MINI TITAN E325S ARFTF

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasi2201

Re: MINI TITAN E325S ARFTF

#181 Příspěvek od kasi2201 »

.......tak znovu děkuji.
Hlavní i příčná hřídel je nová...tedy v pohodě a sklon listů nebudu tedy řešit..díky.
Zkušený pilot nejsem, jsem začátečník ( do léta jen s MCPX)..... :lol: Jo,jo určitě máš pravdu....je-li mechanicky vše ok ...mám špatně nastaveno. Jen si myslím,že boční tah vrtulky by táhl vrtulník při pohledu ze zadu spíše na levou stranu a náklon je daný..to je jasné. Takže jak píšeš bude to nastavením......a to je právě ono ta stabilizace GT 5,1 není pro začátek asi úplně dobrá volba. Proto jsem zkoušel,jestli ji nemá už někdo ,,vychytanou" na heli této třídy...... Děkuji Ti za snahu pomoci :P
Timsound

#182 Příspěvek od Timsound »

Neví náhodou někdo o nějakým přepravním kufru na tento vrťas?
Timsound

#183 Příspěvek od Timsound »

Timsound píše:Neví náhodou někdo o nějakým přepravním kufru na tento vrťas?

Tak už jsem ho našel. Už i odzkoušeno a vleze se tam krásně 8). http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=40659
jarcuch

#184 Příspěvek od jarcuch »

Ahoj,
tak jsem si zakoupil MT e325s a musím říci, že na poličce vypadá hezky, jelikož jej tam mám týden.
Po vybalení jedno servo nefungovalo vůbec, reklamace v pohodě a nové servo SH-0253 paráda, co jsem dostal jako náhradu.
Vyladil jsem celý vrtulník, hladké stoupání a ovládání, polétání hezké. Jen jsem někde udělal chybu v nastavení nebo v ruce :-) nevím a dosedl jsem trochu zprudka a oni to odnesly dvě originální serva, jinak nic. Vylomil se v převodu jeden zub, po rozebrání se ani nedivím, že se vylomil, tak křehký plast nemohl vydržet nic.
Objednal jsem tedy další 3 k tomu náhradnímu SH-0253, dal jsem na rady na fóru, ještě doladím externí baterii pro serva :-), řídím se rady raději hned, přeci jenom jsem začátečník..

Máte stejné zkušenosti nebo to mohlo být várkou.
Já jen na co se mám ještě připravit...
začátečník
Hitec Eclipse Pro 2,4 (mode2), mini titan e325s G5.1 sw2.0
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od Arcicorsa »

Tak dnes jsem se zase jednou divil 8O ... Kolega z práce si pořídil tento set u RCM v.o.s (vzorková prodejna Pelikána). Načež ho po mě chtěl zkontrolovat, složit, nastavit a zalétat.. Po vybalení jsem se pustil jako první do vyrovnávacího rotoru a tam to začalo... Lístky vrtulky prohnuté, smykátko chodilo ztuha jelikož bylo vše utažené na "dobytka" , pokračovalo to hlavní rotorovou hlavou, vezmu za gripy a vůle jako pra.. .. Kouknu do gripu a tam vidím radiální ložisko... Rozeberu to a vypadlo to co je na fotce, naprosto špatně složené, axiál uprostřed radiály po stranách... Více na fotkách.. Teď jedna otázka, koukněte na fotky a na tu podložku co je mezi radiálem a axiálem je to ta samá vymezovací podložka co je mezi prvním radiálním ložiskem a gumou co je v rotorové hlavě, MÁTE TO TAKY TAK??? Je to naprostý nesmysl a proto je tam ta vůle, i podle návodu tam má být vymezovací podložka d7xD9xW1 a místo toho je tam d4xD7xW1 8O :roll: :evil: ... Teď jde o to jestli jste to takto měli taky a je to prostě výrobní chyba nebo jestli tam máte ty podložky co tam mají být podle návodu a mám říci kolegovy ať heli reklamuje...
Přílohy
IMG_4264.JPG
IMG_4265.JPG
IMG_4262.JPG
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
ivkucera

#186 Příspěvek od ivkucera »

