Elfew píše:Gyro je 100% v HL režimu. Mám tam zisk 49%. Když hýbu vrtulníkem, tak to gyruje správně... zkoušel jsem dát normál mód a to člověk pozná - vrtulka se vrací zpět do normálu ihned a i pohyb je jiný...
Jak nastavujete ocasní vrtulky? Vždy mi to sedělo dle návodu od výrobce dle délky táhla... možná že je zde chyba v manuále ale podle toho co jsem to měřil a kontroloval by to mělo být správně.
PS - muzu kdyztak poslat foto jak to mam ve stredove poloze behem zitrka a vy se na o kouknete
Ikdyby byl neutrál špatně (ale limity budou OK) tak se to v HL nebude samovolně otáčet, jen to nebude gyrovat tak jak má. V SZ máš můj mail tak mi tam pošli setup z Braina. A pokud možno rozepiš se trochu o sestavě (heli, serva přijímač atd)
Zdravím všechny a prosím o pomoc. Peru se s tím už několik dní. Při nastavování Briana v záložce serv mi pořád nejde vychytat správný chod všech serv. Ať reverzuji jak chci, vždy mi něco chodí opačně. Když mi jde správně kolektiv, mám opačně náklony. Když reverzuji náklony, cyklika místo dopředu jde dozadu. Nepomůže ani reverzace serv ve vysílači. Je to DX9. Zajímavé je, že na vysílači DX6 mi to nastavit šlo bez problémů. Když s helinou hejbu v ruce, stabilizace chodí jak má. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Správnost zapojení serv jsem kontroloval několikrát.
Myslim ze to na DX9 bude podobny jako na me DX8. Pokud by budou chodit spravne ty ukazatele jak psal kolega nademnou tak pak teprve neco reverzuj. Ve vysilaci vsude nastav normal u chodu kanalu a pak se pust do pruvodce
Jaká je to helina? Nemá otočený smysl kolektivu (deska cykliky dolů, listy jdou do plusu)? Pak bys to měl nastavit klasicky jen v rádiu zreverzovat kolektiv.
Na ty ukazatele se večer podívám. Zapojení serv jsem kontroloval několikrát, tak tam to snad nebude. nicméně podívám se znovu. Jinak heli je t-rex 450.
Tak už to šlape. Hned v záložce nastavení kanálů jsem musel reverzovat výškovku aby ukazatel chodil správně a pak už to začalo fungovat tak jak má. Musel jsem to přehlédnout a pak jsem si s reverzováním hrál až u záložky nastavení chodu serv. Děkuji Vám všem za pomoc
Elfew píše:Muzes mi pak prosim rici az to budes mit zapojene, jake mas nastavene hodnoty u ocasniho serva? Kdyz nastavujes krajni pozice smykatka.... diky moc
Já mám neutral: 1520 Positive throw: 290 Negative Throw: 170
Helinu jsem ještě neměl ve vzduchu, tak mám zatím 75% a až se dostanu do vzduchu budu si s tím teprve hrát a štelovat. Snad v neděli bych to zvednout mohl, pak hned napíšu na kolik jsem to doladil.
Tak naposled zkusim pozadat o radu. Brain nedrzi ocas v headlock modu u 450tky. Porad utika doprava, ma tendenci se tocit proti smeru hodinovych rucicek. Gyro gyruje spravne, smery, limity atd nastaveny.
Vypozoroval jsem, ze vrtulka jde do protivky pri gyrovani, ale zda se mi ze si brain spatne vypocita o kolik ji ma posunout do protismeru vuci otaceni ocasu a pak se ten ocas proste utrhne. Pripada mi ze mu vzdy kousek jeste kousek chybi.
Jakou hodnotu upravit? Zisk jsem zkousel menit od 45% do 70% v head lock.modu a bez uspechu. Taktez jsem zkousel menit hodnoty frekvence ocasniho serva ds525 na 200MHz z 333MHz. Sirka signalu je 1520us. Zkusil jsem i zmenit velikost modelu v brainu z 450 na 500 ale taky bez uspechu. Porad to stejne. Vse ostatni funguje