Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 9:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.4.2008
Příspěvky: 724
Bydliště: Příbram
Zdravím pánové,
podělte se o zkušenosti s elektronickým vypínačem pro zapalování na spalovací motor 3W 170.
Zeptám se co je spolehlivější:
1) vypínač pro zapalování zvlášť a vypínat jej na modelu
2) vypínač pro zapalování zvlášť a vypínat jej na vysílačce
3) zjistil jsem, že je možné vypínat obojí jedním vypínačem jak na modelu
tak na vysílačce.
No a teď " BABO RAĎ" :)


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 9:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2325
Bydliště: Ústí nad Labem
Zapalování vypínám (vlastním) vypínačem přes vysílač. Vypínač na modelu (jakýkoli) jsem navždy zavrhl v okamžiku, kdy jsem byl svědkem kterak kamarádovi vypadlo táhlo od plynu (ZDZ 40), dost poučný zážitek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 10:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2012
Příspěvky: 1284
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 9
od doby kdy mi kleklo servo na plynu, zasadne elektronicky vypinac a chcipat pres vysilac. uspesne pouzivam spinace od J. Ruzicky.
litat 20minut pod plnym fakt neni zabava.

_________________
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10037
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky jsem zastáncem vypínání na rádiu, právě kvůli riziku nějaké poruchy v modelu. Jen ještě poznámku. Je potřeba aby silový obvod toho spínače byl galvanicky oddělený od servo-vstupu, kvůli možnému rušení přijímače. Já mám koupený opto-spínač od Žáka. Jen byl trochu problém s rychlosttí dodání, ale možná se to už změnilo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 10:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.4.2008
Příspěvky: 724
Bydliště: Příbram
Takže přes vysílač a přijímač vypínat a zapínat zvlášť.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10037
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přesně. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 10:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.4.2008
Příspěvky: 724
Bydliště: Příbram
No a nemá něco Jeti?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 11:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 584
Bydliště: okr.Vyškov
A nebo použít servo na sytič?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 12:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2008
Příspěvky: 391
Bydliště: Kladno
pro zapalování používám tento

http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Dop ... P-06-opto/

_________________
http://radekv77.rajce.idnes.cz/
http://lmk-kladno.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 12:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 354
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
ahoj, používám kill switch z hobbyK
má trošku zpoždění, ale zatím dobrý


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 13:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.2.2007
Příspěvky: 328
Bydliště: Velké Opatovice
Ahoj,

já na modelu Bulldog s motorem MVVS 26 používám optospínač od JETIho a v serii s ním ještě mechanický vypínač na modelu. Výhoda je, že motor můžu vypnout jak z vysílače, tak přímo na modelu a hlavně nemusím odpojovat baterky :-). Na menší Belance s motorem Evolution používám taky JETI, ale obyčejný (ne opto), protože opto zrovna v obchodě neměli, když jsem ho potřeboval koupit. Ani s tímto spínačem jsem nezaznamenal sebemenší příznaky rušení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 14:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 7596
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Vita_1 píše:
používám taky JETI, ale obyčejný (ne opto), protože opto zrovna v obchodě neměli, když jsem ho potřeboval koupit. Ani s tímto spínačem jsem nezaznamenal sebemenší příznaky rušení.


No uvádět na stejnej potenciál zem zapalování a RC ovládání, to není moc dobrej nápad. Máš jen kliku že jsi ještě neryl zemegulu. Zavolej do Avanti panu Krásenskýmu, radil mě co se dá v neopto šmiknout aby z toho bylo opto. Ale už je to víc let a nepamatuju co to přesně bylo.
Jinak používám na menších benzínech Jeti opto a na větších servo na sytič. Někdo mě sice strašil, že pokud se na plnej zapne sytič tak se může protrhnout membrána ve Walbru, o čemž mírně pochybyju ale lepší mít zápalko dál od rozvodu pro RC a spolehlivě chcípnout. No a v nejhorším membrána nestojí svět.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 16:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.1.2011
Příspěvky: 521
Bydliště: Žebrák
Celeron píše:

No uvádět na stejnej potenciál zem zapalování a RC ovládání, to není moc dobrej nápad. Máš jen kliku že jsi ještě neryl zemegulu. Zavolej do Avanti panu Krásenskýmu, radil mě co se dá v neopto šmiknout aby z toho bylo opto. Ale už je to víc let a nepamatuju co to přesně bylo.
Jinak používám na menších benzínech Jeti opto a na větších servo na sytič. Někdo mě sice strašil, že pokud se na plnej zapne sytič tak se může protrhnout membrána ve Walbru, o čemž mírně pochybyju ale lepší mít zápalko dál od rozvodu pro RC a spolehlivě chcípnout. No a v nejhorším membrána nestojí svět.



Když mám tedy od JETI DPS 40 tak není vhodný ho použít na zapalování a RC ovládání?
Na zapalování bych měl dát ten SP06 opto?


Naposledy upravil Michal Matějka dne sob 11.05.2019 7:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 18:17 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 64
Já používám na všech benzínových modelech na zapalování Sp 06 opto od Jeti a naprostá spokojenost. A palubní zdroje zapínám také rc vypínačem přes vysílač.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 18:55 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1282
Bydliště: Chocerady
Já používám oba dva.
V serii mám jak mechanický vypínač na modelu tak elektronický ovádaný rc soupravou.
Na zemi si vypnu mechanický vypinač a zapinam před startem oba.
Jde o bezpečnost. Náhodou si zapnes zapalováni na vysílači. Nevšimneš si a třeba při nasávání paliva nebo jen otočení vrtulí tě motor kopne.
Takhle je to jistota že si nezapneš zapalování.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz