DX6i
- Rampa McKvák
Re: Spektrum DX6i
Je dobré zkusit ten testovací režim se sníženým výkonem při umístění přijímače do nového modelu. Ideálně před každým startem ale kdo to dělá, že? 
Mockrát děkuji, lítám s Blade mQX a už mi so se setovou vysílačkou dvakrát ulítlo, proto jsem si pořídil DX6i a při pročítání návodu jsem narazil na těch 30m a trochu mě to znejistilo.
Takže nemusím mít žádné obavy, že bych Quadrocoptera po 100m už nemohl ovládat?
Díky
Takže nemusím mít žádné obavy, že bych Quadrocoptera po 100m už nemohl ovládat?
Díky
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
- Rampa McKvák
Spíš se obavám že ho na 100 metrů těžko uvidíš
jinak mQX mám také, super na vyblbnutí 
To byl jen příklad těch 100m, každopádně pokud ho uvidím, tak bude na polvely reagovat a o to mi šlo.
Díky za vysvětlení
Díky za vysvětlení
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Re: Funcub +Dx6i-nastavení klapek + létání s klapkami
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Re: Funcub +Dx6i-nastavení klapek + létání s klapkami
Řešil jsem na Funcubu takto:
Křidélka s 2 servy na dvou kanálech s použitím DualAile ve Wing tail mix (to použije kanály Ail a Aux, tedy kalpky)
Pro ovládání klapek jsem použil přepínač Gear(podvozek, vlevo po straně) namixovaný s ELEV D/R (možno použít libovolný jiný volný přepínač, ale ELEV D/R je poblíž GEAR). Pro více-polohové ovládání jsem použil volný MIX1, kde jsem nastavil
Gear -> Gear Act
RATE D - 60% U + 125%
SW ELE D/R TRIM INN
potom ovládání klapek je takto:
GEAR 0, ELEV D/R 0 - klapky normál poloha pro let (poloha 0) 0%
GEAR 0, ELEV D/R 1 - klapky pro start (poloha 1) 10%
GEAR 1, ELEV D/R 0 - první poloha pro přistání (poloha 2) 60%
GEAR 1, ELEV D/R 1 - plné vysunutí (poloha 3) 100%
bohužel není úplně možné postupně vysunovat klapky 0-1-2-3, protože mezi polohou 1 a 2 servo sjede na 0 a poté na 2. Nastavení RATE je nutné vyzkoušet.
Křidélka s 2 servy na dvou kanálech s použitím DualAile ve Wing tail mix (to použije kanály Ail a Aux, tedy kalpky)
Pro ovládání klapek jsem použil přepínač Gear(podvozek, vlevo po straně) namixovaný s ELEV D/R (možno použít libovolný jiný volný přepínač, ale ELEV D/R je poblíž GEAR). Pro více-polohové ovládání jsem použil volný MIX1, kde jsem nastavil
Gear -> Gear Act
RATE D - 60% U + 125%
SW ELE D/R TRIM INN
potom ovládání klapek je takto:
GEAR 0, ELEV D/R 0 - klapky normál poloha pro let (poloha 0) 0%
GEAR 0, ELEV D/R 1 - klapky pro start (poloha 1) 10%
GEAR 1, ELEV D/R 0 - první poloha pro přistání (poloha 2) 60%
GEAR 1, ELEV D/R 1 - plné vysunutí (poloha 3) 100%
bohužel není úplně možné postupně vysunovat klapky 0-1-2-3, protože mezi polohou 1 a 2 servo sjede na 0 a poté na 2. Nastavení RATE je nutné vyzkoušet.
DX6i, T8FGS, T-Rex 450 PRO, FUNCUB, Phoenix, Traxxas Summit, Tamiya Pajero
Jak se zachovat při ztrátě signálu
Zdravím všechny podstatně zkušenější kolegy,a měl bych jeden začátečnický dotaz:Lze nějakým "chytrým" zařízením zabránit pádu letadla při ztrátě signálu?Minulý týden jsem rozbil éro,došlo ke ztrátě signálu,letadlo bylo absolutně neřiditelné,z nevelké výšky se zřítilo k zemi.Vysílač DX6i,přijímač AR 6200 se satelitem.Předletovou přípravu dělám poctivě,všechny baterie byly v plně nabité,test kontroly dosahu na zemi taky ok.Letadlo už bylo dost olítané,žádná velká škoda nevznikla,ale přece jen už mám obavu,ať nerozbiju další éro.Stalo se mi to minulý při těch velmi vysokých teplotách,že by to elektronika neměla moc ráda?
Za všechny odpovědi předem mo dík!
Re: Jak se zachovat při ztrátě signálu
A nemá náhodou DX6i baterky v kleci? Hned máš jeden pravděpodobný důvod.
Baterie jsou ok,lítám s nima a vše je v pohodě.Stejný problém potkal i kamaráda s Dx7.Že by prostě Spektrum nemělo rádo ty vysoké teploty,které byly minulý týden?
Jardátor píše:Baterie jsou ok,lítám s nima a vše je v pohodě.Stejný problém potkal i kamaráda s Dx7.Že by prostě Spektrum nemělo rádo ty vysoké teploty,které byly minulý týden?
To jako že je máš spájene do packu? V kleci to totiž nikdy nebude na 100% OK.
Na baterky u DX6i už tady jedno téma bylo.
Takže zkontrolovat a diagnostikovat dál.
Takže zkontrolovat a diagnostikovat dál.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Re: DX6i - nastavení na simulátor
Zdravím,
chtěl bych se také zeptat mám též Phoenix a prozatím jsem používal ovladač z levnějšího simu SIMTransmitter kde mě šlo bez pproblému v nastavení ovládaní v Phoenixu přiřadit např. 1 přepínač pro autorotaci.
Momentálně jsem zakoupil DX6i a nejde mě přiřadit v nastavení ovládání v Phoenixu na žádnou přepínatelnou páčku autorotace a idle-up.
Poradtě prosím jak na to?
Nebo musím napřed tydle volitelné připínače kalibrovat na ovladači už v ovládání ve windowsech aby to potom vzal simulátor?
Díky za rady (štve mě to, že na nějakým levným ovladači mě to jde na DX6i ne)
chtěl bych se také zeptat mám též Phoenix a prozatím jsem používal ovladač z levnějšího simu SIMTransmitter kde mě šlo bez pproblému v nastavení ovládaní v Phoenixu přiřadit např. 1 přepínač pro autorotaci.
Momentálně jsem zakoupil DX6i a nejde mě přiřadit v nastavení ovládání v Phoenixu na žádnou přepínatelnou páčku autorotace a idle-up.
Poradtě prosím jak na to?
Nebo musím napřed tydle volitelné připínače kalibrovat na ovladači už v ovládání ve windowsech aby to potom vzal simulátor?
Díky za rady (štve mě to, že na nějakým levným ovladači mě to jde na DX6i ne)
Tom
Phoenix RC 5.0p ,Spektrum DX6i , Align T-Rex 450L Dominator 3s
- JosefSvejk
Nedej na rady chastra a použij pro heli režim heli ve vysílačce. Potom můžeš používat všechny páčky a přepínače stejně jako v reálu. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk - to by přece mělo jít i když mám na vysílači nastavený letadlo ne? Pokud budu chtít zatáhnout podvozek, pustit kouř atd.
Nebo to na to má vliv?
Nebo to na to má vliv?
Tom
- karlosmikos
Ahoj myslite ze se da nekde koupit to ovladaci valecek, myslim jako komplet dil i s tim potenciometrem a tistakem, popr kdyby to mnel nekdo doma v nejakem mrtvem kusu?
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)