Katana MX - Precision Aerobatics
Re: Katana MX - Precision Aerobatics
Já nevím 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jej.. tak uplne presne teda netusim.. vypada to jako flat spin na miste
Alespon input bude imho podobny s vetsim mnozstvim plynu + nejake korekce..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
-
martinflight
Ako sa pripevňuje vrtula s kuželom na osku motora? Po namontovaní unášača vrtule a spodku kužela (je z hliníku) sa unášač prešmykuje a nezakusne sa do spodku, čo má za následok že sa matica otáča spolu s unášačom vrtule a ten neposúva unášač a nepritiahne zverným spojom osku motora k tomuto unášaču (vrtula sa netočí spolu s oskou motora, ale je volná). Bez vrtulového kužela a spodku kužela s unášačom vrtule to ide pritiahnuť (unášač vrtule sa zakusne do vrtule a dá sa to dotiahnuť). Netreba to nejako zalepiť spolu, alebo spraviť nejaké drážky aby sa to voči sebe nedalo pootočiť?
V prílohe je fotka, kde ukazuje ceruzka tam sa to otáča.
V prílohe je fotka, kde ukazuje ceruzka tam sa to otáča.
Já jsem to při utahování vždycky držel za plato kužele, aby se neprotočilo. Ale jako nejgeniálnější vynález to úplně neni...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Ja na vrtuli nalepil z obou stran ten nejtensi smirkovej papir, co jsem doma nasel.. takove kolecko akorat aby to neprecuhovalo.. s dirkou pro sroub.. A uplne v pohode, delal jsem to tak uz na extre a nikdy se mi nic neprotacelo..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
Pánové mám dotaz....
Koupil jsem si loni Katanu MX z druhé ruky... dneska jsem si řekl že jí můžu taky vytáhnout a zjištuji pár problémů
1) jeden boční generátor je nalepený blbě cca 0.75mm fuka mezi generátorem a křídlem. Mám to řešit?
2) SOP servo mám momentálně v ocasu, jaké máte zkušenosti s umístěním v trupu a lanky? mám to předělat?
3) Setup mám setovku, takže Thrusta. vrtule k tomu je APC a já jí chci vyměnit za VOX 15*7 nebo 15*8? s čím se Vám lépe létá?
4) Našel jsem tam pár trhlinek na motorovém domku, asi dostal pecku byla hnutá i oska na motoru... Takže jak jsem četl raději to asi celé prolepím že?
Díky
Ondra
Koupil jsem si loni Katanu MX z druhé ruky... dneska jsem si řekl že jí můžu taky vytáhnout a zjištuji pár problémů
1) jeden boční generátor je nalepený blbě cca 0.75mm fuka mezi generátorem a křídlem. Mám to řešit?
2) SOP servo mám momentálně v ocasu, jaké máte zkušenosti s umístěním v trupu a lanky? mám to předělat?
3) Setup mám setovku, takže Thrusta. vrtule k tomu je APC a já jí chci vyměnit za VOX 15*7 nebo 15*8? s čím se Vám lépe létá?
4) Našel jsem tam pár trhlinek na motorovém domku, asi dostal pecku byla hnutá i oska na motoru... Takže jak jsem četl raději to asi celé prolepím že?
Díky
Ondra
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
1) ne
2) jde, ale asi to není nutný. Co tam máš za serva? Já to tak měl. Foto v tomhle threadu snad je, jestli ne, dodám.
3)Já už nevím, asi 15x7
4)prolepit, prolít lepidlem, přeplátovat, vytunit uhlíkem, železobetonhadr.
2) jde, ale asi to není nutný. Co tam máš za serva? Já to tak měl. Foto v tomhle threadu snad je, jestli ne, dodám.
3)Já už nevím, asi 15x7
HonzaS píše:1) ne
3)Já už nevím, asi 15x7
Díky za rychlou odpověď.
používám: Atlas DS16FMD.
PS: dá se někde koupit ta metalízová modrá folie?
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
vrtule u mě 15x8 ...
zabetonovat dobře už 2 lože mě šli sráá...
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Tak já vezmu jak 15*7 tak 15*8. Když tam je nesmyslné poštovný 120kč... Nejdřív jsem chtěl vzít i náhradní generátory, ale už jsem si je odfrézoval sám.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Vrtuli hlavně dobře vyvážit (i když VOX jsou obecně velmi slušné) a zkontrolovat, zda nehází (vrtulníkáři tomu myslím říkají stopa listů
)
Taky už jsem přistával dosclova "bez motoru"
A ještě se trošku odkopu, jaký jsem to letec: Četl jsem hodně o vrtulích, vždy se snažím dát to co nejlépe funguje, přečtu vždy snad všechny dostupné diskuze.
No a nakonec stejně koupím minimálně 2, že pak zvolím tu lepší a popravdě rozdíl moc nepoznám - třeba 15x7 a 15x8 bych rozhodně nepoznal. (A na MXS jsem teď prubnul 15x8 a 16x8 a neviděl jsem znatelný rozdíl)
Taky už jsem přistával dosclova "bez motoru"
A ještě se trošku odkopu, jaký jsem to letec: Četl jsem hodně o vrtulích, vždy se snažím dát to co nejlépe funguje, přečtu vždy snad všechny dostupné diskuze.
No a nakonec stejně koupím minimálně 2, že pak zvolím tu lepší a popravdě rozdíl moc nepoznám - třeba 15x7 a 15x8 bych rozhodně nepoznal. (A na MXS jsem teď prubnul 15x8 a 16x8 a neviděl jsem znatelný rozdíl)
-
SFG bych tez neresil, kosmeticka drobnost, pokud se nehybe nejak moc a nevylomil by se brzo, tak bych to nechal..
Taky mam servo na ocase..
Vrtule je asi lepsi 15/8, 15/7 na rychlejsi sportovnejsi letani.. alespon co pisou napr. v popisku ci na RCGroups.. na pomalejsi slow brutal 3D dokonce udavaji 16/6.. takze mas sirokou skalu moznosti..
Ja mam 15/8 a ted jsem pro srandu objednaval 16/6, jestli vubec poznam rozdil.. 
Taky mam servo na ocase..
Vrtule je asi lepsi 15/8, 15/7 na rychlejsi sportovnejsi letani.. alespon co pisou napr. v popisku ci na RCGroups.. na pomalejsi slow brutal 3D dokonce udavaji 16/6.. takze mas sirokou skalu moznosti..
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně si změřte odběr protože 16x6 bude brát asi jiné čísla
...nicméně dobrou alternativou jsou i vrtule XOAR neměl jsem s nimy nikdy problém..zatím teda...když byl nedostatek vrtullí VOX
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Díky kluci... Jen doufám že to zase nedodělám až koncem sezony... poslední dobou mám strašné prostoje....
Zdravím,tak jsem se stal taky majitelem tohoto letadla a vyskytl se mi jeden problém.Začal jsem skládat a až jsem přilepil mot.domek a začal lícovat výškovku zjistil jsem,že osa směrovky je mimo kolmici na horní straně asi 5 mm(jestli jsem to dobře popsal).Co s tím,bude to mít vliv na letové vlastnosti.Děkuji za odpověd´.