Lipol Fox kontra White Line Expert

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Lipol Fox kontra White Line Expert

#16 Příspěvek od Celeron »

Tak jo, díky všem, polepším se. :oops: Něco jsem si početl třeba na Realistických modelech. Vybíjení Lipol na 3,2V mimo lítání je blbost, malým proudem blbost na entou.

Protože chci lítat i v zimě, mám na baterky polystyrénovej futrál s chemickým tepelným akumulátorem na 35 stuňů. Doufám že stále platí, že teplota nad 40 stupňů Lipolky likviduje a pod 5 stupňů zase netáhnou dokud se odběrem nenahřejí. Kámoš mi taky říkal, že někde vyčetl, že při teplotách pod 5 stupňů je potřeba končit nabíjení (proudem 1C a více) už na 4,1V. Že se prý při nabíjení 4,2V velice zkracuje životnost. Je to pravda?

Díky
Jirka
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

Celeron píše:
Protože chci lítat i v zimě, mám na baterky polystyrénovej futrál s chemickým tepelným akumulátorem na 35 stuňů. Doufám že stále platí, že teplota nad 40 stupňů Lipolky likviduje a pod 5 stupňů zase netáhnou dokud se odběrem nenahřejí. Kámoš mi taky říkal, že někde vyčetl, že při teplotách pod 5 stupňů je potřeba končit nabíjení (proudem 1C a více) už na 4,1V. Že se prý při nabíjení 4,2V velice zkracuje životnost. Je to pravda?
Jirka

Ano, je to přibližně tak jak píšeš.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
BAPE

#18 Příspěvek od BAPE »

Model Expert je snad největší šmejd mezi lipolkama na českém trhu.
10.5.2013 jsem koupil dva ks 3s 1350Mah.
Jedna se poroučela asi po 8cyklech,skolaboval jeden článek.
Druhá má za sebou 12 cyklů,ale je to spíše balon než lipolka,přitom nikdy nebyla vybitá na mín než 3.85v na článek,nabíjím proudem max.1A.
Reklamaci jsem ani neřešil,určitě tušíte jak by to asi dopadlo......
Takže ji nechám dožít do konce roku,a pude na skládku,po předvedeném výkonu si nic jiného nezaslouží.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“