Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 11:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
Skúsil si pozrieť koľko skutočne trvá cyklus? Je to v druhej obrazovke v diagnostike. Aj by ma to zaujímalo. Ale po prepnutí ukazoval bludy, bolo treba resetnúť tlačidlom Menu.
Ak je problém s výkonom, stačilo by pustiť AD nech si meria a nie čakať v prázdnom cykle na každú z 8 iterácií pre každý zo 7 poťákov.
Pomôcť si prepnutím celej pamäte nie je zlý nápad, ale nepripadá mi to byť systémovým riešením. Veď vyhodnotenie podmienky na začiatku každého riadku nemôže trvať takmer nič.. Neverím že je problém s výpočtovým výkonom.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 11:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Cyklus změřím a dám vědět.


EDIT: dyť já mám rádio v práci, hned to sem hodím.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 12:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Takže model MOD L04 a ZLIN 50, rozdíl v obsazení paměti 242 a 60 (bytů?):
Obrázek


Zpracování cyklu u ZLIN 50:
Obrázek


Zpracování cyklu u MOD L04:
Obrázek

vrtěno páčkami :)

EDIT: měl jsem to naopak, už jsem to napravil.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Naposledy upravil RiMr dne stř 29.06.2011 12:48, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
No vidíš... Aj nejakú grafiku by stihol poanimovať, v tých 2/3 strojového času do 20ms, kedy nič nerobí.
Otázka skorej je, prečo potom píšeš že to začína lenivieť. Možno editácia nastavení, ako task bez časovania a teda bez priority...? Alebo sa v niečom prehrabuje, možno aj zbytočne napríklad zakaždým od začiatku..

Sranda že 60 bajtový Z-50 trvá dlhšie. Je tam nejaká krivka? Alebo čo..
EDIT: Je to teraz správne alebo naopak? :-)
Alebo bolo naraz aktívneho toho viac ako v L40, možno tam tie podmienky len prebehol ak neboli aktívne.
Ale ak zapneš OverSample na kniple, mal by byť trochu viac, ja mávam cez 8ms... ale mám nejakú staršiu verziu firmware.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 12:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Leniví to při pípání, jednou se mi stalo, že se na displeji objevily nesmysly a rádio se vyplo. Ale to jsem byl až na hraně, chťa ho dorazit.
Ale kolem těch 250 se pomaleji překresluje displej, občas tam problikávají jiné řádky než se displej "usadí". FUngovat to funguje. Jak říkám, Když nemože, tak prostě nějaký mix přestane zpracovávat...
Pípal jsem třeba 4servové křídlo se "vším" a při připípání funkce křidélek na klapky přestalo chodit krajní křidélko. Po restartu vysílačky křidélko chodilo, ale výškovka přestala reagovat na pohyb kniplem.

Prostě, jak je tam 250 a víc, člověk musí bejt vopatrnej :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 13:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
Viem že niekto to skúšal prekompilovať s nastavením max riadkov na 64 (namiesto 32), ale nechodilo to a ďalej to neskúmal. Či to bol len formát pamäte alebo čo, to neviem. Stálo by to za lepšie prezretie, aby tam nebolo také nezmyselné (podľa mňa) obmedzenie - ale ani neviem či vyhradená pamäť je variabilná alebo nie (ak je, tak pri každom vložení musí všetko posunúť a prehádzať odkazy na celé modely??)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 13:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jó tak to já netuším, na to jste jiní ptáčci co se v tom vyznáte :)
Já jen empiricky rýpu klackem do ho*na a čekám co to udělá :D

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 13:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
to RiMr:

neviem preco tiu to robi, ale teraz som si pozeral a mam tam 2 modely cez 260 a rychlost v pohode, ziadne spomalenie.

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 13:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Možná to souvisí z dobou od "restartu".
Například v té poslední lekci, když na klapky přidám křidélka, někde něco vypadne. Budu k těm lekcím dávat EEPROM na stažení, můžeš si to vyzkoušet, jestli až přidáš pár mixů ti někde něco "ufoukne" :)
(ufoukne, zkoušeno na více rádiích :) )

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 14:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
To je bug, jasný neodškriepiteľný (tak sa rádio nesmie správať), a je aj ohlásený a nesledoval som čo nasledovalo, ale neverím že tak zostane naveky. Niekde som videl návrh nech to jednoducho nedovolí pridať nový a zapípa...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 14:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No chlapci přidali varování na snížení celkové velikosti volné paměti. Údajně to varuje i při přidávání mixů. Ale nevim nevim. Dřív než bych něco takového byl schopen zahlídnout, tak "dávno" před tím začne haprovat funkčnost jako taková...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 14:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
Bolo by to dobre presne identifikovať, či sa tam neprejaví aj niečo ďalšie (napr. že okrem mixov tam je viac nejakých podmienok, kriviek, neviemčo?) a potom ohlásiť oficiálne.
- Lebo samotných 32 riadkov bolo vraj vyriešené (ohlásené 1.5 a riešené 13.5 )
http://code.google.com/p/er9x/issues/detail?id=277


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 14:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No nevím... Mám r357 a žádné varování se nekoná...

A jak říkáš, nebudou to jen řádky. Já tam mám třeba 8 Soft. spínačů. TO musí taky něco sežrat :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 15:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Jazyk C, ve kterém je firmware ER9X psaný, má výhody v tom, že patří k těm rychlým, ale na druhou stranu má i nevýhody v tom, že řadu věcí neřeší a v rámci jazyka ani netestuje a ponechává je zcela v režii programátora, který se o ně musí velmi dobře postarat jinak se může dočkat dost záludných nesyntaktických chyb a neočekávaného chování programu, které ani překladač neodhalí.

V tomto ohledu je otázkou nakolik jsou veškeré alokace paměti v rámci firmware ER9X ošetřeny ve vztahu k reálnému množství dostupné paměti, která je používána pro příslušné datové struktury programu v cílovém zařízení. Pokud to není ošetřeno a jen se zvedne nějakou definicí požadovaná velikost paměti tak to může být problém. Pokud velikost alokací prováděných za běhu programu přesáhne velikost dostupné paměti v rámci cílového zařízení pak to může mít v případě nevhodného ošetření ten následek, že různé části programu pak pracují s kusy paměti, které sice považují za vzájemně se nepřekrývající, ale v reálu se tyto kusy paměti překrývají a tak dochází k neočekávanému chování programu ve smyslu vzájemnému přepisování některých částí paměti.


Naposledy upravil Drondys dne stř 29.06.2011 15:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2011 15:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
Problém tam bol diskutovaný len s veľkosťou stack ktorá rastie každým vnoreným volaním funkcií, a do toho aj pridávajú volania prerušení. Aj tú veľkosť pridali do diagnostiky... Ale to im rástlo kvoli pridávaniu telemetrie frsky ak sa nemýlim.
Keby sa to naozaj stretlo tak by mal podľa mňa program spadnúť.. aj keď za letu radšej nie, nech pokračuje aspoň jeho časť ... :)

Lenže hĺbka vnorenia nemá dôvod závisieť na počte riadkov po ktorých postupne prechádza. Ak by to pretieklo, tak asi kedykoľvek aj na modeli s dvoma servami, a pár bajtmi nastavenia - akurát so správnou kombináciou viacerých vnorení....

Teraz neviem, ale dúfam že logické switche to vyhodnotí na začiatku a nie pri každom použití?!? To by možno bola schodná cesta do pekla, keby ich to nejak volalo pri každom použití v každom riadku (aby reagovali na aktuálne hodnoty, mohlo to niekoho napadnúť... keď bude čas pozriem).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz