Kde létat v Havířově
Re: Kde létat v Havířově
Varoku,
nemontuj strojky,vem ero a přijď si zalétát na letiště Bludovice Ranč.Dnes večer skoro hodinu ve vzduchu s větroněm,akorat si se mnou hrály poštolky.Tak jak máš rád létání,přírodu a živočichy tak nebudeš mít problém.Ale občas musíš pokecat s myslivcem,agronomem,jezdci na koni a ostatními kteří projdou kolem.Plocha super,akorat se musíš vyhnout balíkům se senem.
Peníze neřeš je to úhel pohledu a určení priorit v Tvém počínání.
Hezký večer a super polétání.
Zdraví Honza.
nemontuj strojky,vem ero a přijď si zalétát na letiště Bludovice Ranč.Dnes večer skoro hodinu ve vzduchu s větroněm,akorat si se mnou hrály poštolky.Tak jak máš rád létání,přírodu a živočichy tak nebudeš mít problém.Ale občas musíš pokecat s myslivcem,agronomem,jezdci na koni a ostatními kteří projdou kolem.Plocha super,akorat se musíš vyhnout balíkům se senem.
Peníze neřeš je to úhel pohledu a určení priorit v Tvém počínání.
Hezký večer a super polétání.
Zdraví Honza.
Varok píše :
Prostě ať tam mají nějaký strojek jako v nemocnicích, dám třeba 20,- kč a můžu tam být celý den. To by podle mě vydělali taky hodně, ne?
Já odpovídám :
Tak to by nevyšlo ani náhodou. Asi Jsi si nevšiml , že na letišti není ve vybavení nic kovového.
Proč asi ??? To proto že nedaleko je ubytovna a v ní obyvatelé podobní obyvatelům v Chánově - ta pokladnička by jim přišla určitě nesmírně vhod.
Mirek
Prostě ať tam mají nějaký strojek jako v nemocnicích, dám třeba 20,- kč a můžu tam být celý den. To by podle mě vydělali taky hodně, ne?
Já odpovídám :
Tak to by nevyšlo ani náhodou. Asi Jsi si nevšiml , že na letišti není ve vybavení nic kovového.
Proč asi ??? To proto že nedaleko je ubytovna a v ní obyvatelé podobní obyvatelům v Chánově - ta pokladnička by jim přišla určitě nesmírně vhod.
Mirek
Hrom do vrtule !!
Aha, nevěděl co to je s těmi strojky od Honzy Krále, ale už jsem to pochopil. 
Kiwira píše: Asi Jsi si nevšiml , že na letišti není ve vybavení nic kovového.
Mirek
Tak to ještě dobrý, když se jedná jen o kov, na Dinu je v nebezpečí cokoliv, co není metr v zemi, je to hořlavé a nebo to neváží 300 kilo.... Z dostupných materiálů tak vyhovuje jedině beton
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Já chodím k rybniku v šenově
Včera jsem se projel a zkoušel jsem se podívat na ty Lipky. Špatně jsem si to předtím přečetl, teď jsem si to přečetl od Kiwira ještě jednou. Včera jsem hledal nějakou plochu na té pravé straně od cesty, ta strana kde je kostel. Nic kloudného jsem nenašel, ale vy asi chodíte na tu obrovskou plochu na druhé straně přes cestu, jak je ten staten, kravín nebo co to je? Hm, škoda, včera tam nikdo nebyl, byl jsem tam kolem 15:30. Chtěl jsem si zalétat po dlouhé době a nakonec jsem to zkusil na té ploše před kostelem. No, vzlet proběhl docela úspěšně, ale nakonec jsem dostal letadlo moooc vysoko nad ty stromy u kostela a po chvíli nekontrolovaný pád. Hold jsem začátečník a dělám velké chyby, to přiznám. Letadlo je z půlky na maděru, ale důležité komponenty zůstaly dobré, alespoň za to jsem rád. Našel jsem to nakonec u těch RD za tím lesíkem. Teď vím že se musím ještě hodně učit. Snad seženu díly, které má Cessna nyní postrádá.
Přijeď potom na Dino není to zase tak daleko. Určitě se tam setkáš s lidmi, kteří Ti poradí a začneš více létat a méně opravovat... Když před tím napíšeš výzvu do vlákna Dinoklubu, můžeš se dohodnout s konkrétními lidmi kdy tam budou.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Párkrát už jsem létal se Zbyňkem Kravčíkem, ten už mě základy naučil, ale létal jsem zatím jen 3 krát, tak dělám ještě chyby. Na Hohenegeru už to ale prý docela tvrdě zpoplatnili, tak už mě to tam moc neláká.
Na dino mě to taky moc neláká, prý tam máte jako plochu štěrk a při havárii je přece jenom lepší tráva.
Na dino mě to taky moc neláká, prý tam máte jako plochu štěrk a při havárii je přece jenom lepší tráva.
