Graupner MC-20 HoTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MC-20 HOTT 12/12

#16 Příspěvek od Rosta2 »

stas píše:ahojte, mohol by mi niekto prosím poskytnúť český manuál k tejto vysielačke?
Či už elektronický, alebo aj papierový /prípadne požičať na skopírovanie/. Samozrejme za odmenu.
Alebo dá sa niekde stiahnúť??

To jsi koupil někde MC-20HOTT, bez manuálu? Povinností prodejce, je mít k věcem, přistrojům atd, manuál v jazyku země prodeje. Ale stejně tě ten manuál k té MC-20HOTT jak v češtině, němčině atd. nijak nepotěší, a to je celkem slabé slovo. Podle mě ho nemohl psát modelář, ani korekce asi žádný modelář nedělal. I na německých modelářských forech, se vyměňovali němečtí modeláři zkušenosti z nastavováním. Ten manuál je v některých pokynech naprosto zmatečný. Lepší je si najít video na trubce z nastavování té MC-20HOTT, kde se dá dost toho vykoukat. Sám jsem v první fázi podle návodu nedokázal spárovat přijímač s vysílačem, podle manuálu. Koukl jsem na trubku, a bylo to jasné hned atd. Nastavení učitel - žák, podle manuálu naprosto nejde. A přitom stačí popsat to nastavení dvěmi větami, a hned to funguje. Takže souprava super - manuál tragedie. Úplně nejlepší, je sehnat kolegu, který tento vysílač má, a dá ti školení v obsluze - aspoň základ.
martin z

#17 Příspěvek od martin z »

Český manuály na graupnery byly podle mě dycky šílený, některý funkce na svý mc22 jsem nepochopil dodnes, naštěstí jde o funkce které nepoužívám (kdo z nás využívá možností rádia naplno, že).. Mám/měl jsem rádia mc-10, mc-16/20, mx-12, mc-22hott a dycky jsem nad překladem kroutil očima a bral k ruce cizojazyčný originál.
stas

#18 Příspěvek od stas »

chlapci, ale ja som chcel, aby ste mi tem manuál naskenovali a nie vyhovorili :lol: :lol: :lol: ,
ano manuál pri kúpe bol, pekná veľká voňavá tristo stranová kniha, v jazyku predávajúceho -nemecky
a kludne ho vymením za ten otrasný nemožný český..... :P ,

a vážne - you tube a internet som prešiel , rcmániu tiež /vďaka už. creagel a spol. za vytvorenie českých zvukových súborov , vďaka jyrry
a spol za nasmerovanie k telemetrickej sonde unisense ..... atď/. Rosta máš pravdu, zohnať niekoho, kto mi dá školenie, no myslel som , že čo to z toho českého návodu poberiem a až potom niekoho oslovím ......
paveld

#19 Příspěvek od paveld »

Český návod ?
Tak ten má do češtiny hodně daleko.
Češtinu ovládám minimálně 10x lépe než Angličtinu,
ale z návodu v češtině jsem moc moudrý nebyl.
Lépe je používat anglický ze stránek výrobce.
I s bídnou znalostí Angličtiny a pomocí slovníku
lze pochopit víc, než z českého návodu.
Největší slabinou MC-20 Hott je návod :mrgreen:
epox
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od epox »

a vážne - you tube a internet som prešiel , rcmániu tiež /vďaka už. creagel a spol. za vytvorenie českých zvukových súborov , vďaka jyrry
a spol za nasmerovanie k telemetrickej sonde unisense ..... atď/.

můžeš dát prosím odkaz jak jsi (jste) vytvořili zmíněné české zvukové soubory ?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jyrry »

epox píše:...
můžeš dát prosím odkaz jak jsi (jste) vytvořili zmíněné české zvukové soubory ?

viewtopic.php?f=38&t=54067&start=90
tohle jsi prošel?
jyrry.webnode.cz
stas

#23 Příspěvek od stas »

ĎAKUJEM Epoxi
bzukyn

#24 Příspěvek od bzukyn »

Takže jsem se od MX20 dopracoval k MC20.
MC20 ver.1.73
nemůžu donutit paní,aby opakovala dokola kolečko hlášení.
Jedno hlášení opakuje dobře,ale pro další položku musím vždycky cvaknout vypínačem "trigger".
Když "trigger" nechám zaplý,buď mlčí,nebo opakuje stejnou položku.?
Funguje to někomu?/na MX20 to fungovalo.
Zbyn22

#25 Příspěvek od Zbyn22 »

Zdravím vás,

dovolil bych si požádat o radu, k MC 20 jsem si dokoupil knipl s vypínačem (33000.13), knipl mi došel, ale bohužel bez návodu, myslím, že se mi ho podařilo celkem pěkně vyměnit, avšak nyní stojím před otázkou kam to zapojit. Zatím mám dvě varianty, první, že je někde v MC20 místo, kam se to má připojit, anebo to zapojit místo připojení současného třípolové spínače. má s tím někdo nějaké zkušenosti ? Děkuji za radu.
F3X Scary, MC, Viking2 E
T18 SZ
kulhyc31

#26 Příspěvek od kulhyc31 »

Zdravím, jsem začínající RC nadšenec a tak se předem omlouvám, že neovládám terminologii 
Před týdnem jsem si pořídil první pořádný RC set MC-20 Hott s full telemetrií (+GR24 a 12 přijímač). Dříve Turnigy x9 s Frskytelemetrií. Vše chci pro naučení zapojit na F550 NAZA s GPS.

