Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 12:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1288
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Zdravím,

potřeboval bych z letadla posílat nějaká data na zem, mimo standardní telemetrii (kdybych měl stabilních alespon 56kBaud, byl bych v sedmém nebi) - předpokládám, že by to mělo jít přes smart port na přijímači/vysílači, ale buď blbě hledám, nebo je můj požadavek zmatený. Došel jsem k tomu, že to snad používají na koptérách, ale to je tak všechno. Na zemi bude Taranis X7, je možné to "nějak" přemluvit, aby to jednak posílalo standardní telemetrii (vario, napětí, proud) a někudy na zemi mi to "nějak" předalo data?

O Taranis a Frsky je toho tady hodně, takže předpokládám, že se mi to jen nedaří z těch hlubin vylovit, můžete mne někdo, prosím, nakopnout aspoň přibližně správným směrem?

Díky.

Bit

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 12:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
osobne bych volil telemetrii na 433

https://www.banggood.com/3DR-Radio-Tele ... rehouse=CN
nebo
https://hobbyking.com/en_us/hkpilot-tra ... tore=en_us

ale daj se najit aj dalsi

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1288
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
To se mi zdá právě vcelku zbytečné, když už tam je Frsky - s tou telemetrií na 433 je to další a poměrně nemalý krám na vození, Frsky by měl mít obousměrný kanál "by design", jen se do něj nějak probourat :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 13:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2013
Příspěvky: 242
Bydliště: Řáholec
Obrázky: 0
bitovod píše:
potřeboval bych z letadla posílat nějaká data na zem, mimo standardní telemetrii

možnosti znám já zatím jenom dvě:
1) SP2UARTConverter, ale max 140B/s...
2) FrSky S-Port telemetry library - tj. s použitím vlastního HW (Teensy, Arduino, atd...)

HW část u vysílače by se dala nahradit LUA skriptem, podle mně se to i využívá - při konfiguraci S6R/S8R příjmačů z vysílače

_________________
X7 & MAIA


Naposledy upravil kitemonkee dne úte 21.08.2018 13:23, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 13:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.3.2013
Příspěvky: 23
Obrázky: 3
Napis sem info@rcstudio.cz p. Urbánek ti poradi.
Dolezite je vediet co chces.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 14:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
bitovod píše:
To se mi zdá právě vcelku zbytečné, když už tam je Frsky - s tou telemetrií na 433 je to další a poměrně nemalý krám na vození, Frsky by měl mít obousměrný kanál "by design", jen se do něj nějak probourat :)


to neni problem poslat. Problem je v tom ze vykon ten frsky telemetrie proste neni na podobny hratky urceny (stejne jako treba Duplex atd...) a co vim tak o rychlosti kterou pises si muzes nechat jen zdat

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 14:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1288
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Tak aktualne mi to jede nejakych 4800 Bd na DHT a D8 prijimaci, nekde jsem zahlidnul zminku o tom, ze na D16 by to melo jit rychleji.

Edit: Samozrejme cca 1200 Bd, uz si prd pamatuju.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 18:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
A čo s tým chceš robiť? Existuje OpenXsensor
https://www.rcmodelytt.sk/openxsensor-vario-gps-vyroba/
kde máš možnosť použiť všelijaké senzory, a beží to aj na X-kových prijímačoch...
Protokol FrSky Hub je ľahko dohľadateľný, ale ten je pre D-éčkové prijímače, pre X-kové sa skús juknúť do zdrojákov OXS.
Ešte je je tam jeden rozdiel: pri D prijímačoch je Master senzor/ Hub, pri X- prijímačoch je Master prijímač.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz