Nektere modelarske obchody jsou fakt k smichu...

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nektere modelarske obchody jsou fakt k smichu...

#16 Příspěvek od Drondys »

Bozha píše:Teď v nějakém článku na Lupě nebo kdesi jinde bylo, že u nás je cca 37000 e-shopů...

Jen pro zajímavost zhruba před dvěma lety se tady na serveru dělalo sčítání modelářských eshopů v tématu viz tento odkaz a našlo se jich zhruba okolo 300. Takže z těch 37000 eshopů bude dle mého názoru i dnes naprosto drtivá většina nemodelářských, ale jinak souhlasím s tím, že i jejich kvalita bude mít obecný rozptyl zřejmě obdobný jako u ostatních eshopů.
BAPE

#17 Příspěvek od BAPE »

sharkcom píše:Jojo, klasika po česku... Tohle úplně nesnáším! Naštěstí tu máme Jino...

Taky Jino není na tom lépe,koupil jsem 29.4. lipolku Hyperion 850mAh,teprv až doma jsem zjistil že i u údajně lepší Číně je jeden článek K.O.
Na internetu ji mají skladem,ale kolega dnes ráno ji vzal na reklamaci.
A výsledek? Skladem není,až ji naskladní pošlou mi jinou.
Takže by jsem to s tou chválou moc nepřeháněl.
BAPE

#18 Příspěvek od BAPE »

pepe* píše:a nejenom modelářské, potřeboval jsem teď koupit ledničku a ve většině internetových obchodech u konkretního modelu uvedeno skladem, doprava zdarma.
Jenže ani jedno ani druhý není pravda :(

Ledničku přes E-Shop? To je sebevražda,pracuji u jedné nejmenované firmě,zabývající se taky prodejem přes net.Asi před dvouma měsícema jsem posílal ledničku v nerez provedení do Brna.Dopravce:PPL.To co se vrátilo za 10dní spět od zákaznika,se už na ledničku podobalo pouze tvarem,pomlácená poškrábaná,original obal na hadry.Takže takhle objemný tovar by jsem určitě přes net neobjednával.
JosefSvejk

#19 Příspěvek od JosefSvejk »

BAPE píše:
Ledničku přes E-Shop? To je sebevražda,pracuji u jedné nejmenované firmě,zabývající se taky prodejem přes net.Asi před dvouma měsícema jsem posílal ledničku v nerez provedení do Brna.Dopravce:PPL.To co se vrátilo za 10dní spět od zákaznika,se už na ledničku podobalo pouze tvarem,pomlácená poškrábaná,original obal na hadry.Takže takhle objemný tovar by jsem určitě přes net neobjednával.

Myslím, že takhle se to nedá generalizovat. Sám jsem zakoupil před pár lety ledničku na e-shopu a přišla (nevím už jakou přepravní službou) naprosto v pořádku, bez jediného škrábanečku.
Nedávno mi přišel (neporušený) balíček s videovrátným přes Českou poštu a přístroj byl zničen (eevidentně vysokým G při manipulaci s balíčkem 8O ). Reklamace u ČP neuznána, peníze mi vrátil (slušný) prodejce.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jardátor

#20 Příspěvek od Jardátor »

Je nás tu hodně,tak podpořme každý svůj oblíbený obchůdek s model.potřebami ať ty dobré podpoříme,určitě si to zaslouží.Já nejraději na kupuji u p.Steina v E-motors Znojmo.Maximální ochota,vždy dobrá rada,případná reklamace vyřešena bez řečí. :D
milode

#21 Příspěvek od milode »

Kamarád si 29.1.2014 objednal u nejmenovaného prodejce letadlo. které bylo v nabídce skladem a ihned k dodání. Zaplatil předem. Za týden psal dotaz, kde má zboží. Odepsali mu, ať se nezlobí, že už zboží nemají, ale do konce února bude skladem. Na konci února opět psal co a jak..... Odpověď stejná..tak zboží bude naskladněno 30.dubna !!!!! Kamarád už začal pěnit, ale řekl si, že tedy vydrží. Koncem dubna obdržel email, že se prodejce stal partnerem firmy XXX.... Obratem jim psal, že je sice hezký, že se stali partnerem firmy XXX, ale že chce své zboží nebo peníze zpět. Odpověděli mu, že 13. května dostane zboží. Tak čeká do 13 května a pak udělá humbuk. Já bych okamžitě po prvním odročení zrušil objednávku.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Sunn

