Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodamy.
PříspěvekNapsal: pát 16.01.2015 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
malé zvíře píše:
http://www.flytron.com/12-light-systems
Je teď nějaký problém s Flytronem ?
Už předloni jsem od nich bral, je to sice Turek (teď koukám, že jsou již v UK :D, tehdy jsem myslím objednával z Istanbulu), ale do týdne to je doma, a mají parádní nabídku.
Podobné věci mě připadají jen jako kopie jejich výborného a celkem laciného (5 liber není az tak moc, ne?) Strobonu... A chodí to velmi dobře.

Flytron Strobon Quad


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pát 16.01.2015 12:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Protože jsem tady nabídl k odprodeji mnou vyrobené blikače, předpokládám, že narážka na kopie patří i (hlavně) na mě. Hned v prvním příspěvku jsem uvedl, že se jedná o podobný blikač, jako je strobon a dal jsem na něj i odkaz. Pouze jsem se jím ale inspiroval, když jsem hledal nějaké řešení pro vlastní potřebu. Inspiraci nepovažuji za kopírování, strobon jsem nikdy neměl v ruce, návrh hardwaru i softwaru jsem si dělal sám.
Bastlení mě baví a proto si některé jednoduché "věcičky", jako spousta jiných modelářů, snažím dělat sám. Tzv. přebytky jsem nabídnul k prodeji, protože jsem si nechal pro blikače vyrobit desky s plošnými spoji a při vyloženě kusové výrobě by mě přišly hodně draho.
Netvrdím taky, že se jedná o nějaké profesionální výrobky, kvalitu a cenu ať posoudí případní uživatelé sami.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pát 16.01.2015 14:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8019
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nenech se rozhodit. Nikomu to nenutíš a kdo chce dát 5 liber, ať si koupí Strobon.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: sob 17.01.2015 13:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16167
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
(zbytečná) část vlákna zde viewtopic.php?f=22&t=70404

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač LED - řeči
PříspěvekNapsal: sob 17.01.2015 14:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
švejkův "blik" je na profesionálně vyrobeném oboustranném plošném spoji s nepájivou maskou a popisem o hranách 20x25 mm osazeném technologií SMD a napájení 4-6 V
žádné dodo nebo homodomo

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač LED - řeči
PříspěvekNapsal: sob 17.01.2015 14:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.11.2013
Příspěvky: 411
Bydliště: Trenčín,
Obrázky: 10
to JozefSvejk mozem len potvrdit profesionalny vyrobok od teba ozaj blika perfektne mam aj Strobony ale popravde vzdy radsej podporim lokelneho modelara ako nejakeho "Turka"

_________________
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač LED - řeči
PříspěvekNapsal: sob 17.01.2015 14:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.7.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Malacky
8) - rovnako - mám blikač od Švejka a paráda, v ničom sa od "profi" nelíši. Myslím že rôzne čínske výrobky sú naozaj "zbastlence" . Za mňa palec hore :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač LED - řeči
PříspěvekNapsal: sob 17.01.2015 16:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1427
Bydliště: Havířov
Dobrý den, kvalitu blikače od pana švejka neznám, ale taky bych se raději přikláněk k heslu, že raději podpořit českého výrobce, než nějaké žluté šikmooké k...y.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač LED - řeči
PříspěvekNapsal: pon 19.01.2015 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
varok píše:
Dobrý den, kvalitu blikače od pana švejka neznám, ale taky bych se raději přikláněk k heslu, že raději podpořit českého výrobce, než nějaké žluté šikmooké k...y.


Děkuji za podporu. Momentálně mám k dispozici posledních asi deset blikačů, pokud by někdo měl zájem. Zároveň začínám testovat svoji novinku - RGB blikač 3W, dnes přišly destičky.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pát 23.01.2015 22:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.3.2013
Příspěvky: 27
Co si myslite o tomto stroboskopu? Je jednoduchej, součástky sou v gme za par korun to bych si udelal i sam. Vyhoda je ze ma 3 ledky a nebudu za jednoledkovej davat nesmysl. Bude to fungovat?


Přílohy:
t_stroboskop_274.jpg
t_stroboskop_274.jpg [ 20.02 KiB | Zobrazeno 1309 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pát 23.01.2015 22:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.11.2013
Příspěvky: 411
Bydliště: Trenčín,
Obrázky: 10
To Jánoš - ved si chcel profi nie samodo švejkove aj flytron su profi tak co riešiš

_________________
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pát 23.01.2015 22:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.3.2013
Příspěvky: 27
Zatím na zkousku by mi to asi stacilo a kdyz ne tak potom bych koupil nejakej profi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pát 23.01.2015 23:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8019
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To Jánoš, do těch LEDek se pere natvrdo skoro 9V bez omezení proudu. Jak dlouho myslíš, že to vydrží? :lol: Navíc při paralelním řazení musí být stejné, jinak budou svítit každá jinak, nehledě na to, že při 9V můžeš mít i 3 LED v sérii (záleží na barvě a typu). Určitě je spousta lepších zapojení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: ned 25.01.2015 19:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jánoš Hádár píše:
Co si myslite o tomto stroboskopu? Je jednoduchej, součástky sou v gme za par korun to bych si udelal i sam. Vyhoda je ze ma 3 ledky a nebudu za jednoledkovej davat nesmysl. Bude to fungovat?


Blikat to určitě bude, ale nemáš tam uvedený typ ledek, zjisti si v datasheetu, jak můžeš tu 555 zatížit. Žádná sláva to nebude. A ovládání RC signálem to taky nemá, je to jen blikačka.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blikač s výkonnými LED diodami.
PříspěvekNapsal: pon 26.01.2015 9:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2090
Bydliště: Ústí nad Labem
Jánoš Hádár píše:
Co si myslite o tomto stroboskopu?
O tomhle stroboskopu si myslím, že když ho připojíš ke zdroji bez omezení proudu, budeš mít neprodleně 555-ku nebo ty LEDky (případně obojí) v háji. Není tam žádný prvek omezující proud do LED, další výhrady již byly vysloveny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz