Pravidla fóra
Očekává se čestné jednání na obou stranách. V případě nežádoucího chování bude vše zveřejněno. V okamžiku kdy inzerát již neplatí, tak inzerát editujte a do Předmětu napište text: KOUPENO, bude odklizen moderátory. Poptávky po výrobě na CNC zadávej pouze v sekci CNC nabízím poptávám, pro vstup čtěte pravidla CNC poptávky.
Autor |
Zpráva |
WIN
|
Napsal: ned 05.02.2023 17:58 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
Zdravím, koupím plán na model Taxi od Graupnera. Spěchá. Stav: pokud možno čitelný Cena: nabídněte
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
Křesi
|
Napsal: ned 05.02.2023 19:07 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
Registrován: 27.12.2013 Příspěvky: 101 Bydliště: Plzeň Obrázky: 4
|
_________________ historickemodely.cz QUEEN BEE 1950,ORION 1943,ADMIRÁL,RED RIPPER 1940,SOKOL,HURIKÁN 1940...
|
|
Nahoru |
|
 |
WIN
|
Napsal: ned 05.02.2023 19:59 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
No koukal jsem na to, ale nevím jak to zvětšit Budu vděčný za radu 
|
|
Nahoru |
|
 |
jyrry
|
Napsal: ned 05.02.2023 21:21 |
|
Moderátor serveru
|
 |
Registrován: 28.2.2005 Příspěvky: 20445 Bydliště: Rakovník, CZ Obrázky: 0
|
Jak zvětšit? Má mít 1490mm, po importu pdf do Corelu jsem naměřil 1450mm...
_________________ jyrry.cbcnet.cz
|
|
Nahoru |
|
 |
DAF
|
Napsal: pon 06.02.2023 7:30 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 9.1.2007 Příspěvky: 8648 Bydliště: Praha 8, ČR Obrázky: 9
|
WIN píše: No koukal jsem na to, ale nevím jak to zvětšit Budu vděčný za radu  No, pár plánků odsud jsem už stáhl a nikdy problém. Dáš si to na flashku a v nejbližším copycentru, které má velkoplošný tisk, si to necháš vytisknout. Dokonce (většinou) umí rovnou zvětšit stažený plán. https://www.firmy.cz/Remesla-a-sluzby/P ... i-otevreno
_________________ Hitec Aurora 9X
|
|
Nahoru |
|
 |
WIN
|
Napsal: pon 06.02.2023 16:55 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
DAF píše: No, pár plánků odsud jsem už stáhl a nikdy problém. Dáš si to na flashku a v nejbližším copycentru, které má velkoplošný tisk, si to necháš vytisknout. Dokonce (většinou) umí rovnou zvětšit stažený plán. https://www.firmy.cz/Remesla-a-sluzby/P ... i-otevrenoNo jo! Copycentrum, vůbec mě to nenapadlo  Dík, zajdu tam Honza
|
|
Nahoru |
|
 |
DAF
|
Napsal: pon 06.02.2023 19:00 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Dej pak vědět, jestli se to povedlo. Já to tak dělám už poměrně dlouho a zatím bez problémů.
|
|
Nahoru |
|
 |
WIN
|
Napsal: ned 12.02.2023 7:54 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
DAF píše: Dej pak vědět, jestli se to povedlo. Já to tak dělám už poměrně dlouho a zatím bez problémů. Nepovedlo se, myslím příčinou nízké inteligence obsluhy... Když jsem to přinesl na tý flešce, tak to bylo ve formátu A4. Řekl jsem, že to chci 4,19krát zvětšit a ona: jojo, 4krát zvětšit. Tak jsem ji opravil, že 4,19krát, ale ona absolutně netušila, která bije... Pak jsem jí vysvětlil, že se každý rozměr nevynásobí číslem 4, ale 4,19. Po otázce "jak jako?" jsem veškeré snahy nechal a vypadnul... Přede mnou tam byl nějakej chlap, kterej chtěl okopírovat nějaký oboustranný lejstro, ale ona to okopírovala na 2 papíry 
|
|
Nahoru |
|
 |
Miro_V
|
Napsal: ned 12.02.2023 8:42 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 26.7.2020 Příspěvky: 1068 Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK Obrázky: 7
|
U mna blizko je taka kombinovana "kopirka" , je tam obsluha ale je tam aj samoobsluha (mozes si kopirovat aj sam) , nemas tam po ruke nieco take ? Myslim ze je to "xerox copy centrum" ale neviem isto...