To už není tak úplně pravda. Přijeď se podívat a uvidíš! Příští neděli (11.8.) tam pořádáme soutěž, tak můžeš přijet i jako divák, nebo časoměřič. Začínáme v 9 ráno, sraz je už před osmou - pokud by jsi chtěl pomoci, budeme jen rádi!
Momentálně jsem švorc, ale možná přijedu, kdyžtak bych vám napsal, alespoň se podívat. Letadlo mám v krabici na ND. Četl jsem to před nějakou dobou a říkalo mi to pár lidí, že to tam máte na štěrku. Hoheneger se mi docela líbí, ale to zpoplatnění na takovou pálku mě docela zklamalo.
U nás jsou poplatky spíše dobrovolné, tomu odpovídají i naše možnosti. Pravidelní účastníci a členové klubu platí 500 za rok. Pokud jsou potřebné další výdaje, je to ne dohodě a ochotě lidí podílet se na provozu. Momentálně je dráha prodloužená a skoro celá zatravněná. Není to sice golfový trávník, ale časté sekání a válcování už je znát. A když to bylo dobré pro start paraglidu s tříkolkou... 
Souřadnice Letiště Ranč kde létá KIWIRA:49°45'24.271"N, 18°27'6.500"E
Teď to poznáš,jsou tam válce sena,pokud je neodklidili,já byl 4 dny létát v Brně.
Není to super plocha,ale já nemehlo odstartuji s PIPEREM bez problémů ze země a přistávám opětovně do trávy ,jak do peřiny.Jak tam pojedeš/půjdeš/ pošli soukromou zprávu.Peníze fakt neřeš,hodně nás tam chodí pěšky a lety neplatíš.
Tak hezký večer a ozvi se.
Honza
Teď to poznáš,jsou tam válce sena,pokud je neodklidili,já byl 4 dny létát v Brně.
Není to super plocha,ale já nemehlo odstartuji s PIPEREM bez problémů ze země a přistávám opětovně do trávy ,jak do peřiny.Jak tam pojedeš/půjdeš/ pošli soukromou zprávu.Peníze fakt neřeš,hodně nás tam chodí pěšky a lety neplatíš.
Tak hezký večer a ozvi se.
Honza
Aha, tak to je ono. Ty válce slámy tam byly, ale já jsem to od Kiwiry špatně přečetl a hledal jsem to na druhé straně. No ale už budu vědět, že já nemůžu létat zatím bez dozoru zkušenějších a hlavně né u lesa a u kostela.
Ta plocha kde chodíte létat je přece jenom troku větší.
Ta plocha kde chodíte létat je přece jenom troku větší.
Dnes jsem byl s rodinou někde na výletě a asi jsem se nemýlil. Když jsem byl předtím létat u toho kostela, ja jsem psal, tak jsem si to špatně přečetl. To pole přes cestu jsem se díval a nádherná obrovská plocha, jen nevím, proč tomu říkáte ranč. Dokonce jsem zjistil, že to pole vidím i z balkonu.
Kdysy dávno jsem tam vídával z balkonu s tatíkem nějaké éra, ale teď zpětně jsem po tom bádal kde to bylo. Myslel jsem že na Lučině, ale asi to byl ten váš slavný Ranč. Až dám letadlo dohromady, tak už vím kam jít létat.
Kdysy dávno jsem tam vídával z balkonu s tatíkem nějaké éra, ale teď zpětně jsem po tom bádal kde to bylo. Myslel jsem že na Lučině, ale asi to byl ten váš slavný Ranč. Až dám letadlo dohromady, tak už vím kam jít létat.
varok píše: To pole přes cestu jsem se díval a nádherná obrovská plocha, jen nevím, proč tomu říkáte ranč. Dokonce jsem zjistil, že to pole vidím i z balkonu.![]()
Ten název Ranč pravděpodobně vznikl záměnou dvou letových ploch - ta první původní Ranč - je trochu blíže k Havířovu, pravděpodobně hned vedle toho statku - tam chodí lítat Josef H. , podle jeho slov jsou tam i koně . ale ty jsou prý hodní a on tam mezi nimi někde " vegetuje " a dokonce i přistává ( tak zřejmě kvůli těm koním Ranč ). My jsme si to ale netroufali a tak jsme se přesunuli poněkud dále od Havířova a název té letové ploše dal Miloš M. - podle toho statku , který je od této plochy poněkud vzdálenější.
V dávné minulosti jsme chodili na plochu , která s dnešním Rančem bezprostředně sousedí - vyjelo se autem na Bludovický kopec , pak doprava směr Žermanická přehrada a tom lese asi 500 m od rondelu na B. kopci doprava na lesní cestu . Po průjezdu lesem je vpravo plocha . Ta lesní cesta je vlastně pokračováním cesty co vede kolem Ranče. Je to pod tím lesem , co je vidět z toho ranče , jen jsme tam jezdili z druhé stany - přes les . ( Nevím zda jsem to dobře vysvětlil , ale snad ano. )
Mirek
Hrom do vrtule !!