Výběr levného motoru do F5B

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zba
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr levného motoru do F5B

#121 Příspěvek od Zba »

Doktor píše:Ono by možná nakonec sneslo spekulaci reálné KV toho tvého motoru. Je dost pravděpodobný že to 900 ani nemá.

Takze, co za vrtuli doporucujes?
PetrD

#122 Příspěvek od PetrD »

Na 3548/900 KV a baterku 3S bych dal 14x10 aby to bylo terochu "hot", pak se dostaneš odhadem na 550W. To bude na 3S asi použitelné maximum.

Tenhle odkaz už jsem jistě dával, ale pro jistotu ještě jednou: http://www.bungymania.com/imageshome/in ... .php?id=73

Já lítal v 2,5kg větroni TGY 3548/800KV s touhle vrtulí (14x9) na 4S baterku a snášel to v pohodě, příkon asi 800W... dokud se mi přívodní kabely nenamotaly na plášť... :( .
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Doktor »

Co doporučit. Nevim! Vycházím z Nakova měření tohoto motoru. Na 3S sem ti doporučil tu 12/9. Teoreticky by to mělo brát asi 40,5A při 11,1V (asi 450WPin). Z důvodu abys nemusel kupovat novou vrtuli po přechodu na 4S sem ti radil rovnou tu 12/8. Teoreticky asi 36,5A při 11,1V (asi 400W).
Pokud ti to bere s vrtulí 12/8 kolem 30A z aku 3S, tak máš na motoru KV pravděpodobně asi 800 a ty máš další problém s tím, že ten motor bude mít odpor vinutí jak prase a na 3S z to výkon nedostaneš kdyby ses na hlavu stavěl. Můžeš tam dát tu doporučenou 14/10, ale "hot" to bude předevšim na motoru a né na charakteru letu. KV 800 na čína motoru 3548 + 3S je prostě úplně v p*****! Tady bude né moc dobře i ta aku 4S.

Jinak neni možný že máš blbě zkalibrovanej plyn na reglu kterej ti neotevírá na 100%?
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od BambiSpP »

Jo to je taky dost možný já na yepce nastavoval po kalibraci na rádiu 120%
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Zba
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Zba »

Tak teď jsem si něco uvědomil. Já fakt neměl zkalibrovanej plyn :arrow: měl jsem trim dolů. Našel jsem návod od toho čínského reglu, zkalibroval a vypadá to, že točí lépe. Aby nedošlo k nedorozumění : Kámoš má stejný motor a regl a měření s čínskou vrtulí bylo na jeho stroji.On má zřejmě dobře zkalibrovaný plyn :-D
Jdu tam nandat vrtuli a v ruce to zkusit.Zítra změřím. Snad to bude lepší.
JMalik

#126 Příspěvek od JMalik »

Doktor píše:To jako že ti plně nabitá aku 3S podrží při 320W/30A= napětí 10,6V?

Zastav to. :wink:
To je 3,53....V / čl. a to dá nnes jakákoliv sr.čka.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zba
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Zba »

Tak po kalibraci jsem se dostal na nějakých 40A a 440-450W. No i tak je tah bída. Váha modelu je 1250g. Stoupá to tak tak kolmo vzhůru. Budu muset vymyslet něco jiného.Větší vrtuli asi nemá cenu řešit.Řekl bych, že 40A na ty 3S 2200mAh je rozumné maximum. Ale 4S tam asi jen tak nenarvu. Je to nějakých 15 let starý model, kde byly motory těžké jako krá.., takže já teď mám narvanou lipolku úplně vepředu, aby byl dovážený. Budu muset jinak vymyslet uspořádní reglu a baterky, ale snad se tam ten 4S vejde. Kolik tipujete, že to bude brát se 4s?Udejchá to yep 60a?Díky
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Doktor »

Seš si fakt jistej že statický tah (to jak to táhne na zemi v ruce) je důležitý pro posouzení pohonu? Nota bene u něčeho co má létat svižně? Pokud ano, tak seš na úplném začátku a čeká tě ještě dlouhá cesta!
Až to zalétneš, tak můžeš teprve hodnotit pohon. Na zemi funkci pohonu fakt nezjistíš! :wink:

O regl 60A se s danou motorizací na 4S bát nemusíš.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Zba »

Doktor píše:Seš si fakt jistej že statický tah (to jak to táhne na zemi v ruce) je důležitý pro posouzení pohonu? Nota bene u něčeho co má létat svižně? Pokud ano, tak seš na úplném začátku a čeká tě ještě dlouhá cesta!
Až to zalétneš, tak můžeš teprve hodnotit pohon. Na zemi funkci pohonu fakt nezjistíš! :wink:

O regl 60A se s danou motorizací na 4S bát nemusíš.

Dlouhá cesta mě nečeká:
Stoupá to tak tak kolmo vzhůru

Už jsem to zalétl :wink:
JMalik

#130 Příspěvek od JMalik »

Já už jsem ti k těm 12" vrtulím na tohle svůj názor napsal.
PetrD má příspěvek jenom o kousek výš. Ale můžeš jít v tomhle případě dál cestou těch drivecalců. Bude to ještě na dlouho :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Doktor »

Zba píše:Dlouhá cesta mě nečeká:
Ale čeká!
Že to stoupá tak tak kolmo vzhůru? Cos čekal! Máš tam 450W příkonu na letovce 1,25kg. Tj. 360WPin/kg! Jestli z toho cheš udělat vrtulník kterej stoupá kolmo vzhůru, tak tam dej Ae. 13/6,5. Zruš ale v nadpisu to F5B, a nebo to přepiš na 3D motorový kluzák. Jinak zpátky 9 stran se ti tu snaží kde kdo vysvětlit, že na 3S to lítat nebude (respektive bude, ale na h****). Snad si to pochopil už i ty. :wink:

Kolegu "JMalika" raději už ani komentovat nebudu. :roll:
Zba
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Zba »

Ok, však jsem psal, že 4S bude nevyhnutelný. Problém je, že se tam asi jen tak nevleze a budu muset čarovat s prodloužením 3 fází k motoru atd. No aspoň si vyhraju :-D
O víkendu se dostanu domů, tak to budu muset přeměřit, zda se tam vejde.Do týdne budu objednávat nějaké blbůstky z HC, tak se asi sveze i lipolka. Stejně to nemůžu nijak narvat. Musí to být 2200mAh, větší by se tam už vážně nevlezla. Takže Cčka jsou první kritérium...
Stejně se ty dva měsíce, co to bude na cestě, neudržím a koupím nějaký 14palcový brutál, abych se aspoň trochu prolétl :wink:
mab
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od mab »

U baterie 2200mAh 4S z international skladu HC bude poštovné pravděpodobně
-- International Registered Mail Service Lipo 201-300g $11.07
a doba dodání nejistá

není lepší nakoupit v EU skladu s dobou dodání většinou do 10ti dní a poštovným
-- Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.73
a bez případného otravování se s clem a dph?
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Zba
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Zba »

Tak je to balík za pár korun, dph platit nebudu a nijak na to nespěchám.Navíc chci vyzkoušet, jestli s tím vážně na HC něco udělali a dojde to nějak normálně :-D
mab
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od mab »

Stejně tomu moc nerozumím, v tebou uvažované konfiguraci si v pohodě vybereš v EU skladu.

Doba dodání je o dost kratší z EU skladu.
A od loňského podzimu je i poštovné z EU skladu nižší i v připadě Tvé jedné baterky.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“