lakotamm píše:Zažil si niekedy reálne demagnetizáciu magnetov striedavého modelárskeho motora? Áno, stáva sa to. No minimálne môj hypík prežil cez 110°C (vyššie nešiel m2 merák...). Navyše v prípade obežky sa celý plášť chladí - ohrieva sa najmä vinutie a to prežije 200°C (áno, čínske nie). Je o mnoho pravdepodobnejšie že sa ti tie magnety na SK3 odlepia a ako to že ich odmagnetuješ.
"that value the field levels off and becomes almost constant, regardless of how much current is sent through the windings". Toto je proste fakt ktorý nikto neovplyvní. No ako mi vysvetlíš, že výkon stále rastie?Myslíš že všetci pretekári by schválne zvyšovali výkon o 1% pri 50% väčších stratách? Pri motoroch sneu sa bavíme o 80+% účinnosti aj pri 2 násobnom preťažení. To znamená že sa nebavíme o konštantnej časti charakteristiky.
![]()
Teraz sme sa uz zhodli na 100%, vazim si ze si mal tu trpezlivost to pochopit aj z mojej strany.
lakotamm píše:BKSL píše: Aj Skoda 105 vam pojde chvilu 200 km/h ked navrtate do karburatora dieru a spotreba bude pritom 50 litrov na 100 km.
Prosím ťa pošli mi v SZ postup ako ten karbec prevŕtať, dík. (Väčší blud som už dávno nepočul).
"ked navrtate do karburatora dieru" je nadneseny vyraz pre profituning tkzv. metafora.
Islo mi tu hlavne o poukazanie ze aj male motory sa daju kratkodobo túrovať pricom ale efektivita prenosu energie je velmi mala - to ale v tychto pridoch tuningu je druhorade. Mlaďas je proste mlaďas a che dostat zo svojej káry maximum. Nevadi ze pol vyplaty da mesacne na benzin