Modelhobby 2013

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Zpráva
Autor
racek74
Kontaktovat uživatele:

Re: Model hobby 2013

#31 Příspěvek od racek74 »

viewtopic.php?f=12&t=60910

Spektrum minimálně na dvou stáncích...
kocour
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelhobby 2013

#32 Příspěvek od kocour »

Problém je v tom, že mnohým výrobcům se účast nevyplatí. Ale nebyly tam je ARF. Mně zaujaly stavebnice v rozsypu - nejmíň 2 výrobci, kteří byli na MH - http://www.czechaero.cz http://www.modelservis.cz snad to nikdo nesmázne. Některé modely, třeba ten větroň Slingsby, ještě v katalogu nejsou.
Naposledy upravil(a) kocour dne čtv 10.10.2013 19:13, celkem upraveno 2 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
nunasjiri

Re: Model hobby 2013

#33 Příspěvek od nunasjiri »

Už minulý rok jsem říkal " Už nikdy", zase jsem se nechal ukecat a zas říkám " Už nikdy". Škoda 150,- za vlez, 100,- za parking, hrůza.......
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
DAF
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od DAF »

Samozřejmě jsem tam rozsypy také viděl, a také myslím dva. Jeden nabízel ještě gravírování překližky a druhý řezání, . Bral jsem si na toho druhého kontakt. Měl tam Čmeláka větrák Slingsby a ještě něco. Rozsyp samozřejmě měl i Pelikán, ale spíše ty různé prcky, povětšinou gumáky (Guillow, Dumas atd.). Bohužel máš pravdu, že účast se nevyplatí. Pronájem plochy je poměrně drahý, k tomu je nutno připočítat to "stěhování", místo zisku je veletržní sleva, takže z marže zbyde nula, nula ho..., výsledek? Spíše prodělek, leda, že to je velkoobchod jako jsou Pelikáni, Trivox, a ti další jmenovaní, kteří tam uzavřou kšefty a drobnými koncovými prodejci. Jenže podle mého názoru, ti s nimi jsou v obchodním kontaktu i tak bez veletrhu.

P.S. Nunasi, proč parkuješ na tak drahém parkovišti. Za rohem jsem stál na běžném parkovišti a bez poplatků (i bez poplatku měšťákům 8) ). Pravda, šel jsem asi 3 minuty pěšky, šílená únava :lol: .
Hitec Aurora 9X
kocour
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od kocour »

Tak pokud jde o to parkování, já jsem z Krče a na výstavišti jsem byl za 45 minut, včetně cesty na metro a z metra. Pokud jde o to vyřezávání na NC fréze, mám klubového kamaráda, který si frézu postavil a dobře mu funguje. Já se na stará kolena naučil Autocad, stavební výkresy už jakž takž zvládám a pokud budu živ a zdráv, tak se do kreslení pro frézování taky pustím. Ale na Model Hobby určitě s tím nepůjdu. Když budeš číst podrobně fóra Větroně, Dílna a další, uvidíš, že je řada lidí, kteří frézování a podklady pro ně zvládli. A dá se s nimi dohodnout.Těžko se s tím někdo (až na výjimky) uživí jako "full time job", takže produkce bude asi zatím malá.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Dejfak »

Tak bych to hodnotil kladně.
Nebyl jsem ani nadšen, a ani zklamán.
Nevím jestli jsem na to byl připraven, že to nebude žádná pecka.
Ale celé jsem to prošel a jsem spokojený.
Nebral bych to jako fiasko.
Možná to bylo tím že jsem se s nikým nemačkal.
Ale v pohodě. Docela jsem si to užil.
Maj tam jeden hezký model :D
Přílohy
image.jpg
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od petrcorrado »

byl jsem taky, hlavně kvůli schůzce s jedním velmi známým leteckým modelářem a konstruktérem. Věděl jsem, že to bude bída, takže mě to ani nemrzí. Sestupná tendence je dílem pořadetele a je jeho vizitkou. Bohužel mu nedochází, že když nastaví debilní ceny pronájmu, tak bude mít debilní výsledek výstavy, ale co už - to je stará ohraná písnička. Svým způsobem to připomíná OC Šestka v Praze 6: drahý nájem utáhnou jen největší řetězce a tak tam nikdo jiný není. Jenže velké řetězce jsou vidět všude tak proč tam jezdit. Pak se uvolněné prostory z nouze zaplácnou minigolfy a různými prostory pro děti, které stejně zejí prázdnotou. Neexistuje zoufalejší a trapnější výsledek manažerského a marketingového řešení... :lol: :lol: :lol:

S oním modelářem jsme se shodli na jednoznačném posunu modelů - k hotovým hračkám. Je to prostě asi vývoj. S tím nikdo nic neudělá... :(
therccustomjets.cz
customwings.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od kocour »

arkudo píše:Koukám že bylo narváno... :lol:
Tak fakt nevím, jestli vůbec chodit.
Ten Pelikán prodával něco ve slevě nebo to maj jen na těch prodejnách?
A co ostatní? Bylo tam něco zajímavého se slevou...?

Jinak díky za fotoreportáž.
Ta návštěvnost těsně po zahájení nikdy nebyla valná. Proto tam jako důchodce chodím ve čtvrtek dopoledne. O víkendu to bude horší. Rodiny přijdou ale hlavně na výstavu hraček a mnozí se zajdou podívat i modelářských hal, když už to je za jedny peníze.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od DAF »

Aby bylo CNC frézování modelů na plný úvazek, tak by musel dělat pro velkého odběratele, který prodává i dál do světa. Za sebe si takový stroj pořizovat nebudu, všechno doposud pižlám poctivě lupenkou. Tedy, jednou jsem si nechal fréznout žebra na zakázku 8). Jediné, co se zřejmě budu muset naučit, je kreslení v nějaké programu. Sice jsem se učil kreslit poctivě perkama s tuší na pauzák, ale to už je 1/4 století :cry: . Pro sebe si to nějak namaluju, ale nebylo by to to na nějakou velkou prezentaci.
Jinak ten Spitfire vypadal velmi dobře, jen se na něj nesmělo sahat. Pak bylo poznat, že to není origoš.

Bavil jsem se tam na stánku RC Revue s jedním člověkem, pochválil jsem jim reedici plánků Modeláře a vznesl jsem také dotaz o možnosti případné reedice Farových plánků. Jeho jméno Vám zjevně musí něco říkat. Tento guru českých modelářů vytvořil nepřeberné množství plánků, z nichž mnohé vyšly v řadě modelář, ať už základní, či speciální. Ovšem mnoho jeho plánků takto vydáno nebylo, ale některé byly zveřejněny v Modeláři na formátu A4 s tím, že případný zájemce si je má zvětšit. Jenže Fara je měl v plné velikosti a podle mých zjištění je velmi pravděpodobně nechával někde kopírovat a na požádání je rozesílal. Podařilo se mi nyní ukořistit kopii jeho původního plánu na jeho SE5a pro 6,5 (vyšlo kdysi právě jako A4 v Modeláři, možná bych dohledal i číslo). Redakce RC Revue by snad i byla ochotná udělat reedici těchto jeho "nevyšlých" plánků, ty ale prostě nejsou k mání. Že by po něm zůstal archiv není známo. Kromě té SE5ky jsem si kdysi zvětšoval jeho Pipera PA-15. Vím dále o stíhačce S-90 (Fw-190) na 2,5, nakreslil např. motorový větroň M-17 Universal (plánek mi na Aukru utekl). Nemáte někdo náhodou kopie těchto jeho původních plánků? Věřím, že by o mnohé z nich byl i dnes zájem, já konkrétně o Universála (ale určitě by se našly i další, vím o Cirusovi ad.). Dejte vědět.
Hitec Aurora 9X
racek74
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od racek74 »

Tyto plánky ? Mám naskenováno cca 3020x2100 px.
Přílohy
12.10.2012 12;16;25.JPG
12.10.2012 11;45;34.JPG
DAF
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od DAF »

to racek74, ten první mám ve formátu A4 a ten druhý jsem nyní koupil jako kopii dle originálu. Spíš jde o ty další plány, které ve svém životě vytvořil. Nevím, zda někde existuje nějaký seznam jeho výtvorů, případně, a to mi jde, zda existuje někdo, kdo má jeho plány, byť jen jako kopie, k dispozici.
Hitec Aurora 9X
kroxigor

#42 Příspěvek od kroxigor »

Tak jsem to včera prošel a dost slabota v podstatě hračkárna.

Pár fotek: http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Model-Hobby_2013#
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kocour
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od kocour »

K té účasti výrobců a prodejců modelů, ne hraček: Pořádají se srazy, modelářské letecké dny, soutěže. Neměl by být problém se účastnit se se stánkem. Na Lipeneckém obrovi se účastní třeba pravidelně HVP, který na MH už dlouho nebyl, Jeti za účasti pánů Jelena i Tinky atd. Za stánek neco pořadateli zaplatí (třeba Obr by bez zdarma odpracovaných hodin pořadatelů z klubu asi prodělával), nebo můžou zasponzorovat (sponzory mám na pořadatelském triku). Na jiných akcích jsem je neviděl, ale mohli by tam být - třeba na srazu maket a polomaket větroňů tento týden na Rané. Na MH mě třeba výrobci rozsypů zaujali, ale viděl jsem je poprvé a jejich webové adresy si uložil. Ale jsou jiní podobní. Na vyhledávačích se dá ledacos najít, ale měli by ti výrobci být aktivnější, mít možnost vidět jejich výrobky v reálu, mluvit s nimi. Velkodistributoři se třeba na těch pár vyfrézovaných stavebnic historických modelů vykašlou, ale jejich stavitelé asi ne.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od kocour »

arkudo píše:Koukám že bylo narváno... :lol:
Tak fakt nevím, jestli vůbec chodit.
Ten Pelikán prodával něco ve slevě nebo to maj jen na těch prodejnách?
A co ostatní? Bylo tam něco zajímavého se slevou...?

Jinak díky za fotoreportáž.
Ceny jsem nezkoumal. Modely ARF neberu, stavím z kousků (scratch built, nikoliv rozsyp) a rádio mám od Jetiho, který tu nebyl.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Libor »

Libor
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“