Himoto zenit MT 1:10

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
kosik124
Kontaktovat uživatele:

Re: HI MOTO MONSTER ZENIT 1:10, otázky začátečníka

#16 Příspěvek od kosik124 »

Ono v těch náhradních dílech na výběr moc není. Spur je plast a pastorek plast nebo kov. Verze se stříďákem už v základu má kovový pastorek, tak předpokládám že to nebude nějaké bláto. Schválně píši kov protože ten pastorek nemám v ruce a nevím co to je za materiál.
http://www.rajce.net/u595243
scarabeus

#17 Příspěvek od scarabeus »

Tak to uvidis pak za provozu. Ja mam svou vlastni zkusenost, ze pastorek origo od Traxxasu dostal na frak od spuru a zuby sly do spicky. Byl sice kovovy, ale mekky. Ne od pohledu, ale po par dnech na stridaku.

Pak jsem koupil ocelovy od Robinson Racing a najednou byl pokoj.

Kdyz skoncis jako ja, staci koupit nejakou pevnejsi nahradu a je to.
rety

#18 Příspěvek od rety »

Mám zenita MT v brushless verzi od prosince a už jsem párkrát zažil. S tím stříďákem jezdí jako prase a nápis na krabici o 70kmh nekecá. Ale v takové rychlsoti se nedá uřidit a malá zatáčka se rovná sérii kotrmelců.
Co jsem vyměnil skoro hned byli kola. Originály neuvěřitelně hážou a disky jsou měkké! To se na druhou stranu může někdy hodit - nezlomí se. Já koupil sadu kol od Reely a hned je to jiná.

tyčky náhonu na předních kolech vypadávají. Hlavně po bourání. Natřít na nějakou zářivější barvu a trošku podložit v těch nábojích pomůže.

K lipolce automaticky připojuju pípák na napětí. Stojí pár korun a zachrání baterky

čistění provdím tak že odmontuju kola, vytáhnu elektroniku, opláchnu vodou a vyfoukám kompresorem.

Pro jízdu venku jsem si udělal bordelkryt z kanistru od destilky viz. http://retyus.rajce.idnes.cz/Himoto_Zen ... rdel_kryt/

Po jednom nárazu jsem zničil obě ramena na jedné straně, tak mám udělaný prodloužený nárazník. Nemám foto.

Celý spodek auta jsem potáhnul hliníkovou izolepou

Bacha na tlumiče, mají plastové těla rády se strhávají závity u čepičky. Objednal jsm si nové tlumiče z činy. Jsou tam 87mm, koupil jsem 90mm.

Bacha na časté rozdělávání, většinou to jsou jen obyčejné vruty do plastu a rychle se vymačkají.

Karoserii jsem na exponovaných místech oblepil izolepou ať se neprodře.

Naposled při rozdělávání jsem zjistil že mám pěkně ohoblované zuby na pastorku i spuru. A to mám mosazný. Asi dám s menším počtem zubů pro zpomalení auta.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Hrabosh

#19 Příspěvek od Hrabosh »

Tak já jsem nasadil mosazný pastorek (plastový to měl za sebou) a natřel ty poloosy žlutou barvou. Spodek mám taky podlepenej. Akorát k té výmene pastorku - je potřeba nejak prožívat vůle v ozubení? Nebo na tom tak moc nezáleží? Já jsem to nasadil dost na těsno...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Doktor »

Hrabosh píše:Akorát k té výmene pastorku - je potřeba nejak prožívat vůle v ozubení? Nebo na tom tak moc nezáleží? Já jsem to nasadil dost na těsno...
Záleží na tom dost! Když to dáš na těsno, tak enormě vzroste spotřeba motoru. Když tam necháš vůli velkou, tak to zase očešeš. Vůle musí být minimální, ale nějaká tam být musí. Když vezmeš prstem za spur a "vrkneš" s nim lehounce dopředu a dozadu, tak bys tam měl cítit mezi ním a pastorkem nějakou minimální vůli. Převod prostě musí jít lehce ale s co nejmenší vůlí. Další problém je třeba ten, že spur malinko hází po obvodě na výšku. Tam se potom musí volit nějaký kompromis kdy se to v jednom místě na spuru trochu "utahuje" a na druhém se vůle trochu zvětšuje.
scarabeus

#21 Příspěvek od scarabeus »

Docela oblibeny trik je kus papirku, ktery das mezi pastorek a spur gear pri nastavovani. Pak vse dotahnes, papirek vytahnes a melo by to byt baj oko dobre.

