Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 7:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.11.2019
Příspěvky: 5
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na zapojení serv u Rc letadla Rc faktory model Crack Camel. Mám vysílač Spektrum DxE. Problém je v tom že na příjimači v letadle nevím kam mám zapojit druhé servo od křídélek. Resp. mám zapojený plyn, výškovky, směrovky a jedno servo od křidélek (levá strana) na příjimači mi zbývají sloty AUX 1 a AUX 2. Když do nich ale zapojím druhé servo od křidélek (pravá strana) nedaří se mi ho nastavit na přijímači aby bylo ovládané pravou páčkou pro křidélka tudíž funguje pouze levá strana a pravá se dá ovládat pouze natvrdo nějakým přepínačem. Ani v softwaru na programování vysílače jsem nic nenašel. Na internetu jsem se s podobným problémem nesetkal nikde. Musím koupit nový vysílač, příjimač? Nebo se to dá nějakým zázračným způsobem nastavit? Letadlo bylo dárek, vysílač už jsem měl předtím od cesny, a upřímně už jsem si na tom vylámal zuby a brzo ho zapálim nebo daruju :D

Díky moc za jakkoukoliv radu a pomoc!

Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 8:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Ten vysílač nemám, ale určitě to jde. Musíš nastavit typ letadla na "Dual aileron".
Pokud bys nechtěl programovat vysílač, můžeš jednoduše použít Y kabel na křidélka. Přišel bys ale o nastavení jednotlivých křidélek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 9:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.11.2019
Příspěvky: 5
Solim Namez píše:
Ten vysílač nemám, ale určitě to jde. Musíš nastavit typ letadla na "Dual aileron".
Pokud bys nechtěl programovat vysílač, můžeš jednoduše použít Y kabel na křidélka. Přišel bys ale o nastavení jednotlivých křidélek.


Typ letadla jsem nastavil na Dual aileron, ale ádná změna. Píše to sice že AUX 1 by měl bejt vstup pro servo na křidélka, ale po zapojení stejně nereaguje a jde ovládat pouze jako 1 0 přepínačema třeba na podvozek apod. (což je pro mě neopochopitelný :D ) nevim co přesně myslíš tím Y kabelem na křidélka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 10:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Y kabel je obyčejná rozdvojka. Obě serva zapojíš na stejný kanál. Křidélka si potom musíš správně nastavit mechanicky. Diferenciace je daná konstrukcí. U malých letadel se to používalo běžně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 11:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2019
Příspěvky: 5
Podľa popisu vysielača https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 53541.html majú DXe pevne priradené kanály, potom je jediným riešením pripojiť servá krídielok cez "Y" kábel do kanála 2. Podrobnejšie info o nastavení vysielača nájedš tu https://www.astramodel.cz/cz/blog/nasta ... ci-pc.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 11:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.11.2019
Příspěvky: 5
Díky moc za tipy, zkusim ten Y kabela uvidíme co to udělá :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 12:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Podle toho popisu by to mělo jít v pohodě nastavit tou aplikací Spektrum programmer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 12:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.11.2019
Příspěvky: 5
Solim Namez píše:
Podle toho popisu by to mělo jít v pohodě nastavit tou aplikací Spektrum programmer.


To je právě ono. Jako na programy si myslim že nejsem úplná lama ale prostě jsem to nikde nenašel jak to přeprogramovat. Ani v návodech online :( No budu se snažit dál, musí to lítat! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Ještě mě napadá: Máš vypnutý (inhibit) spínač na 5. kanále (GEAR)? To by mohlo zlobit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 13:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.11.2019
Příspěvky: 5
Solim Namez píše:
Ještě mě napadá: Máš vypnutý (inhibit) spínač na 5. kanále (GEAR)? To by mohlo zlobit.


Netuším, podívam se na to doma ;) ale myslim si že spíš ne, uvidíme co to udělá


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 14:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 427
Bydliště: Frýdek-Místek
Jestli to nerozchodíš sám, tak zavolej do Astry na technickou podporu. Kdysi jsem tam taky volal s dotazem ohledne Spektrum Tx a byli velice ochotní.

https://www.astramodel.cz/cz/kontakt.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: pon 04.11.2019 14:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1107
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tady:
https://www.spektrumrc.com/Products/Def ... Id=SPM1000
a
http://spektrumrc.cachefly.net/apps/spe ... ammer.html

píšou, že by měla jít vysílačka naprogramovat přes kabel. A jestli jsem správně zahlédl, tak i ty mixy na víceservové křídlo. Možná by stálo za to tohle aspoň zkusit.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: úte 05.11.2019 12:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5308
Bydliště: Praha ČR
Co si matně pamatuji (zajímal jsem se o to už dříve a detaily si nevybavím), tak u DXe byl nějaký bordel podle verze, snad se jinak (lépe) chovala při nákupu samostatného vysílače a jinak kusy koupené v rámci setů, ty byly nějak omezené. Ale aby byl chaos větší, tak to neplatilo vždy a stejně 8O 8O

Jinak ale rady, co tu padly, jsou dobré - jestli to vůbec půjde, tak jen přes ten kabel a aplikaci v mobilu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: úte 05.11.2019 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Proč v mobilu? Pro PC je jednoduchý prográmek.
Je snad jasné, že se ta vysílačka dá naprogramovat jen přes počítač, protože bez displeje by to bylo nemožné. To věděl tazatel od začátku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crack Camel - zapojení serv
PříspěvekNapsal: úte 05.11.2019 17:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2161
Bydliště: Košice, SK
Myslím, že to má aj nejaké voľné mixy, tak ak by tam nebola priama podpora pre dvojservové krídlo, dali by sa využiť tie. Ale samozrejme, všetko sa to robí cez soft v PC.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz