Hitec Optic 6 propojení s PC simulatorem
Hitec Optic 6 propojení s PC simulatorem
Dobrý den,
jako nový zdravím všechny členy.Po třiceti letech jsem se vrátil k modelařině a mohl si "dovolit" RC soupravu Optic 6, koupil jsem elektrolet Dragon fly a na druhý pokus ho rozmlátil o fotbalové hřiště. Jelikož jsem nikdy s RC modely nelétal tak to nemohlo dopadnout asi jinak. Myslím si, že levnější varianta bude když se naučím létat(alespoň trochu) na simulátoru a potom to zkusím "na ostro". Takže k mému problému:chci propojit můj vysílač s PC(notebook WIN Vista), ale jak pročítám net nenarazil jsem na propojovací kabel, který by byl 100% funkční.Našel jsem jen toto:http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/9-1-VYSILACE-PRIJIMACE/0/5/377-Interface-USB-pro-simulator a tam se o vistách nic nepíše. Máte někdo nápad jak na to? Za všechny nápady a postřehy děkuji, Petr
jako nový zdravím všechny členy.Po třiceti letech jsem se vrátil k modelařině a mohl si "dovolit" RC soupravu Optic 6, koupil jsem elektrolet Dragon fly a na druhý pokus ho rozmlátil o fotbalové hřiště. Jelikož jsem nikdy s RC modely nelétal tak to nemohlo dopadnout asi jinak. Myslím si, že levnější varianta bude když se naučím létat(alespoň trochu) na simulátoru a potom to zkusím "na ostro". Takže k mému problému:chci propojit můj vysílač s PC(notebook WIN Vista), ale jak pročítám net nenarazil jsem na propojovací kabel, který by byl 100% funkční.Našel jsem jen toto:http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/9-1-VYSILACE-PRIJIMACE/0/5/377-Interface-USB-pro-simulator a tam se o vistách nic nepíše. Máte někdo nápad jak na to? Za všechny nápady a postřehy děkuji, Petr
Re: Hitec Optic 6 propojení s PC simulatorem
Kabel přímo originál od Hitec.... funguje na 100%. a sim už je na Tobě... AFPD nebo Phoenix
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Panove se uklidni a nebudou odkazovat na nelegalni kabely. To, ze se neco prodava jeste neznamena, ze to neporusuje autorsky zakon.
V pripadnych diskuzi se take vyvarujte nelegalnich warezovych kopii, softwaru apod. Mate to napsano uz v zahlavi tohoto tematu.
Cili u originalniho softwaru je originalni kabel, PRILOZEN. Maximalne se muze lisit koncovka, ktera se dava do poznamky pri koupi (Spektrum/HiTec apod.).
Na zakladni nauceni s letanim nebudes potrebovat ani Phoenix nebo Aerofly ani G4.5/5 atd. Staci ti FMS na nauceni tzv. packovani. Pokud hodlas letat s bublinkoletem, fakt staci. Pokud hodlas zacit rovnou s necim slozitejsim (nedoporucuju) jako balza apod, pak ano, lepsi placeny simulator se hodne vyplati.
V pripadnych diskuzi se take vyvarujte nelegalnich warezovych kopii, softwaru apod. Mate to napsano uz v zahlavi tohoto tematu.
Cili u originalniho softwaru je originalni kabel, PRILOZEN. Maximalne se muze lisit koncovka, ktera se dava do poznamky pri koupi (Spektrum/HiTec apod.).
Na zakladni nauceni s letanim nebudes potrebovat ani Phoenix nebo Aerofly ani G4.5/5 atd. Staci ti FMS na nauceni tzv. packovani. Pokud hodlas letat s bublinkoletem, fakt staci. Pokud hodlas zacit rovnou s necim slozitejsim (nedoporucuju) jako balza apod, pak ano, lepsi placeny simulator se hodne vyplati.
Petrkali: no, pro tvého optika bych vřele doporučil toho Phoenixe. Je to sice za dost peněz, ale hodně muziky (skvělé rozlišení a věrnost zobrazení + dokonalá simulace). Je tam kromě SW na DVD přiložen i kabel do USB zakončený 3,5 Jack zásuvkou. Pro optika je nutno pořídit ještě přizpůsobovací propojku (DIN 6 -> 3,5 stereo jack). Já jsem ji nekupoval, ale navštívil jsem nejbližší GM electronic a dobastlil doma. Vše chodí jak má na první našlápnutí a fakt, že na simulátoru používáš stejný ovladač jako při ostrém letu je k nezaplacení 
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
Optik ma 3,5jacka... A muj kabel od hitecu taky... Nevidim duvod delat redukci ne? A to jestli si koupi kabel v CR nebo v Cine je uz jeho vec a nemyslim si ze to byl duvod ke smazani meho prispevku.
H1N1 píše:Optik ma 3,5jacka... A muj kabel od hitecu taky... Nevidim duvod delat redukci ne? A to jestli si koupi kabel v CR nebo v Cine je uz jeho vec a nemyslim si ze to byl duvod ke smazani meho prispevku.
Tak to nemáš Optic 6 ale Optic 6 SPORT,v tom je rozdíl,Optic 6 má skutečně DIN.
Naposledy upravil(a) postylion dne úte 10.09.2013 18:41, celkem upraveno 1 x.
Aurora 9+letadla
Zitra se u kluku teda radeji podivam, at tu necerim vodu.
petrkali píše:Dobrý den,
Toho kabelu bych se nebál,kamarád používá něco podobného na WIN 7 a běhá to bez problému,k tomu si stáhni
http://rcdeskpilot.com/
ten je zdarma a můžeš trénovat.
Aurora 9+letadla
............
Ahoj,
nechci zakládat nový téma, ale mám jeden technickej dotaz k používání Optic 6 + simulátor.
Měl bych při hraní na simu vyndavat z Optica TX modul? Můžu odšroubovat i anténu? Hrozí pří odebrání nějaký poškození součástí vysílače?
Dík za info.
nechci zakládat nový téma, ale mám jeden technickej dotaz k používání Optic 6 + simulátor.
Měl bych při hraní na simu vyndavat z Optica TX modul? Můžu odšroubovat i anténu? Hrozí pří odebrání nějaký poškození součástí vysílače?
Dík za info.
nic nevysroubovavej ani nevytahuj. Jak pripojis kabel tak odpojis VF modul ale pouze za predpokladu ze pouzivas orig hitec kabel protoze tam je to na DIN propojene.
Originál to neni. Je to čínskej USB interface s redukcema na kolík Hitec. Narážim na dost protichůdný názory - někdo radí jednoznačně VF modul vyndavat, někdo zas že se odpojuje sám, tak mi přijde jako jistota ho vyndat. Anténu chci pryč, protože mi naráží při hraní do stolu...
Pokud mas modul 35 MHz tak nepoznas zda se odpojil a v tom pripade minimalne vytazenou antenu at neodpalis VF. U spektra modulu to poznas tak ze pokud mas kabel zasunuty a zapnes radio nebude ti na nem svitit ta dioda.
Přesně tak, mám 35 mhz, kde nic nepoznám, takže mi příjde rozumnější ten VF preventivně vyndavat...