Obnovená anketa - jaký létáte mód?
Obnovená anketa - jaký létáte mód?
Poznámka RiMra v jednom z threadů ve mne inspirovala k obnovení ankety, která už kdysi byla, a sice:
Jaký mód vysílače používáte. Pro připomenutí:
mód : levý knipl / pravý knipl
Mód 1: výškovka + směrovka / plyn + křidélka
Mód 2: plyn + směrovka / výškovka + křidélka
Mód 3: výškovka + křidélka / plyn + směrovka
Mód 4: plyn + křidélka / výškovka + směrovka
Jaký mód vysílače používáte. Pro připomenutí:
mód : levý knipl / pravý knipl
Mód 1: výškovka + směrovka / plyn + křidélka
Mód 2: plyn + směrovka / výškovka + křidélka
Mód 3: výškovka + křidélka / plyn + směrovka
Mód 4: plyn + křidélka / výškovka + směrovka
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
-
beginner99
Re: Obnovená anketa - jaký létáte mód?
Já mám mód 2 , jsem s ním spokojen, přijde mi pohodlnější a ve většině světa se lítá právě dvojka 
Hlasování stejně dopadne zhruba tak, že
48% MOD1
48% MOD2
2% MOD3
2% MOD4
Z toho jasně plyne, že lidi, co lítaj MOD3 a 4 tvoří dohromady 4% a tudíž bych udělal vtip, ale nerad bych aby to někdo bral jako útok, takže jsem zticha a zůstávám u svojí statistiky.
Mimochodem, lítám dvojku, protože mi vyhovuje.
48% MOD1
48% MOD2
2% MOD3
2% MOD4
Z toho jasně plyne, že lidi, co lítaj MOD3 a 4 tvoří dohromady 4% a tudíž bych udělal vtip, ale nerad bych aby to někdo bral jako útok, takže jsem zticha a zůstávám u svojí statistiky.
Lítám mod1. Začal jsem s ním a prostě jsem si zvykl. Zvykl bych si i na mod 2. Nevidím v tom problem.
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
JirkaA píše:K čemu je to dobré, nepatří to spíš na smetiště?
1) Např. proto, když se někdo začínající rozhoduje, jaký mód se učit, aby viděl jak moc je rozšířený ... a dále ze zvědavosti
2) Je to modelářské téma, proto je v Ostatní , na Smetiště se dávají nemodelářská témata.
Je nějak obecně známo, že v ČR převažuje mód 1, ale např. v USA mód 2, tj. tohle by mělo udělat obrázek rozložení tady na fóru.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- RomanSadilek
Protože jsem začínal lítat s Modela Digi, kde byla výškovka vlevo
, lítám MOD 1
musel jsem kvůli tomu přehodit plyn na vysílači koupeném v USA.
musel jsem kvůli tomu přehodit plyn na vysílači koupeném v USA.
- maverick68
Ticcino píše:Hlasování stejně dopadne zhruba tak, že
48% MOD1
48% MOD2
2% MOD3
2% MOD4
Mimochodem, lítam mód 4, protože mi vyhovuje. ...a mimochodem k těm 4%. Ani sám sebe bych jako chlapa nechtěl natož nějakého jiného
TARANIS Q7; ARRIS 250B drone; F22 Raptor parkjet :-)
MOD 2 - pretože helikoptéry. Nikdy som nič iné nelietal. Maximálne mi to vyhovuje, pretože je celá cyklika na jednom knipli. V čase keď som sa rozhodoval tak som si vyguuglil nejakú globálnu štatistiku a vyšlo mi z toho, že najrozšírenejším módom na svete je mód2.
- MarthiR
nene unás je více mod 1 čili on vyhraje, já lítám mod 2 který sem se naučil díky vrtulníkum
MOD 2 plyn v levo
MOD 2 plyn v levo
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Mod 2.
mám 2 důvody : 1. začínal jsem s vrtulníkem a dvojka mi prostě připadala nejpohodlnější
2. když jsem chtěl éro, tak celá naše parta modelářů mi řekla - pokud budeš lítat něco jinýho
než dvojku, nikdo z nás ti nepomůže se záletem atd.
Ani si neumím představit, že bych lítal jinej mod...
mám 2 důvody : 1. začínal jsem s vrtulníkem a dvojka mi prostě připadala nejpohodlnější
2. když jsem chtěl éro, tak celá naše parta modelářů mi řekla - pokud budeš lítat něco jinýho
než dvojku, nikdo z nás ti nepomůže se záletem atd.
Ani si neumím představit, že bych lítal jinej mod...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
-
beginner99
Mě zase bylo řečeno , že budu odkázán sám na sebe , protože všichni maj mod 1 a mám se co nejdřív přeučit . Ale vyrostl jsem hold v této době a prošel jsem nespočtem hraček na dálkové ovládání , poté už i levné letadýlka ( Silverlit ) nebo hračkářské vrtulníčky a všechno s plynem vlevo . Přijde mi to prostě pohodlnější a nikdy jsem zálet od někoho jiného nepotřeboval . Jinak je na to jednoduchý fígl , vyměnit kanály směrovky a křidélek , všechno reversnout a otočit vysílačku .
Podvědomě vždy vedlo k modu2 nejen kvůli helinám
nyní vím proč. U skutečného letadla pilot ovládá směr letu převážně pravou rukou, tedy jednou rukou má pod kontrolou nejdůležitější ovládací prvky. Na levačku je plyn
taky na správné straně a směrovku beru jako ovládání nohama. Nejen že mod2 je pohodlný
zároveň simuluje řízení modelu, jak z kokpitu opravdového stroje.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
U mě mod 4, přijde mi prostě ideální pro praváka u běžných modelů jsou zatíženy obě ruce jelikož se nejvíc řídí křidélka a výškovka a u akrobatů kde se nejvíc maká směrovkou a výškovkou je to prostě na pravé ruce.
Akorát mám jednu zvláštnost možná to má tak taky někdo že vrtulníky létám v mode 2 tam zase potřebuji klonění a klopení na jedné ruce. Ve čtverce mi to nešlo a nešlo pak jsem se zamyslel a zjistil že vlastně vrtulník ve visu je to samé jako letadlo ve visu takže mě ty ruce jezdili naopak. Po přehození jsem hned úplně v pohodě vysel a kupodivu později během dopředného letu mi to problém také nečiní prostě Acro 4. Heli 2. mod.
A to mě ještě inspiroval předchozí příspěvek že skutečné letadla řídím samozřejmě křidélka dohromady s výškovkou u modelu mi to ale přijde právě lepší naopak výškovka ze směrovkou.
Akorát mám jednu zvláštnost možná to má tak taky někdo že vrtulníky létám v mode 2 tam zase potřebuji klonění a klopení na jedné ruce. Ve čtverce mi to nešlo a nešlo pak jsem se zamyslel a zjistil že vlastně vrtulník ve visu je to samé jako letadlo ve visu takže mě ty ruce jezdili naopak. Po přehození jsem hned úplně v pohodě vysel a kupodivu později během dopředného letu mi to problém také nečiní prostě Acro 4. Heli 2. mod.
A to mě ještě inspiroval předchozí příspěvek že skutečné letadla řídím samozřejmě křidélka dohromady s výškovkou u modelu mi to ale přijde právě lepší naopak výškovka ze směrovkou.