Hora píše:
No vždyť jsem psal, že bych šel do orbitu nebo jsi myslel vyšší řadu?
No myslel jsem spíš kombinaci několika orbitů (pořád se nemůžu zbavit blbýho pocitu z málo článků a malýho výkonu u Pocketu)...ale vezmu to jinak.
ORBIT PClader
+ Orbit má asi vcelku OK nabíjecí algoritmus,
+ Orbit má v základu PC připojení.
- 5 článků...pokud to s A123 myslíš alespoň trochu vážně, a nechceš mít nabíječku na A123 jen proto že chceš mít nabíječku na A123

je 5 článků málo. Při váze A123 a při faktu že sedí spíše větším letadlům se snadno dostaneš na 6ti článek, který se používá např v oblíbeném JAKu od Hyperionu (ca 1,4 m 2,2 kg). Co potom??
Oni totiž 4 článkové packy A123 nevychází moc dobře v poměru velikost letadla, a jeho možná váha...Mám teď docela trápení s výběrem mašiny na 4 A123 tak aby letěla velmi slušně, a neměla šílený plošný zatížení.
- malý nabíjecí výkon. Orbit dá jen 4,5 A do 4 článku a v případě 5 ti článku (to kdybys oželel ten 6tý a pohon optimalizoval na 5ti článek) je to jen 3,5 možná 3,6. To je při kapacitě 2,3 Ah A123 1,5 C....to se dá rvát i do kvalitních lipolek
To je prostě hrozná škoda, protože hlavní devizou A123 je ta možnost fenomenálních nabíjecích proudů (mrzí mě že nemám prachy na TEMU nebo Pulsar..šel bych do nich, ale tam je cenový rozdíl i o proti schulzemu téměř 2x)
- subjektivní drobnost....mě naprosto děsí připojení orbitu na zdroj. (ten konektor).
Schulze 330d
+ Schulze nabíjecí algoritmus, patří asi k nejlepším v dané cenové třídě.
+ Nabíjecí produ 5,5 A i do 6ti článku.
+ Dospělé připojení ke zdroji
-absence PC výstupu, který se sice dá udělat za pár kaček, ale přijdeš o záruku
-horší ovládání díky malému displeji a dvoum tlačítkům (holt ta krabice už má něco za sebou ).
-vyšší cena.
ZÁVĚR: pokud chceš ty A123 opravdu létat, a nechceš čekat na zdlouhavé nabíjení (opomíjím supernabíječe za jiné ceny) ber schulze...pokud chceš mít dobrý pocit že je umíš nabíjet, a raději koukáš na grafíky, ber Orbit. Ušetříš na jeden dvoučlánek lipolek.