#22 Příspěvek od Sunn »

milode

Jestli si nechceš jen postěžovat, ale i varovat ostatní, tak napiš o jakou nejmenovanou firmu se jedná.
c3cilka

#23 Příspěvek od c3cilka »

Když vám řeknou, že to někdo zapomněl vymazat nebo "Skladem" změnit na "nedostupné"(či podobné) a slušně, prosím. Ale když si něco za jeden den objednáte pro jistotu u pěti obchodů a cca do 24h se ze všech ozvou, že to zrovna někdo náhodou koupil/objednal přede mnou, to mě dokáže pekelně na...štvat. :lol: (navíc, věc potřebnou jednou za rok jedním člověkem)
milode

#24 Příspěvek od milode »

Sunn píše:milode

Jestli si nechceš jen postěžovat, ale i varovat ostatní, tak napiš o jakou nejmenovanou firmu se jedná.

Jedná se o http://www.rcking.eu
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
c3cilka

#25 Příspěvek od c3cilka »

Njn, RCKing jsou dobří vykukové. Koupil jsem od nich například nabíječku a když jsem s nimi jednal, že mi odpravuje Li-Pol akumulátory ve vybíjecím módu, vůbec se mnou zmíněnou reklamací nezabývali a napsali, že je chyba v aku. Ačkoliv to byl vždy okrajový článek na stejné straně u 5ks(víc jsem neměl k dispozici) a nezáleželo na výrobci či počtu článků.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jindraj »

BAPE píše:Ledničku přes E-Shop? To je sebevražda,pracuji u jedné nejmenované firmě,zabývající se taky prodejem přes net.Asi před dvouma měsícema jsem posílal ledničku v nerez provedení do Brna.Dopravce:PPL.To co se vrátilo za 10dní spět od zákaznika,se už na ledničku podobalo pouze tvarem,pomlácená poškrábaná,original obal na hadry.Takže takhle objemný tovar by jsem určitě přes net neobjednával.

Zrovna u tzv. bílého zboží je situace s nákupy na netu celkem v pohodě. Kupoval jsem postupně kompletní vybavení 3 bytů a vše OK ... je potřeba si u menších a neověřených obchodů hlídat dostupnost protože ty kecají. Ty opravdu velké co mají vlastní sklady a zaběhnutou logistiku jsou v tomhle spolehlivé. To je holt právě ta cena těch pár stovek navíc ... za relativní spolehlivost, dostupnost, ověřenost. Konkrétně lednička ... naposledy nerezový liebherr ... bez ztráty kytičky doma
niky79

#27 Příspěvek od niky79 »

c3cilka píše:Když vám řeknou, že to někdo zapomněl vymazat nebo "Skladem" změnit na "nedostupné"(či podobné) a slušně, prosím. )

No takhle to ale nema vubec fungovat. Obchod ma byt nejakym zpusobem propojen se skladem a ucetnictvim, aby tyto veci mohly fungovat automaticky.
corona

#28 Příspěvek od corona »

milode píše:Jedná se o http://www.rcking.eu
Známá hračkárna, snažící se hrát si na odbornou prodejnu.
"Děkovné dopisy":
http://blog.rcking.eu/2013/05/nova-prod ... omment-263

:lol:
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pajas »

I Jino není bez chyb. Když tam ještě dělal Čáp, tak to byl děs, teď to je lepší, ale reklamoval jsem regulátor (poslal poštou), oni ho poslali k Pelikánoj, který uznal, že je bez vad a vrátil ho do Jina, který ho poslal mně zpět (naštěstí zdarma). Tak jsem natočil video, jak je "bez vady", poslal ho do Jina, proč mi to zamítli a mně řekli, že to oni ne, ale Pelikán a ať se zeptám jeho. Dle mě bych mohl říct, že mě nezajímá, kdo to zamítl, že reklamaci řeším s prodejcem. Za mě od Pelikána nic nebrat.
arkudo

#30 Příspěvek od arkudo »

Ja jsem u Pecky reklamoval 80A regl, zustal funkcni jen BEC a dostal jsem novej. Ted jsem reklamoval pajku za 200,- a taky opraveno. RCKing je drahej a nic nemaj skladem.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“