První dotaz je, jak nastavit „SR1“ nebo „SR2“ jako ovládání kanálu? Popřípadě „SD1“ nebo „SD2“. Jde mi o to že potřebuju plynulý pohyb (posuvného potenciometru) například pro ovládání gimbalu. Dále bych rád jedním přepínačem vyřadil všechny ostatní funkce vysílače a to pro FailSafe.

Už mám za sebou několik letů s MC-20 ale vše jsem nastavil tak nějak hampolácky.

Rád bych poprosil o radu, jak nejlépe nastavit MC-20 Pro NAZA s GPS a Gimbalem. Nejlepší by bylo, kdyby to tu někdo používal a byl by tak hodný a exportoval nastavení z vysílače a poslal mi ho, nebo podrobně popsal jak na to.

Nejoptimálnější nastavení pro mě by bylo:
„SW1“ – FailSafe – tak aby po jeho sepnutí nic na vysílačce nefungovalo
„SW2/3“ – Curse lock / Homelock / none
„SW5/6“ – GPS / Atti / Manual
„SR2“ nebo „SD2“ – Natočení gimbalu
„SR1“ nebo „SD1“ – Volný kanál

Vím že toho chci asi moc, ale kdyby se tu našel někdo kdo by mi s tím pomohl, byl bych doopravdy moc vděčný.
Přílohy
Moje schéma / má představa
kulhyc31

#27 Příspěvek od kulhyc31 »

Zdravím, jsem začínající RC nadšenec a tak se předem omlouvám, že neovládám terminologii 
Před týdnem jsem si pořídil první pořádný RC set MC-20 Hott s full telemetrií (+GR24 a 12 přijímač). Dříve Turnigy x9 s Frskytelemetrií. Vše chci pro naučení zapojit na F550 NAZA s GPS.

První dotaz je, jak nastavit „SR1“ nebo „SR2“ jako ovládání kanálu? Popřípadě „SD1“ nebo „SD2“. Jde mi o to že potřebuju plynulý pohyb (posuvného potenciometru) například pro ovládání gimbalu. Dále bych rád jedním přepínačem vyřadil všechny ostatní funkce vysílače a to pro FailSafe.

Už mám za sebou několik letů s MC-20 ale vše jsem nastavil tak nějak hampolácky.

Rád bych poprosil o radu, jak nejlépe nastavit MC-20 Pro NAZA s GPS a Gimbalem. Nejlepší by bylo, kdyby to tu někdo používal a byl by tak hodný a exportoval nastavení z vysílače a poslal mi ho, nebo podrobně popsal jak na to.

Nejoptimálnější nastavení pro mě by bylo:
„SW1“ – FailSafe – tak aby po jeho sepnutí nic na vysílačce nefungovalo
„SW2/3“ – Curse lock / Homelock / none
„SW5/6“ – GPS / Atti / Manual
„SR2“ nebo „SD2“ – Natočení gimbalu
„SR1“ nebo „SD1“ – Volný kanál

Vím že toho chci asi moc, ale kdyby se tu našel někdo kdo by mi s tím pomohl, byl bych doopravdy moc vděčný.
Přílohy
Lark

#28 Příspěvek od Lark »

Proč opakuješ dotazy v různých vláknech? 8O To přiřazení potenciometrů jsem ti popisoval už tady: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=49204&start=315
A to co si představuješ jako použití "SW1" - není FailSafe. Nastavení FailSafe se ukládá do přijímače a řeší co má který kanál dělat při ztrátě signálu. To aby na Tx nic nefungovalo ti přece řeší hlavní vypínač Tx :mrgreen:
kulhyc31

#29 Příspěvek od kulhyc31 »

Moc děkuju za odkaz hned se na něj podívám. Jinak jsem to hledal dlouho, věř mi. Já myslel failsafe na NAZE.. Nezlob se ale failsafe na vysílači je celkem k ničemu u lepších řídících systémů. U nazy/wookonga/a2 ho vyvoláš sepnutím - v tom momentu ti copter/vrtulník sám přistane buď tam kde vystartoval nebo pod místem výpadku. Výhodou u toho je že ho můžeš kdykoliv odvolat s okamžitou reakcí. Kdybych vypl vysílač a následně zapl, myslím že to pár sekund trvá než se zase nabindují. Na Turnigy 9X jsem to měl tak že jsem létal a pak jen přepl spínač a copter se sám vrátil a mohl jsem dělat co jsem chtěl ale pokud jsem spínač zase neuvolnil copter se pořád snažil přistát. Snad mi rozumíš :) a ještě jednou díky.
bzukyn

#30 Příspěvek od bzukyn »

kulhyc31 píše:M Já myslel failsafe na NAZE.. Nezlob se ale failsafe na vysílači je celkem k ničemu u lepších řídících systémů. U nazy/wookonga/a2 ho vyvoláš sepnutím - v tom momentu ti copter/vrtulník sám přistane buď tam kde vystartoval nebo pod místem výpadku.

Tak zacni treba s premyslenim nad timto"
http://www.caa.cz/aktualni-informace-k- ... -letadel-a
,A pak nad tim, co najdes v manuálu. :wink:
oříšek bude jak to nastavit dohromady,ve vysílači pro přijímač podle potřeb nastavení Nazy.
Mix SW 5ti funkcí na jeden channel.Nepotřebuju všechno.
Spíš nemám úplně jasno v nastavení failsafe řídící jednotky.
Naposledy upravil(a) bzukyn dne úte 11.03.2014 23:30, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“