BKSL píše:Stupak je vyssia moc, bezny smrtelnik sa s nim standardne nestretne a ked ano tak aj tak si nevsimne ze ide o stupak

.
A stat proti vetru ma svoje caro, aspon pre mna teda, je to sice falosna levitacia v priestore ale je

.
Poslednú dobu sa mi stáva že prídem na lúku, hodím to (F3K) a už točím nejakú bublinku.

Ale to musíš ísť lietať v správnom čase - u nás je to teraz tak medzi 11-13h.

No darmo, už je chladno... Nieje termika? Svahujem na stromoch. Vo vetre sa blbo točí, no profíci vedia aj to (a na súťaži ma prelietajú

).
Lněnička píše:Páni,
jsem z této ostré diskuze celý zamotaný a budu si muset asi něco přečíst o tom co se tady řešilo.
To jsou věci, to jsou věci.
Je ale možné, že mám na očích klapky a dosud jsem to dělal všechno špatně. Boční vítr, stání ve větru, boční plocha při vychýlení křidélek, zatížení nosné plochy vůči hmotnosti pohonné jednotky, malý vliv profilu na výkony a vlastnosti, vrtule a jejich účinnosti, magnetizmus atd.
Že by bylo tolik věcí mezi nebem a Zemí, které jsem dosud nepochopil ke své škodě?
Anebo to je jinak?! Ale jak???
Snad, abych se ani nepodepisoval, když jsem tak negramotný.
J.Lněnička
Nemá to cenu riešiť - nie náhodou je to OT.

Ja už sa len nad tým usmievam.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E