Kde létat v Havířově

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
varok

Kde létat v Havířově

#1 Příspěvek od varok »

Dobrý den, asi se to tady už řešilo hodněkrát, ale nemůžu nic několik stránek pozadu najít. Nedávno jsem natrefil na nějakého staršího pána, když jsem známému opravoval vrata na garáži a ten taky modelaří. Pokecal jsem s ním a prý se už musí na Hohenegeru platit 1200,- kč na rok. Kdysy šlo zaplatit 50,- kč na den, to už ale prý není možné.
Nevím, ale tolik na vyhazování nemám. Kam chodíte prosím v havířově a okolí létat, krom toho Hohenegeru, dinoletiště a Lučiny? Jde to ještě vůbec někde? Zatím mám jen elektro, takže by neměl být problém. Znám plno ploch, ale nevím, jestli to nejsou soukromé pole.
JosefSvejk

Re: Kde létat v havířově

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

I kdyby byla plocha soukromá, tak pokud není oplocená a nic na ní neničíš (obyčejná louka např.), nikdo tě z ní nevyžene. A majitele zjistíš na mapě katastru.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
varok

#3 Příspěvek od varok »

No v havířově a blízském okolí je plno takových ploch, ale než hledat komu to patří, tak to raději vyzkouším, max. mě vyhodí násilím. :)
Jednalo se mi o to, kam chodí ostatní. 1200,- kč v Hohenegru je docela balík, za co chtějí těch 100,- kč na jeden den? Když tam je někdo celý den, tak to ještě chápu, ale když tam přijdu, chvíli polétám a jedu domů? Nechápu.
centusak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od centusak »

Zdravím a nechci rýpat, ale psal jsi, že chtěj 1200 za rok to mi vychází na den něco kolem 3,30. To mi nepřijde tak děsný. Možná jsi se upsal, ale těch 100 na den co uvádíš výše mi nějak matematicky nevychází do 1200,- za rok :)

Sorry
JosefSvejk

#5 Příspěvek od JosefSvejk »

centusak píše:Zdravím a nechci rýpat, ale psal jsi, že chtěj 1200 za rok to mi vychází na den něco kolem 3,30. To mi nepřijde tak děsný. Možná jsi se upsal, ale těch 100 na den co uvádíš výše mi nějak matematicky nevychází do 1200,- za rok :)

Sorry

Asi to myslel tak, že tam nejde víc než dvanáctkrát za rok.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mykoc

#6 Příspěvek od mykoc »

Letiště se pravidelně kosí , třeba my každý týden a každý rok je potřeba válcovat , letecký den , prostě členství v klubu + přátelé. Tak nějak ....
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde létat v Havířově

#7 Příspěvek od Kiwira »

Ahoj ,
já jsem důchodce a tak platím na rok 500 Kč na tom Hohheneggeru , ale i tak tam jezdím málo - lítají tam převážně motoráky a já jsem větroňář a nechci se jim s tím větroněm plést do letového prostoru.
Jinak jsem taky z Havířova máme na lítání vícero míst, ale nejčastěji teď chodíme na
" Letiště Ranč " jak to nazval můj kolega - to je pod Bludovickým kopcem směr Žemanická přehrada . Ale co bych Ti vysvětloval Klikni na : Mapy.cz a do vyhledávače zadej - Havířov U lipek . U lipek je na zobrazené mapě vlevo a my chodíme vpravo od ulice Frýdecká.
Pokud to budeš číst ještě dnes 16.7.2013 po 15:30 hodin , tak zachvíli tam vyrážím.
Jinak mi napiš na můj email avemodel@seznam.cz a domluvíme se ( třeba i telefonem )
Mirek
Hrom do vrtule !!
draceq
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od draceq »

Kiwira píše:
já jsem větroňář a nechci se jim s tím větroněm plést do letového prostoru.

Právě tenhle přístup jsem na Hohheneggeru nikdy moc nechápal... přijde mi to totiž, že kdokoliv nemá hračku na benzín s obsahem okolo půl deci, je nýmand, co nemá v "jejich" vzduchu co dělat... ale možná mi to někdo hodnověrně vysvětlí, že to tak není a má to nějaký hlubší důvod...

U nás na Dinu to funguje levněji (pravda, nemáme tak kvalitní úpravu letiště, ale to není o penězích, ale o něčem, co se tady na Manii nesmí probírat nahlas :mrgreen: ) a na kamarádské dohodě... Párkrát do roka si tam můžeš zalítat klidně zadara...

Co se týče ostatních ploch, záleží, co od toho očekáváš (tedy hlavně jak velké a na prostor náročné máš letadlo). Protože moc udržovaných a pravidelně sekaných luk s rozumným letovým prostorem a bez hysterických majitelů se vzduchovkama tady není....
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
varok

#9 Příspěvek od varok »

Dobrý den, moc se omlouvám, nějak jsem se zamyslel a napsal jsem blbost. Měl jsem na mysli, že asi 100,- kč na měsíc, ne na den. Já bych stejně každý den nechodil létat, jsem zaprvé jen zatím začátečník a za druhé to nemám od domu zase tak daleko, ale taky ne tak moc blízko, abych tam jezdil každý den. Přes zimu bych tam nechodil vůbec, dejme tomu 4 měsíce. Potom taky není pokaždé hezké počasí. Jestli tovychází asi 3,30,- kč na den, to není moc, ale jak jsem psal, každý den tam nechodí asi nikdo. Kdybych to tedy shrnul, tak dejme tomu, že bych tam šel jednou měsíčně, i to je moc a to už vychází asi 100,- kč. Sice to jsou pěkné prostory, ale za ty peníze to asi nestojí.

Kiwira: Děkuji, zkusím mrknout na mapy.cz. Kdysy jste mi psal že chodíte létat na Lučinu, ale tam teď pořád kopou atd.

Už jsem se právě s tím jednou kdysy setkal, že jsem si chtěl polétat a sotva jsem letadlo dostal do vzduchu, vyběhl na mě nějaký dědek, že mám vypadnout, že je to soukromý pozemek.
margol

#10 Příspěvek od margol »

Údržba a provoz každého letiště je nákladná záležitost a není se co divit,že kluby vybírají poplatky za užívání nebo členské příspěvky. Pokud lítáš nepravidelně pak se opravdu nevyplatí si někde držet členství. Já také lítám jen rekreačně a vyhledávám vhodné plochy a moc jich není. Kolegové z Havířova chodí lítat do Šenova (najdeš na http://www.rcmapy.com). Já tam nebyl, ale prý to tam i občas někdo poseká. Jinak když jezdím autem posuzuji už automaticky krajinu na "tady by to šlo a tady ne". :wink:
mykoc

#11 Příspěvek od mykoc »

Draceq - máš pravdu . jeto přesně tak . Ale naštěsti se i tak ještě najde spousta srdečných přátel .
varok

#12 Příspěvek od varok »

To udržování samozřejmě chápu, myslím si však, že tam chodí docela dost modelářů s modely, na to, aby se jim to zaplatilo, ne? Párkrát jsem tam byl minulý rok a jednou jsem tam viděl chlápka s traktůrkem. Ale jelikož jsme v ČR, tak už to neřeším.
Tsisters

#13 Příspěvek od Tsisters »

No co k tomu dodat :D , taky chodím jako člen klubu 2 x za rok pokosit celé letiště a k tomu platím členský příspěvek a vůbec neřeším to že mi k helině stačí kostka cca 1x1metru a né celá dráha :mrgreen: kterou kosím, abych to aspoň trošku konpenzoval pořídil jsem si i letadlo
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kiwira »

margol píše: Kolegové z Havířova chodí lítat do Šenova (najdeš na http://www.rcmapy.com). Já tam nebyl, ale prý to tam i občas někdo poseká. Jinak když jezdím autem posuzuji už automaticky krajinu na "tady by to šlo a tady ne". :wink:

Ten Šenov jsem taky zkoušel , ale v těsné blízkosti je hodně frekventovaná silnice Havířov - Ostrava a kdyby se nedejbože čirou náhodou podařilo zřítit s modelem na tu silnici a k tomu ještě trefit jedoucí auto....
To letiště na Lučině je pouze pro elektromodely, má rozměr 11 x 30 metrů ale pozor !! Je ohraničeno jedenácti OCELOVÝMI kolíky . Ty kolíky tam prý musí být, když jsem sehnal 33 stejných ( aby to nějak vypadalo ) PET lahví a navlékl je na ty kolíky , aby přece jen při špatném přistání aspoň trochu ochránily křídlo od přeseknutí ocelovým kolíkem, tak ti dva modeláři co se o to letiště údajně starají je ihned zlikvidovali a tak teď chodím na ten Ranč a nebo na Hohhenegger.
Mirek
Hrom do vrtule !!
varok

#15 Příspěvek od varok »

Takže na lučinu už nechodíte? Ten ranč jsem trošku pochopil. Ani jsem doteď nevěděl, že je v Bludovicích nějaký zámek. :oops:
Jestli to dobře chápu, tak je to kousek za tím malým kostelem, co je v té dolině po pravé straně od cesty, když jedu z havířova. Někdy se tam zkusím zajet podívat.

Aby jste mě pochopili, já proti tomu nic nemám, aby byly členské poplatky. Modelářům kteří se tomu věnují ve velkém a chodí na Hoheneger lítal často se to vyplatí, ale třeba já jak jsem psal tam chodím málo a tím pádem 1200,- kč nevyužiji. Více by mi vyhovoval starý způsob. Prostě ať tam mají nějaký strojek jako v nemocnicích, dám třeba 20,- kč a můžu tam být celý den. To by podle mě vydělali taky hodně, ne?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“