_________________ Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
|
|
Nahoru |
|
 |
JFV
|
Napsal: ned 12.02.2023 9:14 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Už jsem taky tiskl pár plánů z téhle stránky. To Taxi by podle planuz mělo mít rozpětí cca 60 palců (jak píše jyrry). Netiskl sis to přizpůsobené stránce, tedy A4? Já jsem si nechával ty plánky i několikrát zvětšovat nebo zmenšovat a stačilo v kopycentru říct velikost v procentech a nebyl problém. A zvětšili mi tam stejným způsobem i malou A-čtyřku, ale to jsem se musel vyrovnat s tloušťkou čar.
|
|
Nahoru |
|
 |
DAF
|
Napsal: pon 13.02.2023 7:49 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Když stáhnu plán z Outerzonu a otevřu ho v PC, vidím ho sice celý, i když "malý", ale on je ovšem ve skutečnosti v měřítku 1:1. Zobrazená velikost je pouze taková, abys to viděl celé na obrazovce. Je to v pdf a nahoře na liště vidíš, v jaké procentní velikosti to máš na monitoru zobrazené. To není skutečná velikost. Když jsi si to tiskl, asi jsi skutečně dal "přizpůsobit" a proto si myslíš, že to ve A4. Zkus to znovu a oni ti (tedy měli by) řeknou, jaká je skutečná velikost. Já chodím do CopyGeneral (nevím, zda tam máte) a vždy spokojenost. Bohužel jejich nejbližší pobočku máš až v Brně. Jinak malé tisky (A4 apod) je možné dělat tzv. samoobslužně, ale velkoformátový tisk dělá obsluha.
|
|
Nahoru |
|
 |
HLA
|
Napsal: pon 13.02.2023 11:27 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 28.1.2009 Příspěvky: 778 Bydliště: okr. Blansko Obrázky: 0
|
tisknu jako plakát na xx A4 a pak slepím
|
|
Nahoru |
|
 |
JFV
|
Napsal: pon 13.02.2023 13:15 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
U rozměrově menších plánků to taky občas používám, ale na ty větší volím jednoznačně velkoformátový tisk v kopycentru.
|
|
Nahoru |
|
 |
Kiwira
|
Napsal: úte 14.02.2023 4:56 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
Registrován: 21.1.2012 Příspěvky: 444 Bydliště: Havířov Obrázky: 28
|
U nás v Havířově v Copycentru nechávám tisknout plánky stažené z https://outerzone.co.uk. za 40 Kč / kus . Mám to připraveno na flash disku. Paní to vloží do stroje , zadá " velkost tisku " 100 % a je to. Pokud to chci větší, nebo naopak menší řeknu jí procento tisku , které mám předem spočítáno. Někdy nechávám tisknout více stejných plánků pro kroužek. Například UHU od Graupnera. Ta cena 40 Kč / kus je hodně "slušná " ( Na Aukru chtějí za plánek 120 Kč / kus.)
_________________ Hrom do vrtule !!
|
|
Nahoru |
|
 |
WIN
|
Napsal: stř 15.02.2023 19:45 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
Já jsem počítal, jak by to bylo velký, a tuším, že to bylo asi na 2 papíry A0. Jak jsem psal, ta ženská byla úplně vygumovaná. Zkusím se podívat na tu lištu, kde to jde zvětšit, jak psal ,,DAF".
|
|
Nahoru |
|
 |