GPS GSM tracker
GPS GSM tracker
Inak je tu táto téma k GPS. viewtopic.php?t=40699
No princíp iného dohľadnia je FM vysielač a ty lovis signál s pomocou FM radia (tranzistoraku). Ale Rusaci predávajú takýto parádny modul úplne ze luxusný za 50€ co je dost ale dokáže veľa veci napr. pipa do radia morzeovku, freq. si nastavis a iné. Lacná FM vysielačka postačuje na lov signálu. Ďalej by som pokračoval v debate práve v tom vlákne. viewtopic.php?t=29315
No princíp iného dohľadnia je FM vysielač a ty lovis signál s pomocou FM radia (tranzistoraku). Ale Rusaci predávajú takýto parádny modul úplne ze luxusný za 50€ co je dost ale dokáže veľa veci napr. pipa do radia morzeovku, freq. si nastavis a iné. Lacná FM vysielačka postačuje na lov signálu. Ďalej by som pokračoval v debate práve v tom vlákne. viewtopic.php?t=29315
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Re: GPS GSM tracker
No zajimava věc to urcite je a urcite i prospesna. Ano , uz chápu v cem je prospesna a jak funguje. Ovšem pro ucel mnou zamysleny to asi není. Ja sleduji asi trochu jiny cil. Chci proste zjistit kde se naleza moje ztracene letadlo. Ten "majak" muze byt super, ale asi jen třeba v pripade ze vim , letadlo spadlo do konkretni relativne male oblasti. [třeba konkretni pole]. Ja ale uvazuji o situaci, kdy mi letadlo uleti spoustu kilometru pryc. To si vůbec nedovedu představit jak se prodiram prez devatero hor a devatero rek s vysílačkou a snazim se dostat vzdušnou carou k eru.
. To mi prijde lepsi kouknout do Google Earth a na mape se presne podivat kde to ero lezi. Pak sednout do auta a jet tam. A az tam dojedu, tak by se mi mohl hodit ten majak.
No mozna se mylim, nebo jsem to preci jen nepochopil. Ty videa od rusaka vůbec nic neosvetluji. Proste prastil s erem do kapusty. Vysilacka mu sice cosi pipala, ale nijak nedemonstroval jak s tim to kridlo najde - proste sel prakticky primo tam, kde to videl spadnout. To video je uplne k nicemu.
Navíc ta frekvence mi asi taky moc nesedi, když mam radiotelemetrii 433Mhz od 3DR. Hlavne ale GPS tracker nabízí i spoustu jinych vyuziti jak v souvislosti s letadlem, tak mimo. Vim, ze jsi psal, ze ten modul ma mnoho moznosti jako morseovka atd., ale nejak mi nedochazi k cemu by to mohlo byt dobre.
Tam to téma budu po ocku sledovat ze zajmu, ale lepsi se mi zda pro mne GPS tracker.
Kazdopadne diky za informaci.
No mozna se mylim, nebo jsem to preci jen nepochopil. Ty videa od rusaka vůbec nic neosvetluji. Proste prastil s erem do kapusty. Vysilacka mu sice cosi pipala, ale nijak nedemonstroval jak s tim to kridlo najde - proste sel prakticky primo tam, kde to videl spadnout. To video je uplne k nicemu.
Navíc ta frekvence mi asi taky moc nesedi, když mam radiotelemetrii 433Mhz od 3DR. Hlavne ale GPS tracker nabízí i spoustu jinych vyuziti jak v souvislosti s letadlem, tak mimo. Vim, ze jsi psal, ze ten modul ma mnoho moznosti jako morseovka atd., ale nejak mi nedochazi k cemu by to mohlo byt dobre.
Tam to téma budu po ocku sledovat ze zajmu, ale lepsi se mi zda pro mne GPS tracker.
Kazdopadne diky za informaci.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Ano mas pravdu, avsak v niektorom z vlakien sa to uz spominalo, lietadlo ak ti spadne tam, kde strati GPS ale NAJMA GSM signal (stromy), alebo je ruseny, tak nenajdes ho aj tak. Prave na tom to pada, na GSM signale. Idealna je potom kombinacia oboch rieseni. To GPS je navyse dost tazke, sam mam tu krabicku doma a nie je to vzdy spolahlive. Fajn by bol mozno nejaky maly lacny smartphone. Alebo idealne moduly s GPS urcene prave pre FPV, ktore ti poskytuju udaj o polohe. Takze by si si uz spravil FPV model a videl by si aj obraz, ktory by sa ti chytil ako by si sa priblizoval.
