Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2009 9:46 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8371
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Obecné problémy s FPV. Prostě když něco nefunguje a je vidět třeba jen zrnění.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: FPV přenos - problém
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 18:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Zdrarvím,
potřeboval bych pomoct s vyhodnocením situace. Postavil jsem prvního drona, konečně mi došly brýle, ale bohužel nejsem schopný v nich vidět obraz. Resektive, mám Brýle Eachine EV100 vysílač Eachine TX526 a kameru RunCAm Eagle2. Brýle i vysílač vypadají že fungují, když přepínám kanály na vysílači vždy lehce přebliknou brýle, takže bych řek lže vysílač vysílá a brýle přijímají. Když dám na brýlich automatické hledání kanálu tak to skončí na kanálu který je blízko tomu co je naladěný na vysílači a nevidím už zrnění ale černou obrazovku, když vypnu vysílač na drunu, tak vidím zpátky zrnění. Kameru mám napájenou 12 voltama z regulátoru stejně jako vysílač. Video kabel z kamery mi jde na FC (stejně jako zem) a pak z FC do vysílače. Z vysílače mi jde audio kabel na desku na RX2 pin (abych mohl ovládat OSD na vysílačce pomocí smartt audia kdyby to šlo). Tušíte někdo co s tím? Respektive jestli je potřeba něco nastavit nebo kde může být háček? Jsem už z toho celkem na nervy neb nic nšlo lehce, musel jsme reklamovat FC pak mi na kameře chyběla jistící matka objektivu a teď azase tohle. kdyby tu byl někdo z Brna kdo by mi s tím byl ochcoten pomoct nebo jen zkusit ve kterém komponentu je problém, moc bych to ocenil. Předem díky za reakce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPV přenos - problém
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 18:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Máte sundanou krytku z objektivu? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPV přenos - problém
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 18:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Nemůžu říct že bych tuhle otázku nečekal, ale ano, mám :-D A jinak teda bych neřek lže ta černá obrazovka bude pocházet z kamery, jelikož když kameru během toho odpojím tak je tam furt černo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPV přenos - problém
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 18:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Zkoušel jste propojit ten videosignál napřímo, mimo řídící desku? Zkuste dát nějaké fotky s detaily propojení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPV přenos - problém
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 19:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Ha, zkusil jsem tedy odpájet video z desky a spojil kable napřímo a mám obraz, tzn. brýle, vysílač a kamera jsou ok, ale FC to nějak nepobírá. Je ale uplně nová, je potřeba něco nastavit v betaflightu aby to jelo, nebo kde může být problém? Jinak dky za radu ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nefunkční kamera/vysílač FPV
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 20:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2015
Příspěvky: 158
Bydliště: Praha 15
Zdravím,
podařila se mi nemilá věc. Překopával jsem své FPV, jelikož jsem si naposledy vytrhl konektor u vysílače (konkrétně to odneslo napájení). Nevadí, připájel jsem to napevno, vyzkoušel, vypadalo, že fungovalo. Když už se po pár hodinách práce vše zdálo být hotovo, připojil jsem napájení k celému FPV - a ejhle, já blbec si přehodil káblíky k vysílači FPV (barvy seděly, jen na tom konektoru to bylo blbě, takže jsem zkrátka prohodil + a -). Mé reflexy zareagovaly a já ihned po spatření trochy dýmu z pálící se smršťovačky na FPV napájení vytrhl. Po správném zapojení diody na vysílači svítí, hřeje jako po koupi (sice dost, ale stejně), jenže jaksi v brýlích vidím jen zrnění. Zajímavé je, že přijímač PŘIJÍMÁ (vidím i sílu signálu). Ke kameře mám zapojené také OSD, jenže ani to není na videu vidět - je vidět pouze zrnění a NO SIGNAL (což mimochodem monitor píše i po odpojení od přijímače, nicméně monitor ,,zrnitě" problikává, když si hraji s různými frekvencemi FPV přenosu). Nastává tedy otázka - odpálil jsem kameru, vysílač, nebo obojí? Vysílač něco vysílá. Otázkou je co. Vím jenom to, že na to, jaký má mít výkon, dřív moc velký dosah neměl a to ani po výměně antén prutovek za mushroomky.
Díky za odpovědi

_________________
Sbach, Solo Sport (žhav. 7,5ccm), F-35 (dmych. 64mm), TORO 900 (+FPV), Duet


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 22:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Tak u mě problem solved, měl jsem přehozene dráty od videa na desce, zjistil jsem že není jedno který pin je in a který out, a ted už vše šlape jako pomásle, tka ted už jen aby bylo teplo:-) Díky moc všem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.03.2018 18:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 722
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
s tím odpálením záleží jak bylo vše napájeno potřeba vyzkoušet vše zvlášt ale já to vidím na video vysílač

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Míchání videa a OSD
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 15:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.8.2017
Příspěvky: 9
Bydliště: Jesenice u Prahy
Po brutálním nárazu coptéry do země mi zmizel FPV obraz. Po znovunaladění brýlí jsem dostal pouze klidnou černou. Zkusmo jsem vyměnil kameru a obraz je zase OK.
Znamená to tedy, že pokud do čipu, který má na starost klíčování OSD menu do videa z kamery, nepříchází video signál, neleze do VTx NIC? (tedy jenom černá bez OSD?).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 18:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2880
Bydliště: Olomouc, ČR
U kamery se podívej jestli se neutrhl krystal to je nejčastější příčina. OSD potřebuje vstupní signál aby se mohl na něj nasynchronizovat. Některé OSD si mohou umět vyrobit náhradní synchropulsy při absenci vstupního signálu ale každé to umět nemusí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz