Plán na jednoduché RC letadlo?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Genagen
Kontaktovat uživatele:

Re: Plán na jednoduché RC letadlo?

#16 Příspěvek od Genagen »

suriomario píše:Děkuji za tip, ale to je už vyřezaná skládačka, tu si může pořídit až bude něco umět, nemůže mít všecko hned a "zadarmo", jen ať se chvilku potrápí.

Hrube nesouhlasim. Porid flopa. I to stavet je zabava. Zvlast kdyz je to prvni model.

Jako skolni vetron je super.

Hlavne ho postavte lehce - zadne zbytecne vyztuzovani!

PCHe
paplik

#17 Příspěvek od paplik »

Depron pro začátečníka se nehodí
HLA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od HLA »

A co klasika - Junior z depronu?
Podíval bych se na stránky Ďusiho Fabiána. http://webservis.sk/modelweb/
Je zde plánek na Juniora....

Nebo LazyBee z depronu:
viewtopic.php?t=29168&start=90

Je to tady už vícekrát.
jumper

#19 Příspěvek od jumper »

Kup Flopa , líta to fakt skvěle.Má to muj kamarád a mužu doporučit.Na začátek levný a skvěle lítá.Jen to chce vystužit trup podélce uhlíkem.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marena »

Flop se ani moc vystužit nemusí. Je pravda, že ocas je dost ohebnej, ale Flopovi to moc nevadí.
I ten depron si myslim, že není moc vhodnej.
Jednak je to snad nejkřehčí co může postavit a druhá věc je, že se prodává po deseti deskách a finančně to taky není přívětivý. Proto je nejlepší koupit něco co opravdu létá. Flopa jsem stavěl jako první letadlo, naučil se základní věci co jak lepit a létá dodnes bez jediné opravy.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
suriomario

#21 Příspěvek od suriomario »

Díky všem, no chtěl jsem, aby si to sám udělal, ne koupil částečně hotové. To EVO5 vypadá dobře až na to lomené křídlo. Přece jenom řezat křídlo a lepit natupo - co to udělá, když nebude lomené, ale rozměry zůstanou zachovány?

Ty elektrovětroně jsou docela dobrý tip - pro začátek to může pustit i z kopce a utíkat si pro něj, pak si koupí RC+serva, pak motor. jasně, musí to mít vyvážené a dát tam místo funkčních dílů mrtvou hmotu.

Kdy zhruba se modely z pěnových desek začaly objevovat v časopisech, nebo to už šlo jen jako temná alternativa jen po netu a počátky už sublimovaly a zůstaly převážně komerční kity?
karo

#22 Příspěvek od karo »

suriomario píše:
Ty elektrovětroně jsou docela dobrý tip - pro začátek to může pustit i z kopce a utíkat si pro něj, pak si koupí RC+serva, pak motor. jasně, musí to mít vyvážené a dát tam místo funkčních dílů mrtvou hmotu.

Tak na to bacha, aby nakonec nemusel běžet hodně daleko.Jednou jsem hodil Wild Hawka bez zapnutého přijímače a zbytek dne jsem ho hledal.
Karel
suriomario

#23 Příspěvek od suriomario »

To se mi taky stalo za mých mladých let, nejmíň kilák jsem utíkal po poli, naštěstí tam bylo už jenom strniště, tak bylo vidět. Chytlo to nějaký stoupavý proud a už to bylo.
Burys

#24 Příspěvek od Burys »

suriomario píše:Díky všem, no chtěl jsem, aby si to sám udělal, ne koupil částečně hotové. To EVO5 vypadá dobře až na to lomené křídlo. Přece jenom řezat křídlo a lepit natupo - co to udělá, když nebude lomené, ale rozměry zůstanou zachovány?

Kdy zhruba se modely z pěnových desek začaly objevovat v časopisech, nebo to už šlo jen jako temná alternativa jen po netu a počátky už sublimovaly a zůstaly převážně komerční kity?

Když stavět tak určitě z EPP, dá se koupit v modelářských obchodech. Vlastnosti EPP jsou pro začátečníka ideální, výrazně lepší než XPS nebo Depron. Povrchová úprava není potřeba žádná, maximálně nějaký sprej. Klidně obšlehnout a vyrobit od základu toho Flopa. Myslím si že i s profilem vyřezaným "podle oka" to bude pořád lítat dobře. Kdybych Flopa znova pro kluka vyráběl, udělal bych jen masivnější trup. V případě zájmu bych Flopa mohl nahrubo nakreslit.
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
suriomario

#25 Příspěvek od suriomario »

Díky za nabídku, troufal bych se jí využít. Nemusíš to kreslit, stačilo by mi pár fotek s metrem a návod nebo na co si dát bacha. Ještě bych prosil o náčrtek profilu křídla.

Protože nejbližší prodejnu mám v Brně (50km daleko), tak nejhorší bude sehnat tu desku, proto jsem vymejšlel jak vyjít s tím co je doma. No budeme si muset udělat někdy výlet. Pokud někdo víte, ve které brněnské prodejně EPP mají, tak mi dejte vědět (popř. Břeclav, Znojmo, ale tam jsem nic použitelného pro RC letadla po netu nenašel).
twint

#27 Příspěvek od twint »

na rcgroup e primo vlakno http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1333878 daji se tam najit i pekny poletovadla. osobne me zajualo tohle: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1538762

OT. da se v brne koupit EPP 9mm?
paplik

#28 Příspěvek od paplik »

a co něco takového? viewtopic.php?f=6&t=53727&start=45
mám to z 6mm. EPP dá se s tím vyblbnou i naučit a pořádně zalétat. baterky 350mAh na plný plyn 8 minut. mám tyto li-polky 3x. Ale pro začátky se to asi moc nehodí.
Možná je dobré pořídit pro začátek nějakou stavebnici. Já začínal tak, že jsem na vánoce dostal stavebnici Tracyho. Jo člověk se na tom naučí přesnosti a té klasické modelařině.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marena »

Záleží taky jak máš dlouhou odporovou pilu, aby jsi uřízl křídlo a nějaké zkušenosti.
Možná by i nebylo od věci, objednat u ŠADu jen křídlo za pár korun a zbytek si udělat sám podle svého. Klidně s tím tvým XPS na pokus a uvidíte.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
suriomario

#30 Příspěvek od suriomario »

Takže pro začátek zřejmě zkusíme něco takového:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1395335

příští týden pojedu do Brna, tak snad se mi podaří zdrhnout tak abych stihl otevřené obchody (přinejhorším Hornbach má do 21).

No a další štace bude Flop
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“