Nedaří se nastavit regl

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nedaří se nastavit regl

#46 Příspěvek od Drondys »

hosa píše:Poslední varianta, zapojil jsem místo reglu z HK, nový RAY 40A BEC a je to stejné, nic. Jiný motor nemám...

A to jsi ten motor při té výměně regulátoru znovu pájel přímo k regulátoru nebo tam jsou konektory? Ty případné konektory mezi motorem a regulátorem by mohly být problémové.

hosa píše:to nejde i na Riccu, kde je motor AXI, regl Align, přijímač Optima 6 a hlásí to chybu, tak jedině divnej přenos signálu při plným plynu.

Zkus se domluvit s někým v okolí kdo má jakoukoli RC vysílačku a přijímač, klidně i jinou než ty a vyzkoušej si ty régly nastavit s tím jiným přijímačem a vysílačkou.
Lark

#47 Příspěvek od Lark »

Zkoušel jsi to servo místo reglu, jestli má stejný rozsah pohybu jako serva na ostatních kanálech?
JMalik

#48 Příspěvek od JMalik »

hosa píše:Poslední varianta, zapojil jsem místo reglu z HK, nový RAY 40A BEC a je to stejné, nic. Jiný motor nemám, ale když to nejde i na Riccu, kde je motor AXI, regl Align, přijímač Optima 6 a hlásí to chybu, tak jedině divnej přenos signálu při plným plynu. Moc Vám všem dík, lítat se s tím dá, třeba náhoda na to přijde.

Zkus ještě "poslední" variantu :wink: :
Připoj to napájení RX do konektorového vstupu serv ( ne do SPC) , nech tam nějaká serva a odpoj červený vodič ze servokonektoru regulátoru a regulátor zatím nestrkej do RX.
- zapni napájení rx
- spáruj to
- zkus zahýbat servama jestli normálně reagují
- do kanálu plynu dej servo a ověř, jestli chodí, zkontroluj rozsah výchylek tohoto serva v kanálu plynu. Musí to být -+ 100%
- pokud to bude v pořádku, nic nevypínej, neodpojuj....., jenom dej plný plyn a do kanálu plynu místo serva nastrč regulátor.
Napiš sem výsledky.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
hosa

#49 Příspěvek od hosa »

Už jsem helinu ustroji, ale nedá mně to. Mezi motorem a reglem jsou konektory a motor, normálně před letem odpípá počet článků a stav brzdy, tak to beru, že je to OK, ten nový regl má stejný konektory a chová se stejně. Dám vědět.

Lark: Když jsem Rx napájel přes SPC, tak byly serva mrtvá, takže ani servo místo reglu, by se asi nehlo.
Lark

#50 Příspěvek od Lark »

Myslel jsem to tak jako píše JMalik. Rx napájet normálně z baterky zapojené do servokonektoru a do výstupu pro regl zapojit místo reglu taky servo a zkontrolovat jeho rozsah pohybu při min. a max. plynu.
hosa

#51 Příspěvek od hosa »

Jo, zkusím. Čus.
hosa

#52 Příspěvek od hosa »

Tak závada odstraněna, byla to naprostá hovadina, kterou asi nikdo nepředpokládal. Stále jsem o tom přemýšlel a teď jsem si uvědomil, že pohodově létám a tudíž mám na Tx křivku plynu 0-15-45-45-45!!!!!! Stačilo poslední bod dát na 100 a vstup do programování je OK. Až jsem si dal panáka.
JosefSvejk

#53 Příspěvek od JosefSvejk »

hosa píše:Tak závada odstraněna, byla to naprostá hovadina, kterou asi nikdo nepředpokládal. Stále jsem o tom přemýšlel a teď jsem si uvědomil, že pohodově létám a tudíž mám na Tx křivku plynu 0-15-45-45-45!!!!!! Stačilo poslední bod dát na 100 a vstup do programování je OK. Až jsem si dal panáka.

Jestli by sis radši neměl dát jednu po čuni... :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
hosa

#54 Příspěvek od hosa »

To mi povídej. Už jsem chtěl kupovat novou vysílačku.
Lark

#55 Příspěvek od Lark »

Kdyby si tam vrazil to servo dřív, jak jsme ti radili, hned bys věděl, že to leze špatně z rádia a nemuselo to trvat tak dlouho. :mrgreen: Hlavně že je vyřešeno, a ať to lítá.
hosa

#56 Příspěvek od hosa »

No jo no, ale jinak Vám chlapi děkuju.
Jara11

#57 Příspěvek od Jara11 »

Měl bych také dotaz. Pokouším se nastavit regl SPIN66 na motor Scorpion SII-3038. Sice vše funguje, ale rozběh je bída. V motoru zarachtá jako by při rozběhu zakopával. Pokud uberu plyn a těsně před zastavením vrtule znovu přidám, jede normálně. Předstih jsem zkoušel do 25st. ,počet polů uvádí výrobce 14, to taky mám, zkoušel jsem i jiný počet a nic. Jedině křivka (hodně expa) z kraje tomu trošku pomůže. Jako by ten regl měl hrozně hrubý řízení otáček.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
JMalik

#58 Příspěvek od JMalik »

hosa píše:Tak závada odstraněna, byla to naprostá hovadina, kterou asi nikdo nepředpokládal. Stále jsem o tom přemýšlel a teď jsem si uvědomil, že pohodově létám a tudíž mám na Tx křivku plynu 0-15-45-45-45!!!!!! Stačilo poslední bod dát na 100 a vstup do programování je OK. Až jsem si dal panáka.

To tady předpokládali ti, co ti radili dát to servo do kanálu plynu :wink:
Ale blahopřeju ti, že to takhle dopadlo a rozchodil jsi to.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

Jara11 píše:Měl bych také dotaz. Pokouším se nastavit regl SPIN66 na motor Scorpion SII-3038. Sice vše funguje, ale rozběh je bída. V motoru zarachtá jako by při rozběhu zakopával. Pokud uberu plyn a těsně před zastavením vrtule znovu přidám, jede normálně. Předstih jsem zkoušel do 25st. ,počet polů uvádí výrobce 14, to taky mám, zkoušel jsem i jiný počet a nic. Jedině křivka (hodně expa) z kraje tomu trošku pomůže. Jako by ten regl měl hrozně hrubý řízení otáček.

Neuděláš s tím nic, kromě toho , že nastavíš meze plynu manuálně.
Zásadní zádrhel je v tom, že po každém vypnutí tenhle regl přejde do automatu a nepamatuje si to nastavení, musíš to zadat znovu.
Už se to s nima (JETI) opakovaně řešilo. Výsledek nula.
Podělali to v tom, že nastavili příliš širokou bázi, aby to pobralo i ty čínské sr.čky , nezačalo to točit motorem, pokud je signál z TX na hranici. Výsledek je, že v normálním stavu to má "díru" na začátku regulace.
( to samé SPIN 99....)
Jara11

#60 Příspěvek od Jara11 »

Zásadní zádrhel je v tom, že po každém vypnutí tenhle regl přejde do automatu a nepamatuje si to Už se to s nima (JETI) opakovaně řešilo. Výsledek nula.

Tomu nerozumím. Kdykoli tam připojím Jeti box, tak nastavení jsou OK.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“