PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
feror

Re: PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

#3466 Příspěvek od feror »

Ahojte, čítam od začiatku a už som na strane 114 :D . Chcem sa opýtať akú máte letovú hmotnosť. U mňa to je 850g. Mám len upravený podvozok, ktorý váži 94g. Ináč je všetko pôvodné a nič nelepené ani nespevňované. Trup s baterkou bez podvozku a bez krídla váži 610g a krídlo 145g. Odkiaľ výrobca vzal číslo 760g? :?: Vážil pôvodný podvozok 5g? Pôvodný už nemám. Ak to nerobí problém, bol by som rád keby ste uviedli svoje letové hmotnosti:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3467 Příspěvek od cassiopeus »

Pokud si vzpomínám, tak bez podvozku s 2,2Ah baterkou, pár drobnými úpravami a cca 40 g olova v čumáku cca 900g
mab
Kontaktovat uživatele:

#3468 Příspěvek od mab »

Moje letovka je podle kuchyňské váhy 720g.
Na fotce mám přihozen podvozek se kterým neletám, tj zadní 26g a přední kolečko které jsem zapomněl nafotit má 17g. Takže komplet by to mělo 763g.

Obrázek
x9d, x-lite pro a pár poletuch
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#3469 Příspěvek od petr1990 »

zdravim panove,chtel bych se zeptat jesli mi tato baterka bude pasovat do cessny http://www.rcheaven.cz/Akumulatory/Poho ... P-20C.html a jestli by ste mi mohli doporucit nejakou nabijecku,dekuju :)
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3470 Příspěvek od cassiopeus »

Používám tento akumulátor. Jen jej nedáš do originál držáku baterek. Já si držák baterek udělal nový (vysoká část je opřená o motorovou přepážku):
Obrázek

A v letadle to vypadá:
Obrázek

Za tu červenou stužku se to tam dává/vytahuje, fialová tkanice s rychloupínačem přidržuje baterku na svém místě.
matus141

#3471 Příspěvek od matus141 »

Zdravim! chcem sa opytat, chcel by som dat do cessny nejaky vykonnejsi motor, pretoze by som na nu chcel "prilepit" gopro kamerku, vedeli by ste mi nieco odporucit? pripadne aj s regulatorom (momentalne mam volny turnigy plush 25A) z hobbykingu? myslite ze by zvladla uniest gopro? diky za odpovede
Shorty

#3472 Příspěvek od Shorty »

Ahoj, shrnu svoje poznatky s tím, co jsem si tady přečetl. Byla první a dobře lítala od začátku. Jen se mi zdál motor slabý (v trochu silnějším větru jsem ji málem nedostal k sobě - vítr ji strhával). Navíc jsem na ni dal pevnější podvozek a větší kola. Dal jsem tam MIG RC 400/10 a vrtuli 9x6. Na křídle jsem přidělal navíc vztlakové klapky. S baterií 2200mA váží 1150g. Lítá dobře, díky podvozku je stabilnější a se vztlakama přistává měkce. Při cestovním lítání cca 20- 25 min. letu.
A nyní můj názor na úpravy těžiště a vyosení motoru. Podotýkám, že nejsem odborník, ale o aerodynamice něco přeci jen vím. Proč měnit něco co je odzkoušené. Je to cestovní éro a tak je udělaný. Ideálně lítá na 1/2 plynu. Má úhel náběhu křídla 6 st. nahoru a prakticky rovnej profil dole. Při přidání plynu naplno nutně působí náběh a profil na větší vztlak a proto taky prudce stoupá. Při teorii co tu zazněla, že by měla letět pořád v horizontu, by tak měla letět i se vztlakovýma klapkama. ZKUSTE TO!!!! Uvidíte to rodeo. To co se tady psalo platí pro akrobat, který má souměrný profil a jako proudový letadla letí spíše díky výkonu motoru než díky vztlaku.
Mám ještě Cessnu 177 o rozpětí 140cm a váze asi 2 kg a chová se stejně. jen ne tak prudce.
Takže lítat klidně a nepřidávat prudce plyn. Spíš zlehka.
Mimochodem takhle se chovají i cestovní letadla na simulátoru.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
sigi123

#3473 Příspěvek od sigi123 »

To já vím,i když už jí nemám,ale lítala perfektně.Jen někteří si ji tvrdošíjně pletli s 3D akrobatem nebo stíhačkou,nebo z ní chtěly hotlinera :lol: .
Shorty

#3474 Příspěvek od Shorty »

To mě hlavně nadzvedly ty ,, odborný" řeči o tom, že tohle letadlo( vlastně všechny vyjma akrobaty a prouďáky ) musí letět vždy v horizontu. Díky profilu a při dost dlouhý dráze vzlítne samo i bez zásahu do výškovky a to samý na přistání. Vztlak a rychlost udělají svou práci.
6810
Kontaktovat uživatele:

#3475 Příspěvek od 6810 »

Zdravím,
odešlo mi servo a druhý švára použil do autíčka, za těch pár let, co to letadlo leží na skříni :-D
Co doporučíte za náhradu? Raději vyměním všechny 4.
Dík za radu 8)
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3476 Příspěvek od cassiopeus »

6810 píše:Zdravím,
odešlo mi servo a druhý švára použil do autíčka, za těch pár let, co to letadlo leží na skříni :-D
Co doporučíte za náhradu? Raději vyměním všechny 4.
Dík za radu 8)

Používám tyto http://hobbyking.com/hobbyking/store/__662__HXT900_9g_1_6kg_12sec_Micro_Servo.html
Shorty

#3477 Příspěvek od Shorty »

Ahoj, já je mám taky. Kupuju je na www.bighobby.cz. Mají tam i náhradní převody. Už se mi stalo, že jsem cpal éro do auta , zavadil lehce křidýlkem a výsledkem byly zničený převody. Od tý doby je fixuju. Vřele doporučuju všem.
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#3478 Příspěvek od m@rtin »

Přesně tak, HXT900 jsou naprosto ideální v poměru cena a výkon. Já jsem je po krátké době raději vyměnil všechny 4. Mimochodem, Cessnu mám pořád funkční a už se těším na Velikonoce, že jí zase vytáhnu :). Sice je už dost ošoupaná a zažloutlá, ale na pohodové podvečerní polétání nebo jen tak na blbnutí je pořád dobrá!
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Shorty

#3479 Příspěvek od Shorty »

Je po velikonocích. Tak jak sis polítal. Musím se přiznat, že mám letadel několik, ale taky se k ní rád vracím. Je opravdu nezáludná a s dodělanýma vztlakama jsou boží nízký průlety a měkký přistání i do trávy. Samozřejmě na jiným podvozku.
6810
Kontaktovat uživatele:

#3480 Příspěvek od 6810 »

Ahoj Shorty, prosím, můžeš hodit fotku těch dodělaných vztlaků? Díky
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“