopadne to tak, ze jeden motor po chvili proste prestane fungovat, resp. zacne se tocit vyrazne mene a koptera se obrati a jde k zemi. Kdyz jsem to pak premeril, jeden clanek mel kolem 3,52 V, ostatni kolem 3.6. Takže osobně tipuju, že toto bude problém. I když ne problém – chování. Pipák tam máš?
Pípák tam mám a jsem si jistej, že baterie vybitá nebyla. Odhadem bych řekl, že byla nabitá ještě tak na 3/4kapacity.
Jo pokud je zde úvaha, že to způsobilo rádio neměl jsi třeba zapnutou Wifi na kameře?
Wifi na kameře byla vypnutá.
no s nazou asik ne spíš by se někam rozlítla nebo by padla ale neudělala by salto.. teda pokud si neletěl na MANUÁL mode, když mi s původním TGY9X vypadl signál bylo na příjmači hold na všechny kanály a letěla dál ve směru před výpadkem, jak chytla signál dál reagovala na vysílač (proto sem koupil FRSKY DJT modu a mam nastavitelný Failsafe) ale to je spíš něco s pohonem studeňák, regl nebo motor bych to viděl..
Na manuál jsem nelétal
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Vtipný jak řešíte vysílačku přitom tam je naza! Tý je úplně jedno jestli je tam hold nebo slow down FS. Při výpadku automaticky zapíná fci RTH a vypne se až s přepnutím letového režimu. Tak tuto chybu laskavě opusťte!!!!!!!
Takže zbývá ESC,kontakty,napájení jednotky. Motory jsou také nepravděpodobné na chybu pokud 7 min valí.
Jak máš řešené napájení jednotky a přijímače?
Takže zbývá ESC,kontakty,napájení jednotky. Motory jsou také nepravděpodobné na chybu pokud 7 min valí.
Jak máš řešené napájení jednotky a přijímače?
Naposledy upravil(a) chastra dne sob 17.05.2014 10:39, celkem upraveno 1 x.
chastra: cetl jsi celou diskusi? Jak pozna Naza, ze je vypadek?
Mimochodem, vsimli jste si, ze vzdy, když je někde nějaké video, kdy koptéra padne, ta je obvykle rozšmelcovaná, ale kamera pořád natačí trávu?
Musim se podivat, jak to tam vlastne mam
Mimochodem, vsimli jste si, ze vzdy, když je někde nějaké video, kdy koptéra padne, ta je obvykle rozšmelcovaná, ale kamera pořád natačí trávu?
jaroslav.falcon píše:niky: JJ aha, no ja nepředpokladám, že někdo dá na kopteru ESC s funkci PowerCut při nízkém napětí. Ale asi to je špatný předpoklad
Musim se podivat, jak to tam vlastne mam
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Máš nazu a zkoušel si to?
Pozor na to, že kvadroptéra se sesype nejen při nastavení PowerCut (u multistaru Cut off type: Hard), ale i při nastavení "snižování výkonu" (Cut off type: SlowDown). Je nutné to obejít trikem (nastavení baterie na Batt type: NiXX). A samozřejmě používat pípák
.
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Zase, další krám co to potencionalně může potentovat. Naza má dvoustupňovou stavitelnou napěťovou ochranu, na co další bazmek? První stupeň bliká druhej stupeň přistává. Krom toho je nutný mít stopky na vysílači. Když seš dál tak ti ani pípák ani dioda nepomůže.
chastra píše:Vtipný jak řešíte vysílačku přitom tam je naza! Tý je úplně jedno jestli je tam hold nebo slow down FS. Při výpadku automaticky zapíná fci RTH a vypne se až s přepnutím letového režimu. Tak tuto chybu laskavě opusťte!!!!!!!
Než příště vykřikneš zas nějakou takovou kategorickou hypotézu, bylo by dobré se zamyslet.
Aby toto udělala Naza, musel by tam být výpadek typu vyhořelý nebo totálně zblblý přijímač, aby do Nazy posílal kompletně nevalidní signál.
Ale pokud při výpadku rádia přijímač jenom nahodí na všech kanálech hold, tak pro Nazu je to totéž, jako kdyby uživatel ponechal páčky v poslední známé poloze a žádné RTH se nekoná. Jedinou výjimkou je, kdy Naza vidí stejné nenulové výchylky déle než nějakou předdefinovanou dobu, pak teprve vyhlásí FS sama.
A než zase nějak vtipně zareaguješ, tak ano, mám Nazu a zkoušel jsem to.
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se nemám turnigy. Nastavil jsem hold na všechny kanály a i přesto jednotka poznala, že je přijímač v FS. Asi to mají jiní výrobci jinak nastavené a naza to nepozná. Takže ST má pravdu!