Ahoj, jsem tu nový, jak na foru, tak toto je má první dospělá heli. Nejdříve chci potvrdit pravdivá slova Arcicorsa, nedalo mi to a rozebral jsem rotorovou hlavu. Stejně špatně složené. Poskládal jsem to podle návodu, ale vůle tam jsou pořád. A nyní se chci zeptat zkušených na můj problém. Jednou, dvakrát vzlítnu asi do metru, snažím se zaviset, dobrý. Při dalším startu (po odpojení baterky a nové aktivaci na rovině) najednou heli vystřelí do předu jak kdybych měl snad na doraz klopení. Párkrát jsem to ustál, ale dnes jsem nešel tak rychle na horu a zaryl to čumákem do země. Kdyby to bylo pokaždý, tak hledám problém v nastavení, ale proč 2x 3x v pohodě a pak tohle.
DS-12>MiniTitanE325(nostalgie)>Devil420>Goblin500>GoblinSPORT700>KRAKEN580+5xSPIRIT
DaveLister

#187 Příspěvek od DaveLister »

Co je špatně na tom složení ložisek? To že jsou axiály uprostřed není nic neobvyklého, má to tak hodně helin.
Je to tak lepší, protože radiální ložiska jsou dál od sebe a tím je tam menší vůle.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Arcicorsa »

DaveLister píše:Co je špatně na tom složení ložisek? To že jsou axiály uprostřed není nic neobvyklého, má to tak hodně helin.
Je to tak lepší, protože radiální ložiska jsou dál od sebe a tím je tam menší vůle.

Prosimtě jak jsi na to přišel?? Za prvé dle návodu je to špatně, mají být na kraji a to že tam chybí podložka je asi normální :lol: .. Zadruhé mám tu čtyři heli každou od jiného výrobce a žádná nemá axiální ložiska uprostřed :wink: navíc si nějak nedovedu představit jak bude správně fungovat axiální ložisko uprostřed sestavy.. Nejde to už z principu axiálního ložiska, skus si to nakreslit a zamysli se nad tím :wink: , jo a dej nám sem pár příkladů helin co mají axiální ložiska uprostřed sestavy v gripu, strašně rád bych se na to řešení podíval a poučil se :wink: .. Ten axiál musí být na konci a to proto aby na radiální ložiska ne působylo axiální zatížení, tuto podmínku nikdy nesplníš pokud bude uprostřed..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
DaveLister

#189 Příspěvek od DaveLister »

Arcicorsa píše:Prosimtě jak jsi na to přišel?? Za prvé dle návodu je to špatně, mají být na kraji a to že tam chybí podložka je asi normální :lol: .. Zadruhé mám tu čtyři heli každou od jiného výrobce a žádná nemá axiální ložiska uprostřed :wink: navíc si nějak nedovedu představit jak bude správně fungovat axiální ložisko uprostřed sestavy.. Nejde to už z principu axiálního ložiska, skus si to nakreslit a zamysli se nad tím :wink: , jo a dej nám sem pár příkladů helin co mají axiální ložiska uprostřed sestavy v gripu, strašně rád bych se na to řešení podíval a poučil se :wink: ..

Z helin co jsem měl/mám to tak mají tydle: Vibe NEX E8, Synergy E6/E7, Gaui NX4 ale bude jich mnohem víc. Mrkni se do manuálů jestli mi nevěříš :wink: .
Princip je takový, že ten axiál je tou podložkou opřený o vnitřní kroužek radiálu a ten je opřený o šroub.

Jak to má být u minititána netuším, ale pricipielně na tom není nic špatného. Podle té fotky co si sem dal to ale vypadá v pořádku :wink:
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od Arcicorsa »

Jo tak takto by to fungovat mohlo, to mě nenapadlo :roll: a mají to tedy dobře funkčně ovšem ne podle manuálu a ta vůle je tam opravdu příšerná :roll: ..
Naposledy upravil(a) Arcicorsa dne pon 28.04.2014 14:57, celkem upraveno 1 x.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Arcicorsa »

ivkucera píše:Ahoj, jsem tu nový, jak na foru, tak toto je má první dospělá heli. Nejdříve chci potvrdit pravdivá slova Arcicorsa, nedalo mi to a rozebral jsem rotorovou hlavu. Stejně špatně složené. Poskládal jsem to podle návodu, ale vůle tam jsou pořád. A nyní se chci zeptat zkušených na můj problém. Jednou, dvakrát vzlítnu asi do metru, snažím se zaviset, dobrý. Při dalším startu (po odpojení baterky a nové aktivaci na rovině) najednou heli vystřelí do předu jak kdybych měl snad na doraz klopení. Párkrát jsem to ustál, ale dnes jsem nešel tak rychle na horu a zaryl to čumákem do země. Kdyby to bylo pokaždý, tak hledám problém v nastavení, ale proč 2x 3x v pohodě a pak tohle.

