Za 1, - plyn u většiny vojenských letadel je situován na levou ruku.
Za 2, - kamarád co mě učil ho létá taky
a za 3, - byl jsem naučenej z flysticku z doby kdy jsem hrál Sturmovika
petsild píše:Podvědomě vždy vedlo k modu2 nejen kvůli helinámnyní vím proč. U skutečného letadla pilot ovládá směr letu převážně pravou rukou, tedy jednou rukou má pod kontrolou nejdůležitější ovládací prvky. Na levačku je plyn
taky na správné straně a směrovku beru jako ovládání nohama. Nejen že mod2 je pohodlný
zároveň simuluje řízení modelu, jak z kokpitu opravdového stroje.
mhabr píše:Já myslím, že každý, kdo pilotoval skutečné letadlo musí stejně uznat, že řídit letadlo a model letadla jsou dvě dost odlišné věci.
Proto srovnávat rozložení ovládacích prvků na vysílači (které se nota bene ovládají palci, nebo dvěma prsty) s letadlem, které se řídí dlaní/celou rukou a navíc i nohama je scestné.
Mimochodem, propracoval jsem se k modu1. Křidélka potřebuji obládat pravou rukou a nedokázal jsem v hlavě umístit výškovku a křidélka na jeden palec.
A samozřejmě platí zásada, že jediný správný mód je ten, který vyhovuje pilotovi.
mhabr píše:Kolega petsild zase nepochopil, že neexistuje jediný správný mód. Každému vyhovuje něco jiného. Srovnávat model s letadlem je mimo úplně.
mhabr píše:
.......civilní letadla, kde piloti sedí vedle sebe, tak kapitán (to je ten důležitější) sedí v levo a knipl/sidestick/beran ovládá levou rukou, tj. mod3 a druhý pilot (tj. ten druhý) sedí v pravo a knipl/sidestick/beran ovládá pravou rukou, tj. mod2.
"Prostřední" rukou oba piloti ovládají krámy umístěné na středovím panelu.
Takže chceš být kapitá, nebo druhý pilot?
petsild píše:Podvědomě vždy vedlo k modu2 nejen kvůli helinámnyní vím proč. U skutečného letadla pilot ovládá směr letu převážně pravou rukou, tedy jednou rukou má pod kontrolou nejdůležitější ovládací prvky. Na levačku je plyn
taky na správné straně a směrovku beru jako ovládání nohama. Nejen že mod2 je pohodlný
zároveň simuluje řízení modelu, jak z kokpitu opravdového stroje.