Hitec Optic 6 propojení s PC simulatorem

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrkali

Hitec Optic 6 propojení s PC simulatorem

#1 Příspěvek od petrkali »

Dobrý den,
jako nový zdravím všechny členy.Po třiceti letech jsem se vrátil k modelařině a mohl si "dovolit" RC soupravu Optic 6, koupil jsem elektrolet Dragon fly a na druhý pokus ho rozmlátil o fotbalové hřiště. Jelikož jsem nikdy s RC modely nelétal tak to nemohlo dopadnout asi jinak. Myslím si, že levnější varianta bude když se naučím létat(alespoň trochu) na simulátoru a potom to zkusím "na ostro". Takže k mému problému:chci propojit můj vysílač s PC(notebook WIN Vista), ale jak pročítám net nenarazil jsem na propojovací kabel, který by byl 100% funkční.Našel jsem jen toto:http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/9-1-VYSILACE-PRIJIMACE/0/5/377-Interface-USB-pro-simulator a tam se o vistách nic nepíše. Máte někdo nápad jak na to? Za všechny nápady a postřehy děkuji, Petr
H1N1
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec Optic 6 propojení s PC simulatorem

#2 Příspěvek od H1N1 »

Kabel přímo originál od Hitec.... funguje na 100%. a sim už je na Tobě... AFPD nebo Phoenix
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
scarabeus

#3 Příspěvek od scarabeus »

Panove se uklidni a nebudou odkazovat na nelegalni kabely. To, ze se neco prodava jeste neznamena, ze to neporusuje autorsky zakon.

V pripadnych diskuzi se take vyvarujte nelegalnich warezovych kopii, softwaru apod. Mate to napsano uz v zahlavi tohoto tematu.

Cili u originalniho softwaru je originalni kabel, PRILOZEN. Maximalne se muze lisit koncovka, ktera se dava do poznamky pri koupi (Spektrum/HiTec apod.).

Na zakladni nauceni s letanim nebudes potrebovat ani Phoenix nebo Aerofly ani G4.5/5 atd. Staci ti FMS na nauceni tzv. packovani. Pokud hodlas letat s bublinkoletem, fakt staci. Pokud hodlas zacit rovnou s necim slozitejsim (nedoporucuju) jako balza apod, pak ano, lepsi placeny simulator se hodne vyplati.
Flieger

#4 Příspěvek od Flieger »

Petrkali: no, pro tvého optika bych vřele doporučil toho Phoenixe. Je to sice za dost peněz, ale hodně muziky (skvělé rozlišení a věrnost zobrazení + dokonalá simulace). Je tam kromě SW na DVD přiložen i kabel do USB zakončený 3,5 Jack zásuvkou. Pro optika je nutno pořídit ještě přizpůsobovací propojku (DIN 6 -> 3,5 stereo jack). Já jsem ji nekupoval, ale navštívil jsem nejbližší GM electronic a dobastlil doma. Vše chodí jak má na první našlápnutí a fakt, že na simulátoru používáš stejný ovladač jako při ostrém letu je k nezaplacení :wink:
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od H1N1 »

Optik ma 3,5jacka... A muj kabel od hitecu taky... Nevidim duvod delat redukci ne? A to jestli si koupi kabel v CR nebo v Cine je uz jeho vec a nemyslim si ze to byl duvod ke smazani meho prispevku.
postylion
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od postylion »

H1N1 píše:Optik ma 3,5jacka... A muj kabel od hitecu taky... Nevidim duvod delat redukci ne? A to jestli si koupi kabel v CR nebo v Cine je uz jeho vec a nemyslim si ze to byl duvod ke smazani meho prispevku.

Tak to nemáš Optic 6 ale Optic 6 SPORT,v tom je rozdíl,Optic 6 má skutečně DIN.
Naposledy upravil(a) postylion dne úte 10.09.2013 18:41, celkem upraveno 1 x.
Aurora 9+letadla
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od H1N1 »

Zitra se u kluku teda radeji podivam, at tu necerim vodu.
postylion
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od postylion »

petrkali píše:Dobrý den,
jako nový zdravím všechny členy.Po třiceti letech jsem se vrátil k modelařině a mohl si "dovolit" RC soupravu Optic 6, koupil jsem elektrolet Dragon fly a na druhý pokus ho rozmlátil o fotbalové hřiště. Jelikož jsem nikdy s RC modely nelétal tak to nemohlo dopadnout asi jinak. Myslím si, že levnější varianta bude když se naučím létat(alespoň trochu) na simulátoru a potom to zkusím "na ostro". Takže k mému problému:chci propojit můj vysílač s PC(notebook WIN Vista), ale jak pročítám net nenarazil jsem na propojovací kabel, který by byl 100% funkční.Našel jsem jen toto:http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/9-1-VYSILACE-PRIJIMACE/0/5/377-Interface-USB-pro-simulator a tam se o vistách nic nepíše. Máte někdo nápad jak na to? Za všechny nápady a postřehy děkuji, Petr

Toho kabelu bych se nebál,kamarád používá něco podobného na WIN 7 a běhá to bez problému,k tomu si stáhni
http://rcdeskpilot.com/
ten je zdarma a můžeš trénovat.
Aurora 9+letadla
walter2

#9 Příspěvek od walter2 »

............
P.C.

#10 Příspěvek od P.C. »

Ahoj,
nechci zakládat nový téma, ale mám jeden technickej dotaz k používání Optic 6 + simulátor.
Měl bych při hraní na simu vyndavat z Optica TX modul? Můžu odšroubovat i anténu? Hrozí pří odebrání nějaký poškození součástí vysílače?
Dík za info.
hates

#11 Příspěvek od hates »

nic nevysroubovavej ani nevytahuj. Jak pripojis kabel tak odpojis VF modul ale pouze za predpokladu ze pouzivas orig hitec kabel protoze tam je to na DIN propojene.
P.C.

#12 Příspěvek od P.C. »

Originál to neni. Je to čínskej USB interface s redukcema na kolík Hitec. Narážim na dost protichůdný názory - někdo radí jednoznačně VF modul vyndavat, někdo zas že se odpojuje sám, tak mi přijde jako jistota ho vyndat. Anténu chci pryč, protože mi naráží při hraní do stolu...
hates

#13 Příspěvek od hates »

Pokud mas modul 35 MHz tak nepoznas zda se odpojil a v tom pripade minimalne vytazenou antenu at neodpalis VF. U spektra modulu to poznas tak ze pokud mas kabel zasunuty a zapnes radio nebude ti na nem svitit ta dioda.
P.C.

#14 Příspěvek od P.C. »

Přesně tak, mám 35 mhz, kde nic nepoznám, takže mi příjde rozumnější ten VF preventivně vyndavat...
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“