Ja uz to po tech letech delam pocitove, ale novackum vzdycky doporucuju papirek.
sukynator

#22 Příspěvek od sukynator »

stastny clovek, kteremu himoto funguje... pro me to bylo velky zklamani...

viz: http://www.hobby-test.com/aktualne-himo ... -1-10.html
Pajik_CZ

#23 Příspěvek od Pajik_CZ »

Sukynator> s Tvým názorem rozhodně nemůžu souhlasit. Himot jsem měl několik, buggy, truggy i monstertruck, a když dodržíš základní zásadu, nemůžeš být nespokojen... Nesmíš od toho čekat víc, než od auta za 2500,- za RTR set... Když půjdeš do hračkárny, a kouupíš auto za 1500,- , nevydrží ani 10% toho, co právě to Himoto.... nehledě na průjezdnost atd...
zase jen na zemi...
tks
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od tks »

Souhlasím s Pajikem. Máme doma tři a každé z nich už najezdilo tak tři hodiny velmi drsného zacházení a zatím bez ztráty kytičky. Mám tam LiPol, motory původní. Dávat tam stříďák mě ani nenapadlo, nevidím k tomu důvod a domnívám se, že ten podvozek na to prostě není stavěný. Jsem jen tupý uživatel a nebaví mě se v tom hrabat a něco tunit. Prostě s tím kluci jen jezdí a já to nabíjím. :-)
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
sukynator

#25 Příspěvek od sukynator »

Taky mi v obchodu rikali ze mam asi nejaky spatny kus... kazdopadne, uz se toho bojim. Je to jen muj nazor, ze se to auto proste nevyplati... koupil jsem klukovi traxxas a vse facha jak ma...
Pajik_CZ

#26 Příspěvek od Pajik_CZ »

ale nemůžeš himoto srovnávat s traxxasem.... to je jako porovnávat malucha s 911, taky to má vzadu uložený motor... Himoto je dobré auto, pokud se k tomu chováš jako k autu za 2500,- . Jakmile od toho začneš očekávat stejné věci, jako od auta 3x dražšího, logicky nemůžeš být spokojen....
zase jen na zemi...
sukynator

#27 Příspěvek od sukynator »

Tyhle dve auta nebo spis znacky nesrovnavam, jen si myslim ze se himoto proste nevyplati, jelikoz se i pres svou nizkou cenu tvari jako dobre auto, ale proste neni... neda se s nim delat to co s jakymkoliv traxxasem a jsou s nim neustale problemy, ktere po case zacnou fakt vadit. Kdyby ho nekdo chtel tak ho prodavam... vse je opraveno, nebo spis vymeneno...
kroxigor

#28 Příspěvek od kroxigor »

Rozhodně nesouhlasím od srpna 2013 mám Himoto MT Beetle a to co to vydrží je neskutečný. S kamarádem jsme dokonce nechtěně provedly čelní střet na plnej kvalt a odnesl to je nárazník na jednom z aut. Já ho utopil po vysušení přijímače dál funguje. Jediné co jsem zatím měnil je přední nárazník jinak vše původní a má to nalítáno mnoho hodin.

Za mě se rozhodně Himoto vyplatí.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
lukasm

Himoto zenit spojka

#29 Příspěvek od lukasm »

Jsem tady nový,chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s himoto monster zenit a jeho spojkou.Už dvakrát se mi stalo že klouzala,takže jsem musel dat nové obložení.Je to dost nevyřešené i s převodama,protože hlavní ozubene kolo je často sjete.Nešlo by to nějak předělat,spojku dat pryč a dát tam ozubené kovové kolo?
martinD

Re: Himoto zenit spojka

#30 Příspěvek od martinD »

skontroluj si ci mas dobry rozostup tych prevodovych koliesok, ci nie su moc narazane na sebe alebo naopak moc daleko, pretoze ak sa ti to moc preklzuje, tak by sa to zase nemalo predsa opotrebovavat tak vyrazne.. Taktiez by tam malo byt nieco na nastavenie tuhosti tej spojky, mozno staci dotiahnut ked sa ti zacne moc klzat a nie hned menit oblozenie. Mne zatial plastove prevodove kolesa vzdy stacili a znicili sa jedine ked sa mi prisunul/odsunul pastorok od spuru.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Odpovědět

Zpět na „Auta“