MSH Brain / iKon

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

Re: MSH Brain / iKon

#451 Příspěvek od Mad_Box »

Zkus to natočit jak se to chová. Pak třeba budem chytřejší.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od Elfew »

OK, jakmile se umoudří u nás počasí tak to zkusím natočit...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od Elfew »

Dnes jsem to šel zaletět znova... dal jsem tovarni nastaveni BRAINA, rozebral celej ocas a znovu zkontroloval a sestavil. Mechanicky to bylo podle mě vše správně, BRAINA jsem resetoval do továrního nastavení a znovu nastavil. A ejhle - na letišti lítá jako drak :) už žádné otáčení ocasu kolem dokola.

Hold můžu 3týdenní kapitolu hodit konečně za hlavu. Jen teda jeden dotaz na nastavení - zdá se mi, že trošku kmitá ocas (jakokdyby to bylo moc přegyrované), ale zkoušel jsem dát minimální hodnotu pro head lock mod na 45% a pořád to trošku kmitá, ikdyž o dost méně. Co upravil? Tail dynamic?

A druhá věc - potřebuju trochu zklidnit citlivost cykliky a ocasu. Mám nastavené expa pouze v brainovi a to na hodnotu -10. Je zde ještě možnost nastavit něco jiného aby to nebylo tak jedovaté?

Díky!
Marre

Zapojení MSH Brain

#454 Příspěvek od Marre »

Zdravim, chtel bych se zeptat jak presne zapojit NSH brain se Spektrum satelitama a nebo Spektrum prijmacem nechci to odpalit.
Dekuji za odpoved.
Marre

#456 Příspěvek od Marre »

Zdravím, mam dotaz na Goblinu 500 mam regulátor YGE 120 LV ESC a jednotku Brain připojenou přes satelity Spektrum vysílačku DX7s a vše mi funguje jak mam ale motor nepípá a ani se neroztočí.Když tam k tomu ještě připojím příjmač AR8000 tak to jede nevíte čím to může byt?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od Elfew »

Zkalibroval sis regulator (koncove body plynu dle kniplu vysilacky)?
pheek
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od pheek »

Tohle me zajima,jak se to dela,u tohoto konkretniho pripadu?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od Elfew »

Nevim, YGE regl jsem nikdy nemel. U Castlu se to dela tak, ze se nastavi ve vysilacce krivka plynu 0 - 100% linear, v servo travel se da 30%. Vysilac se zapne, da se plyn do maxima a potom se pripoji regl... mel by pipnout a potom uz jen pridavat v travel hodnotu dokud nezapipa znova +2%... to same udelat pro minimum plynu.. potom to je a vse funguje
prochel
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od prochel »

Marre píše:Zdravím, mam dotaz na Goblinu 500 mam regulátor YGE 120 LV ESC a jednotku Brain připojenou přes satelity Spektrum vysílačku DX7s a vše mi funguje jak mam ale motor nepípá a ani se neroztočí.Když tam k tomu ještě připojím příjmač AR8000 tak to jede nevíte čím to může byt?
tak to samý jsem měl taky a nepodařilo se mi to rozchodit na ty satelity prostě všechno fungovalo jen motor nepípal a netočil se , vyhodil sem ty satelity a přidal přijímač a vše fungovalo hned na poprvé
když sem vyhodil ten reg dal jsem jonej a na braina satelity tak to taky hned chodilo jen stím YGE ne
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od Mad_Box »

Jsou 2 možnosti:
- Špatně nastavené koncové body
- Nekompatibilní napěťové úrovně, ale u miniprotose mi YGE s Brain na satelity chodil.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#462 Příspěvek od prochel »

Mad_Box píše:Jsou 2 možnosti:
- Špatně nastavené koncové body
- Nekompatibilní napěťové úrovně, ale u miniprotose mi YGE s Brain na satelity chodil.

Jo ta 60 chodi ale 120 se mi v goblinovi s brainem rozchodit nepodarila
pheek
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od pheek »

A neví tedy někdo jak u Spektrum s Brainem a YGE 120 provést kalibraci plynu? V manuálu k YGE je toto:
For helicopters in governor mode, the full throttle range (100%) must be calibrated once. For some transmitters, this range is indicated in the helicopter menu (throttle curve 0-100%). This throttle curve will then correspond to the controller throttle from 0 to 100%. Please refer also to ProgCard or RC-Setup manual.
Poradil by někdo?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
prochel
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od prochel »

pheek píše:Poradil by někdo?
normálně si nastav křivku na 0-100 dej plnej plyn zapni regl a až zapípá tak páku přesuň dolu na nulu znova zahraje a jeto odpoj regl a máš nastaveno
Hlavně si sundej listí z heli aby ti náhodou nenafackovala
Marre

#465 Příspěvek od Marre »

Takže se mi to s těma satelitama nepodařilo rozjed ale ještě mi teď začal regulátor YGE 120 LV ESC po zapnutí jak vše najede tak šestkrát pípne a furt dokola nevíte co to přesně znamená a jak se toho zbavit.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“