Hlavní i příčná hřídel je nová...tedy v pohodě a sklon listů nebudu tedy řešit..díky.
Zkušený pilot nejsem, jsem začátečník ( do léta jen s MCPX).....
Timsound píše:Neví náhodou někdo o nějakým přepravním kufru na tento vrťas?
DaveLister píše:Co je špatně na tom složení ložisek? To že jsou axiály uprostřed není nic neobvyklého, má to tak hodně helin.
Je to tak lepší, protože radiální ložiska jsou dál od sebe a tím je tam menší vůle.
Arcicorsa píše:Prosimtě jak jsi na to přišel?? Za prvé dle návodu je to špatně, mají být na kraji a to že tam chybí podložka je asi normální.. Zadruhé mám tu čtyři heli každou od jiného výrobce a žádná nemá axiální ložiska uprostřed
navíc si nějak nedovedu představit jak bude správně fungovat axiální ložisko uprostřed sestavy.. Nejde to už z principu axiálního ložiska, skus si to nakreslit a zamysli se nad tím
, jo a dej nám sem pár příkladů helin co mají axiální ložiska uprostřed sestavy v gripu, strašně rád bych se na to řešení podíval a poučil se
..
ivkucera píše:Ahoj, jsem tu nový, jak na foru, tak toto je má první dospělá heli. Nejdříve chci potvrdit pravdivá slova Arcicorsa, nedalo mi to a rozebral jsem rotorovou hlavu. Stejně špatně složené. Poskládal jsem to podle návodu, ale vůle tam jsou pořád. A nyní se chci zeptat zkušených na můj problém. Jednou, dvakrát vzlítnu asi do metru, snažím se zaviset, dobrý. Při dalším startu (po odpojení baterky a nové aktivaci na rovině) najednou heli vystřelí do předu jak kdybych měl snad na doraz klopení. Párkrát jsem to ustál, ale dnes jsem nešel tak rychle na horu a zaryl to čumákem do země. Kdyby to bylo pokaždý, tak hledám problém v nastavení, ale proč 2x 3x v pohodě a pak tohle.
Arcicorsa píše:Tak dnes jsem se zase jednou divil... Kolega z práce si pořídil tento set u RCM v.o.s (vzorková prodejna Pelikána). Načež ho po mě chtěl zkontrolovat, složit, nastavit a zalétat.. Po vybalení jsem se pustil jako první do vyrovnávacího rotoru a tam to začalo... Lístky vrtulky prohnuté, smykátko chodilo ztuha jelikož bylo vše utažené na "dobytka" , pokračovalo to hlavní rotorovou hlavou, vezmu za gripy a vůle jako pra.. .. Kouknu do gripu a tam vidím radiální ložisko... Rozeberu to a vypadlo to co je na fotce, naprosto špatně složené, axiál uprostřed radiály po stranách... Více na fotkách.. Teď jedna otázka, koukněte na fotky a na tu podložku co je mezi radiálem a axiálem je to ta samá vymezovací podložka co je mezi prvním radiálním ložiskem a gumou co je v rotorové hlavě, MÁTE TO TAKY TAK??? Je to naprostý nesmysl a proto je tam ta vůle, i podle návodu tam má být vymezovací podložka d7xD9xW1 a místo toho je tam d4xD7xW1
![]()
![]()
... Teď jde o to jestli jste to takto měli taky a je to prostě výrobní chyba nebo jestli tam máte ty podložky co tam mají být podle návodu a mám říci kolegovy ať heli reklamuje...