PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Re: PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Ahojte, čítam od začiatku a už som na strane 114
. Chcem sa opýtať akú máte letovú hmotnosť. U mňa to je 850g. Mám len upravený podvozok, ktorý váži 94g. Ináč je všetko pôvodné a nič nelepené ani nespevňované. Trup s baterkou bez podvozku a bez krídla váži 610g a krídlo 145g. Odkiaľ výrobca vzal číslo 760g?
Vážil pôvodný podvozok 5g? Pôvodný už nemám. Ak to nerobí problém, bol by som rád keby ste uviedli svoje letové hmotnosti:
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si vzpomínám, tak bez podvozku s 2,2Ah baterkou, pár drobnými úpravami a cca 40 g olova v čumáku cca 900g
Moje letovka je podle kuchyňské váhy 720g.
Na fotce mám přihozen podvozek se kterým neletám, tj zadní 26g a přední kolečko které jsem zapomněl nafotit má 17g. Takže komplet by to mělo 763g.

Na fotce mám přihozen podvozek se kterým neletám, tj zadní 26g a přední kolečko které jsem zapomněl nafotit má 17g. Takže komplet by to mělo 763g.

x9d, x-lite pro a pár poletuch
zdravim panove,chtel bych se zeptat jesli mi tato baterka bude pasovat do cessny http://www.rcheaven.cz/Akumulatory/Poho ... P-20C.html a jestli by ste mi mohli doporucit nejakou nabijecku,dekuju 
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Používám tento akumulátor. Jen jej nedáš do originál držáku baterek. Já si držák baterek udělal nový (vysoká část je opřená o motorovou přepážku):
A v letadle to vypadá:

Za tu červenou stužku se to tam dává/vytahuje, fialová tkanice s rychloupínačem přidržuje baterku na svém místě.
A v letadle to vypadá:
Za tu červenou stužku se to tam dává/vytahuje, fialová tkanice s rychloupínačem přidržuje baterku na svém místě.
Zdravim! chcem sa opytat, chcel by som dat do cessny nejaky vykonnejsi motor, pretoze by som na nu chcel "prilepit" gopro kamerku, vedeli by ste mi nieco odporucit? pripadne aj s regulatorom (momentalne mam volny turnigy plush 25A) z hobbykingu? myslite ze by zvladla uniest gopro? diky za odpovede
Ahoj, shrnu svoje poznatky s tím, co jsem si tady přečetl. Byla první a dobře lítala od začátku. Jen se mi zdál motor slabý (v trochu silnějším větru jsem ji málem nedostal k sobě - vítr ji strhával). Navíc jsem na ni dal pevnější podvozek a větší kola. Dal jsem tam MIG RC 400/10 a vrtuli 9x6. Na křídle jsem přidělal navíc vztlakové klapky. S baterií 2200mA váží 1150g. Lítá dobře, díky podvozku je stabilnější a se vztlakama přistává měkce. Při cestovním lítání cca 20- 25 min. letu.
A nyní můj názor na úpravy těžiště a vyosení motoru. Podotýkám, že nejsem odborník, ale o aerodynamice něco přeci jen vím. Proč měnit něco co je odzkoušené. Je to cestovní éro a tak je udělaný. Ideálně lítá na 1/2 plynu. Má úhel náběhu křídla 6 st. nahoru a prakticky rovnej profil dole. Při přidání plynu naplno nutně působí náběh a profil na větší vztlak a proto taky prudce stoupá. Při teorii co tu zazněla, že by měla letět pořád v horizontu, by tak měla letět i se vztlakovýma klapkama. ZKUSTE TO!!!! Uvidíte to rodeo. To co se tady psalo platí pro akrobat, který má souměrný profil a jako proudový letadla letí spíše díky výkonu motoru než díky vztlaku.
Mám ještě Cessnu 177 o rozpětí 140cm a váze asi 2 kg a chová se stejně. jen ne tak prudce.
Takže lítat klidně a nepřidávat prudce plyn. Spíš zlehka.
Mimochodem takhle se chovají i cestovní letadla na simulátoru.
A nyní můj názor na úpravy těžiště a vyosení motoru. Podotýkám, že nejsem odborník, ale o aerodynamice něco přeci jen vím. Proč měnit něco co je odzkoušené. Je to cestovní éro a tak je udělaný. Ideálně lítá na 1/2 plynu. Má úhel náběhu křídla 6 st. nahoru a prakticky rovnej profil dole. Při přidání plynu naplno nutně působí náběh a profil na větší vztlak a proto taky prudce stoupá. Při teorii co tu zazněla, že by měla letět pořád v horizontu, by tak měla letět i se vztlakovýma klapkama. ZKUSTE TO!!!! Uvidíte to rodeo. To co se tady psalo platí pro akrobat, který má souměrný profil a jako proudový letadla letí spíše díky výkonu motoru než díky vztlaku.
Mám ještě Cessnu 177 o rozpětí 140cm a váze asi 2 kg a chová se stejně. jen ne tak prudce.
Takže lítat klidně a nepřidávat prudce plyn. Spíš zlehka.
Mimochodem takhle se chovají i cestovní letadla na simulátoru.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
To já vím,i když už jí nemám,ale lítala perfektně.Jen někteří si ji tvrdošíjně pletli s 3D akrobatem nebo stíhačkou,nebo z ní chtěly hotlinera
.
To mě hlavně nadzvedly ty ,, odborný" řeči o tom, že tohle letadlo( vlastně všechny vyjma akrobaty a prouďáky ) musí letět vždy v horizontu. Díky profilu a při dost dlouhý dráze vzlítne samo i bez zásahu do výškovky a to samý na přistání. Vztlak a rychlost udělají svou práci.
Zdravím,
odešlo mi servo a druhý švára použil do autíčka, za těch pár let, co to letadlo leží na skříni
Co doporučíte za náhradu? Raději vyměním všechny 4.
Dík za radu
odešlo mi servo a druhý švára použil do autíčka, za těch pár let, co to letadlo leží na skříni
Dík za radu
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
Optic 6 35MHz - prodána
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
6810 píše:Zdravím,
Dík za radu
Používám tyto http://hobbyking.com/hobbyking/store/__662__HXT900_9g_1_6kg_12sec_Micro_Servo.html
Ahoj, já je mám taky. Kupuju je na www.bighobby.cz. Mají tam i náhradní převody. Už se mi stalo, že jsem cpal éro do auta , zavadil lehce křidýlkem a výsledkem byly zničený převody. Od tý doby je fixuju. Vřele doporučuju všem.
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Přesně tak, HXT900 jsou naprosto ideální v poměru cena a výkon. Já jsem je po krátké době raději vyměnil všechny 4. Mimochodem, Cessnu mám pořád funkční a už se těším na Velikonoce, že jí zase vytáhnu
. Sice je už dost ošoupaná a zažloutlá, ale na pohodové podvečerní polétání nebo jen tak na blbnutí je pořád dobrá!
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Je po velikonocích. Tak jak sis polítal. Musím se přiznat, že mám letadel několik, ale taky se k ní rád vracím. Je opravdu nezáludná a s dodělanýma vztlakama jsou boží nízký průlety a měkký přistání i do trávy. Samozřejmě na jiným podvozku.
Ahoj Shorty, prosím, můžeš hodit fotku těch dodělaných vztlaků? Díky
Solo Pro V2
Optic 6 35MHz - prodána
Optic 6 35MHz - prodána