Loop VA-models
Re: Loop VA-models
Chěl bych se zeptat, co kdo používáte v Loopovi za motor na 3D? Já s ním včera poprvé dal asi troje baterky s tímto motorem: http://www.goodluckbuy.com/d3536-rc-910-1000-1250-1450kv-outrunner-brushless-motor-for-multicopter.html a vrtulí APC E 13x6. Baterku mám Foxy 2200mAh. Těchto motorů mám doma několik volných z kopterů, tak jsem to chtěl zkusit než objednám nějaký silnější. Letadlo mi komplet váží 1100g. Lítá to pěkně, ale na nějaké větší blbnutí to fakt není. Dneska jsem tam na zkoušku namontoval AXI 2820/12 vyndaný z větroně a vrtuli dal Xoar 14x7. Jak se zlepší počasí, tak to otestuju a uvidíme o kolik se to zlepší.
Co kdo máte v Loopovi za motor? Chtěl bych něco výkonného, ale zase aby z toho nebyla cihla...
Co kdo máte v Loopovi za motor? Chtěl bych něco výkonného, ale zase aby z toho nebyla cihla...
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Hodně dobrej a vyzkoušenej je DUALSKY Petr Jedelský ho tam má a je to pila napíšu mu co je to za typ přesně nevím teďkom...Já osobně mám THRUST 30 od PA a je to neskutečný...ten motor je asi nejlepší jaký sem v LOOPOVI měl měl jsem tam již několik motoru jelikož jsem testoval a experimentoval...ale tento je nesrovnatelný...ale rozhodně asi uplně light čínu bych to neviděl to spíš topí než dává výkon
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Úplnou Čínu rozhodně nechci, pokud tam bude chodit dobře ten AXI, tak ho tam nechám, jen má 151g a to už mi přijde docela dost. Cena zase tak moc roli nehraje.
Povedlo se ti zjistit ten typ motoru? Dneska jsem byl lítat s tím Axíkem, ale stále to není žádný zázrak...
Jak lítáte těžiště? Já ho teď mám cca 115mm od nábežky, což je ještě 1 cm za doporučenou zadní polohou od vyrobce a ještě bych ho dal klidně o kousek dál...
Jak lítáte těžiště? Já ho teď mám cca 115mm od nábežky, což je ještě 1 cm za doporučenou zadní polohou od vyrobce a ještě bych ho dal klidně o kousek dál...
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím LOOPáky,
tak včera další akrobatický kousek a nesl jsem si domů LOOPy 3
, rozsekal jsem to ránou o zem. Ještě že to jde polepit tím CA. Jinak jak tady někteří psali o málo slepených křídlech tak na mém to bylo taky. Utrhly se obě poloviny křídla ve spoji lepeném výrobcem.
tak včera další akrobatický kousek a nesl jsem si domů LOOPy 3
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
DidaJI píše:...Dneska jsem tam na zkoušku namontoval AXI 2820/12 vyndaný z větroně a vrtuli dal Xoar 14x7.
Podle mě je to moc velká vrtule na tenhle motor (jestli máš 3S baterku), motor se nemůže pořádně roztočit, nebo to ani nedá baterka... Máš možnost změřit příkon (proud/napětí)?
Na AXI 2820/12 a 3S bych viděl maximum 13x6,5 (třeba APC-E), možná by mu stačila i 12x6?
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Má v tom 3548 Dualsky ....
PetrD píše:Podle mě je to moc velká vrtule na tenhle motor (jestli máš 3S baterku), motor se nemůže pořádně roztočit, nebo to ani nedá baterka... Máš možnost změřit příkon (proud/napětí)?
Na AXI 2820/12 a 3S bych viděl maximum 13x6,5 (třeba APC-E), možná by mu stačila i 12x6?
Na změření v letu momentálně nic nemám, musel bych to změřit alespoň přibližně na zemi. Včera jsem tam zkoušel APC 13x6E, je to lepší v rychlejším letu, ale například při opouštění visu stoupavým letem je to spíš horší. Jak jsem psal, lítat se s tím dá, ale moc přebytek výkonu tam není. Ten Axík na to asi není vhodný.
Vojc29 píše:Má v tom 3548 Dualsky ....
Ten Dualsky 3548 vypadá dobře, jen by se musela dávat pohonná baterka už opravdu hodně dozadu. Už teď jí mám zhruba v polovině kabinky. Změříš mi prosím ještě kolik máte zhruba těžiště od náběžky?
DidaJI píše:Včera jsem tam zkoušel APC 13x6E, je to lepší v rychlejším letu, ale například při opouštění visu stoupavým letem je to spíš horší. Jak jsem psal, lítat se s tím dá, ale moc přebytek výkonu tam není. Ten Axík na to asi není vhodný.
AXI 2820/12 na 3S s vrtulí 13x6 by měl točit zhruba 8 tisíc a dává to podle DC asi 2,3kg statický tah... pokud ti to přijde na 1100g éro jako malý výkon, tak něco nefunguje tak jak by mělo? Nastavení reglu, měkká baterka... ?
Ještě mě teda napadá, jestli to není nějaký starší AXI, ty měly u některých typů nižší KV, což by to trochu vysvětlovalo.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Těžiště mám hodně vzadu mám baterku prakticky celou v kabině...neměřím to zkouším posouvám a co mě vyhovuje to lítám...
Po 6 mesiacoch a 120letových hodinách došlo k únave materiálu, pár sekúnd po zastavení po pristátí odpadol motor s prepážkou.
Chudák. Aspoň sa to stalo na zemi.
Chudák. Aspoň sa to stalo na zemi.
No v materiálu, smrekové nosníky tiež len uvoľnené, proste únava materiálu. Mot. domček nedotknutý, lepený epoxidom.
Celkovo slabšia konštrukcia v tomto mieste, uvidíme či to bude držať s purexom a či zas neodpadne zas niečo iné.
Ono to ale má fakt nalietané hodne. Koľo asi takáto konštrukcia môže vydržať? Žiaden crash.
Celkovo slabšia konštrukcia v tomto mieste, uvidíme či to bude držať s purexom a či zas neodpadne zas niečo iné.
Ono to ale má fakt nalietané hodne. Koľo asi takáto konštrukcia môže vydržať? Žiaden crash.
Zdravím. Zakoupil jsem LOOPa od VA models. MOhli by jste mi vy zkušení poradit, jaká serva zakoupit? Nechci ty nejdražší, ale zase žádné šunty. Co se týče akrobacie, tak s tím budu jen létat tu základní, žádná divočina, jsem v začátcích. Díky za typy.
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7