A napisal som este par veci do tohoto vlakna prave teraz, kde mozeme rozvijat debatu o riseni bez GSM. PROSIM ak sa nejdena o GSM riesenie VASE REAKCIE PISTE UZ IBA DO TOHO DRUHEHO VLAKNA, DIK.
A napisal som este par veci do tohoto vlakna prave teraz, kde mozeme rozvijat debatu o riseni bez GSM. PROSIM ak sa nejdena o GSM riesenie VASE REAKCIE PISTE UZ IBA DO TOHO DRUHEHO VLAKNA, DIK.
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne stř 08.01.2014 11:00, celkem upraveno 1 x.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
- JosefSvejk
Ta finta se směrovkou na 2,4 GHz je taky dobrá. Někde mám ten maličký lokátor, tak to budu muset vyzkoušet. Kdysi jsem zkoušel dát malou směrovku na svůj vysílač s duplexem a taky se dal hledat model podle síly signálu na jetiboxu. Ale moc jsem to netestoval, třeba se zapadeným modelem za terénní vlnou, v díře, mezi stromy.... Tam by asi měl FM signál navrch.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
BrAtKo píše:Ano mas pravdu, avsak v niektorom z vlakien sa to uz spominalo, lietadlo ak ti spadne tam, kde strati GPS ale NAJMA GSM signal (stromy), alebo je ruseny, tak nenajdes ho aj tak. Prave na tom to pada, na GSM signale. Idealna je potom kombinacia oboch rieseni. To GPS je navyse dost tazke, sam mam tu krabicku doma a nie je to vzdy spolahlive. Fajn by bol mozno nejaky maly lacny smartphone. Alebo idealne moduly s GPS urcene prave pre FPV, ktore ti poskytuju udaj o polohe. Takze by si si uz spravil FPV model a videl by si aj obraz, ktory by sa ti chytil ako by si sa priblizoval.
přesně tenhle tracker zminují všichni předchozí pisatele já ho mám taky a až na 1 nu havárku jsem éro podle něj našel nemám smart phon ale klasiku nokia 6230 a naprosto perfektně + - 5 metrů.Nějaká pískadla ti nenajdou model od 400 metrů dále ale toto ano a mám stejný názor jako drondys lepší lehce připlatit a koupit u nás s českým návodem a zárukou než pak kvůli kdejakému problému stratit litr
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj píše:přesně tenhle tracker zminují všichni předchozí pisatele já ho mám taky a až na 1 nu havárku jsem éro podle něj našel nemám smart phon ale klasiku nokia 6230 a naprosto perfektně + - 5 metrů.Nějaká pískadla ti nenajdou model od 400 metrů dále ale toto ano a mám stejný názor jako drondys lepší lehce připlatit a koupit u nás s českým návodem a zárukou než pak kvůli kdejakému problému stratit litr
No trochu jsem se ted v tom ztratil... Mas tedy na mysli ten GPS tracker TK102 ?
Da se rict, ze se k nemu hodne klonim. Jen ted ještě musim nejak vyresit problém kde ho koupit. Nejde jen o cenu. Internet je zaplaveny ruznyma kopiema, které pry se kvalitou s originálem nedaji vůbec srovnat. Takze nemá někdo zaruceny typ, kde koupit ORIGINAL XeXun TK102-2 ?
Myslite, ze tohle bude fakt original?
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 80593.html
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Lidi co proboha s tema modelama delate, ze je musite furt hledat? U volnasku to chapu, ale rc model ma tu rc soupravu na rizeni..
OK2WY
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
No trochu jsem se ted v tom ztratil... Mas tedy na mysli ten GPS tracker TK102 ?
Da se rict, ze se k nemu hodne klonim. Jen ted ještě musim nejak vyresit problém kde ho koupit. Nejde jen o cenu. Internet je zaplaveny ruznyma kopiema, které pry se kvalitou s originálem nedaji vůbec srovnat. Takze nemá někdo zaruceny typ, kde koupit ORIGINAL XeXun TK102-2 ?
Myslite, ze tohle bude fakt original?
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 80593.html
ano je ale co takhle ho koupit u nás třeba tady:
http://www.comp1.cz/comp1/eshop/5-1-GSM ... PS-Tracker
Robbe FutabaFX 20
Dik za odpověď.
No ja bych to milerád koupil "u nas" [rozumej v Cesku] Jenze oni tam nikde nemaji tu novejsi verzi TK 102-2. Dalsim důvodem je, ze z nejakeho podivného duvodu drtiva většina ceskych online shopu nezasilaji zboží do zahranici... Takze tim, ze ziju v cizine, tak jsem většinou odkazan i na nakup v cizine...