Použil jsi externí BEC nebo jedeš na ten co je v regulátoru?? Jinak taky mrkni na GT5.1 na ty čtyři čísla pod sebou vpravo nahoře na úvodní obrazovce.. Pokud máš všechny páky na rádiu v neutrálu musí být všude 0 tak jako to mám na fotce pokud není tak to GT bere jako povel k pohybu v dané ose a může se to při startu převrátit/překlopit/přetočit..
Přílohy
IMG_4267.JPG
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Arcicorsa »

Musel jsem vám to natočit :twisted: .. Prostě mě to strašně fascinuje jak někdo může něco takového prodávat, takovéhle vůle nemám na žádné z helin a to už mají něco odlétáno :lol: .. Na druhou stranu za ty prachy, pro začátečníka který s tím stejně hned švihne proč ne ale koupit si to já tak bych se asi pos... :wink: ..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uBTfb5g3ySE[/youtube]
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od pkotatko »

No, tak takhle to asi byt nema. :mrgreen: :mrgreen:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
TomasN

#194 Příspěvek od TomasN »

Arcicorsa píše:Tak dnes jsem se zase jednou divil 8O ... Kolega z práce si pořídil tento set u RCM v.o.s (vzorková prodejna Pelikána). Načež ho po mě chtěl zkontrolovat, složit, nastavit a zalétat.. Po vybalení jsem se pustil jako první do vyrovnávacího rotoru a tam to začalo... Lístky vrtulky prohnuté, smykátko chodilo ztuha jelikož bylo vše utažené na "dobytka" , pokračovalo to hlavní rotorovou hlavou, vezmu za gripy a vůle jako pra.. .. Kouknu do gripu a tam vidím radiální ložisko... Rozeberu to a vypadlo to co je na fotce, naprosto špatně složené, axiál uprostřed radiály po stranách... Více na fotkách.. Teď jedna otázka, koukněte na fotky a na tu podložku co je mezi radiálem a axiálem je to ta samá vymezovací podložka co je mezi prvním radiálním ložiskem a gumou co je v rotorové hlavě, MÁTE TO TAKY TAK??? Je to naprostý nesmysl a proto je tam ta vůle, i podle návodu tam má být vymezovací podložka d7xD9xW1 a místo toho je tam d4xD7xW1 8O :roll: :evil: ... Teď jde o to jestli jste to takto měli taky a je to prostě výrobní chyba nebo jestli tam máte ty podložky co tam mají být podle návodu a mám říci kolegovy ať heli reklamuje...

Mam taky MT E325S koupeneho v lednu u Pecky. Vrtulku jsem jiz mel komplet rozebranou. Cast pak jsem nahradil za kovovou verzi, kde jsou jiz pouzite loziska a ne plast s dirou primo na sroubu... Dale jsem mel spatne slozene unasece vrtulky, kde na konci ma byt lozisko a podlozka, ja jsem tam mel 2 loziska. Proto nezbyval prostor mezi osou listu a sroubem, takze tam ani nesel dat orig. list, ktery podle navodu mel byt pouzity (PV0742). Namisto nich byli v setu PV1066 (http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... nno-md-530) a taky byli ohle...

Chystal jsem se, ze pro jistotu zkontroluji i hlavni rotor, tak dnes jsem ho tedy rozebral. Mam ho slozeny stejne jako tvuj kolega, tj jinak nez je v navodu. Navic jedno axialni lozisko bylo obracene... Jak to je tedy lepsi?

Vyresil jsi nakonec ty vule?
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Arcicorsa »

TO pkotatko: No jo nemá, ovšem jsem to dnes vzal na letiště a ono to létá naprosto normálně :lol: nechápu :mrgreen: .. Takže jsem ustoupil od úprav nebo reklamace a holt to bude létat takto.. Každopádně kdyby to bylo pro mě tak bych to řešil ale stejně vím že to aspoň jednou na začátku rozbije tak nemá cenu se s tím zabývat když to není v letu znát..

TO TomasN: nakonec jsem to složil zpět tak jak to bylo když to přišlo.. Jo na tu vrtulku taky musím kouknout nějak se mi ji nedaří doštelovat a pokaždé to po ukončení povelu směrovky zakmitne.. Jinak je vidět že s výstupní kontrolou si nějak hlavu nelámou :evil: , ovšem za ty prachy asi člověk nic moc chtít nemůže..
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“