Miesta na lietanie pre začiatočníka v Prahe

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maxo

Miesta na lietanie pre začiatočníka v Prahe

#1 Příspěvek od Maxo »

Ahojte všetci!

V prvom rade sa chcem vopred ospravedlniť mdoeratorom za pripadny prešľap ohľadom vytvorenia noveho vlakna. Na tomto fore som našiel kopec informacii, ktore mi pomohli v mojom odhodlani skusiť RC mdoelarinu, dosť zasadne ma tu mnohe informacie nasmerovali k tej spravnej ceste.

Čo som tu ale nenašiel, je nejake vlakno o tom, kde je najlepšie začať lietať v Prahe - resp. je tu mnoho takychto vlaken, ale iba staršich a neviem, či k tejto teme aktualnych.

Vedeli by ste mi teda poradiť, kde je najlepšia travnata plocha pre začiatočnika? Na rcmapy.com som našiel napr. Divči hrady (to mam aj dosť blizko od seba), ale nie som si isty, či je to pre začiatočnika a pre EasyStara najvhodnejšie vzhľadom k tomu svahu a vetru. Pozdava sa mi napr. pľac niekde pobliž Novodvorskej. Skratka chcel by som vedieť o nejakom mieste, kde budem mať istotu, že to je vhodne pre začiatočnika a kde ma nebude niekto vyhaňať kvoli tomu, že to je vyhradene len pre konkretne stroje atď. :D Ak by sa tam nachadzali aj ini začiatočnici, bolo by to najlepšie - citil by som sa ako medzi seberovnymi :D

Taktiež, ak by sa našiel nejaky dobrovoľnik, skuseny modelar, popripadne pokročilejši začiatočnik, ktory by mi pomohol so zalietanim mojho EasyStara II, tak by som to velmi privital :)

Všetkym Vam ďakujem za info!
EasyStar II
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Miesta na lietanie pre začiatočníka v Prahe

#2 Příspěvek od kope »

Myslím, že na Dívčích hradech nebudeš mít problém. Další dobrá plocha je Velká skála:
http://rcmapy.com/?locid=689
Ale to už možná budeš mít daleko, když preferuješ Novodvorskou a okolí
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
masa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od masa »

Vydej se klidne na ty divci hrady, ale rozhodne ne na tu hranu, kde se lita na svahu, tam to pro zacatecniky rozhodne neni :)

Ale na souradnicich 50°2'59.261"N, 14°23'57.168"E je takova celkem velka louka kde se myslim i zacatecnik muze odvazit letadlo vrhnout do vzduchu :)
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
jirka_d

#4 Příspěvek od jirka_d »

Kdyby to nemusel být svah, tak koukni na http://www.modelari-tocna.cz/. Tam by ti i někdo pomohl a je to kousek od Novodvorské
OrDa

#5 Příspěvek od OrDa »

jirka_d píše:Kdyby to nemusel být svah, tak koukni na http://www.modelari-tocna.cz/. Tam by ti i někdo pomohl a je to kousek od Novodvorské

Tady ale radši kontaktovat předem. Je to letiště s provozem a absolutní předností "opravdových" letadel a host tam smí jen za doprovodu člena (se skenerem radiokomunikace letového provozu).
2952

#6 Příspěvek od 2952 »

Tady ale radši kontaktovat předem. Je to letiště s provozem a absolutní předností "opravdových" letadel a host tam smí jen za doprovodu člena (se skenerem radiokomunikace letového provozu).[/quote]

A víš o letišti s absolutní předností modelů před letadly? :-))) Já naštěstí ne :-)))
OrDa

#7 Příspěvek od OrDa »

Je to travnatá plocha a nemusí být zřejmé, že tam bude sedat L-200 Morava.
A modeláři nelétají přímo na dráze.
A bez doprovodu člena by tam poletovat neměl. Jen jsem na to upozornil, aby se tam nehnal zbytečně.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Milan Nes »

dívčáky ... ideál mega velká plocha, jen pozor na traktory :-d jednou sem lovil termiku a najednou za mnou traktor, lehce sem se lek :-d ale to se stane jednou za 100 let

jinak začátečník moc na přistávací plochu nepatří ... zbytečněj stress, ideál někde v polích ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
2952

#9 Příspěvek od 2952 »

Pro maxo:
Doufám , že se někdo nabídne a pomůže se záletem, já se nabízím,ale je to na Slapech:).. Jinak není problém...:)
Gondo

#10 Příspěvek od Gondo »

Potvrzuji Dívčí hrady jako plochu vhodnou pro začátečníka. Sám jsem začátečník a včera jsem si tam krásně zalítal. Byl jsem tam úplně sám a létal jsem ještě po západu slunce. Teď je tam trochu vzrostlejší tráva, ale i tak se dá přistávat dobře.

A pokud potřebuješ pomoci se záletem, tak ti doporučuji využít nabídky kolegy 2952. Mě naučil létat a letadlo mi také zalétal parádně. :)
Gondo
Spektrum DX6i
Maxo

#11 Příspěvek od Maxo »

Ďakujem Vam všetkym za odpovede ;)

O tom letisku Točna som počul, mylsim, že sa tam niekedy vvyberiem, ale najprv by som sa predsa len chcel naučiť lietať niekde na tom poli. Takže tie "divčaky" asi budu mojou prvou zastavkou. Len ma štve, že som teraz nejako ochorel a prvy let sa teda odklada na buduci tyždeň :/ Ale keď vidim to počasie, tak tento vikend by to stejne nešlo :D
EasyStar II
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“