No ja bych to milerád koupil "u nas" [rozumej v Cesku] Jenze oni tam nikde nemaji tu novejsi verzi TK 102-2. Dalsim důvodem je, ze z nejakeho podivného duvodu drtiva většina ceskych online shopu nezasilaji zboží do zahranici... Takze tim, ze ziju v cizine, tak jsem většinou odkazan i na nakup v cizine...
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
eddiex píše:Dik za odpověď.
ježiš sorry já sem si nevšiml bydiště tak to jo
Robbe FutabaFX 20
Ještě se dovolim zeptat na jednu věc. Jsem trochu zmateny v oznacenich modelu tohoto Trackeru.
Prodejci nabizeji ruzne varianty. například TK 102-2, ale také TK 102b. V tom mam nejasnost. na strankach XEXUN [výrobce originalu] lze najit pouze variantu TK 102-2. Zadna varianta TK 102b, tam není. Podle popisu to však vypada, ze by tyto dve varianty mohly byt totozne. Nevite někdo, jak to je? jsou ty dve verze stejne, nebo ne?
Prodejci nabizeji ruzne varianty. například TK 102-2, ale také TK 102b. V tom mam nejasnost. na strankach XEXUN [výrobce originalu] lze najit pouze variantu TK 102-2. Zadna varianta TK 102b, tam není. Podle popisu to však vypada, ze by tyto dve varianty mohly byt totozne. Nevite někdo, jak to je? jsou ty dve verze stejne, nebo ne?
TK 102b neber. Nebo alespoň za mne. Koupil jsem ji na aukru.
1) GPRS přenosy neumí jako ostatní kamkoli, ale pouze na jedny stánky, kde není žádná historie, ale pouze současná poloha, registrace tam probíhá přes ebay thread a musíš doufat, že ti odpoví.
2) Zkoušim různá nastavení, ale netušim, kde vzali těch 30h. (prý odlazený SW). Např. Tracker začíná hlásit slabou baterii (Li-ion) a když ji připojim na měřák, má 3,9V
Jediné plus je oproti ostatním přesnost polohy. Ta je vskutku přesná. Když někde stojim, tak to tam opravdu ukáže s přesností na metr.
Vhodné je to tak do auta, kde to je furt napájené z externího zdroje a vypneš veškeré přenosy a vyžádáš si SMS s polohou max. při problému.
1) GPRS přenosy neumí jako ostatní kamkoli, ale pouze na jedny stánky, kde není žádná historie, ale pouze současná poloha, registrace tam probíhá přes ebay thread a musíš doufat, že ti odpoví.
2) Zkoušim různá nastavení, ale netušim, kde vzali těch 30h. (prý odlazený SW). Např. Tracker začíná hlásit slabou baterii (Li-ion) a když ji připojim na měřák, má 3,9V
Jediné plus je oproti ostatním přesnost polohy. Ta je vskutku přesná. Když někde stojim, tak to tam opravdu ukáže s přesností na metr.
Vhodné je to tak do auta, kde to je furt napájené z externího zdroje a vypneš veškeré přenosy a vyžádáš si SMS s polohou max. při problému.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
jo a ještě za třetí
3) ačkoliv existuje spousta SW pro telefony pro snadné nastavení a konfiguraci, tahle se konfiguruje jinak a tento SW pro to nefunguje.
3) ačkoliv existuje spousta SW pro telefony pro snadné nastavení a konfiguraci, tahle se konfiguruje jinak a tento SW pro to nefunguje.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
-
Sofin
Marena píše:Jediné plus je oproti ostatním přesnost polohy. Ta je vskutku přesná. Když někde stojim, tak to tam opravdu ukáže s přesností na metr.
Tak to by mělo být v pohodě, ne? přes USB by to mělo jít dobíjet z baterie v éru/kopteře a jen když selže hlavní baterie tak by se to napájelo z vnitřní. A to vyžádání polohy přes SMS mi přijde jako ideální řešení, na co by to mělo pořád vysílat polohu na web když není potřeba?
Já jsem měl tenhle tracker objednaný z ebay, bohužel jaksi nedorazil a vrátili mi peníze. Takže zatím nemůžu dát nějaké reference z vlastní zkušenosti
Ale jo to jo, dá se nabíjet přes USB. Myslím si, že i těch 9 hodin stačí pro dohledání modelu, ale můj plán byl to použít primárně na psa. A takto mu budu muset na chatě měnit baterky

Máme chatu bez plotu a nového psa a nechci ho uvazovat a zatím mu na 100% nevěřím.
Máme chatu bez plotu a nového psa a nechci ho uvazovat a zatím mu na 100% nevěřím.