Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1063 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 04.05.2022 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Asi sem svůj problém vyřešil návratem z opentx-tx16s-lua-noheli-cz-2.3.15-otx.bin na opentx-tx16s-lua-noheli-cz-2.3.14-otx.bin.

Ještě kopíruji zálohu karty zpět na kartu bude to trvat ještě 7 hodin protože ten mapovej widget má v databázi 2 400 000 souborů :D jsou to mapy cca 20Km kolem mého bydliště 8) .

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 19.05.2022 6:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 115
Bydliště: Praha
Ahoj, potřeboval bych poradit, používám stejné přijímače od Flysky iAB6. Mám celkem čtyři modely, když přidám další, tak mi vyběhne varování něco jako ve smyslu přijímač ID atd. Provedu spárování a musím spárovat i ostatní modely znovu. Mám Opentx chvilku, tak nevím, co dělám špatně. Děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 19.05.2022 7:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3697
Bydliště: SK
Obrázky: 6
slepic píše:
Ahoj, potřeboval bych poradit, používám stejné přijímače od Flysky iAB6. Mám celkem čtyři modely, když přidám další, tak mi vyběhne varování něco jako ve smyslu přijímač ID atd. Provedu spárování a musím spárovat i ostatní modely znovu. Mám Opentx chvilku, tak nevím, co dělám špatně. Děkuji za pomoc.


Každý prijímač si pri párováni očísluj. Napr. tvoje ID1 až ID4. V nastaveniach modelu potom vyber ktorý prijímač chceš použiť. Aspoň pri Rx FrSky to tak funguje. (Model Match)

_________________
Tandem X20, TX16S


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 19.05.2022 8:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 115
Bydliště: Praha
juraj.jurej píše:

Každý prijímač si pri párováni očísluj. Napr. tvoje ID1 až ID4. V nastaveniach modelu potom vyber ktorý prijímač chceš použiť. Aspoň pri Rx FrSky to tak funguje. (Model Match)

Aha, díky. Zkusím to.... Funguje, nenapadlo mě, že na začátku lze zadat číslo přijímače


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2022 10:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.4.2020
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Neřešil jste někdo pult na vysílačku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2022 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3697
Bydliště: SK
Obrázky: 6
RadioMaster TX16S MKII MAX PRO
"Lumenier Edition"
https://www.banggood.com/RadioMaster-TX ... mds=search

Kam to speje? Stále to isté rádio s pôvodnou elektronikou, displejom.
Okrem lepších gimbalov iba kozmetické úpravy a cena 2-3x väčšia.


Přílohy:
radiomaster-tx16s-max-pro---lumenier-edition--.jpg
radiomaster-tx16s-max-pro---lumenier-edition--.jpg
[ 63.6 KiB | Zobrazeno 845 krát ]


_________________
Tandem X20, TX16S
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2022 15:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 1103
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Za takovou cenu to postrádá smysl.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2022 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 662
Cena rádia je především v mechanice, ne v elektronice. Původní TX16 má mechaniku low level, je to na dodělej si doma. Eachine je o hodně lepší. Pokud Max2 je mechanicky na úrovni slušných rádii, proč ne, cena je adekváktní. V ruce jsem ji neměl, takže nemůžu sloužit, ale původní Tx16 je fakt hrozný, tlačítka, slidery potenciometry, roller ... gimbal jakžtakž. A používám aktivně déle než rok, vím, o čem mluvím. A LED zapnutí není v létě vidět vůbec, taky pěkná kravina ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2022 5:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3697
Bydliště: SK
Obrázky: 6
MomoBrut píše:
Cena rádia je především v mechanice, ne v elektronice. Původní TX16 má mechaniku low level, je to na dodělej si doma. Eachine je o hodně lepší. Pokud Max2 je mechanicky na úrovni slušných rádii, proč ne, cena je adekváktní. V ruce jsem ji neměl, takže nemůžu sloužit, ale původní Tx16 je fakt hrozný, tlačítka, slidery potenciometry, roller ... gimbal jakžtakž. A používám aktivně déle než rok, vím, o čem mluvím. A LED zapnutí není v létě vidět vůbec, taky pěkná kravina ...



Všetko čo si vymenoval sú elektronické súčiastky (potenciometer, Led dioda...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...). To znamená, že je to všetko elektronika.
Mechanika na dnešných počítačových rádiach (aj minulých) je viac-menej mechanika gimbalu. (ložiská, pružiny, páky...)
Rozdiel v cene na tom rádiu oproti základu Mark II (250 eur) môžu robyť gimbali cca. 100 eur. Kde je ďalších 200 eur?

_________________
Tandem X20, TX16S


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2022 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 770
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Čelní panel je kovový. Kovové gimbaly AG.
Stačí si cenově srovnat kovové a plastové provedeni od JETI ....

AG01 gimbaly jsem si pořídil z důvodu, že ty původní byly "takový divný", i na starém spektrumu DX6 chodily líp, a když jsem zkusil přejít u T-REX450 z futaby FX30 na radiomaster, myslel jsem, že neumím řídit :-) S AG01 je to opravdu už něčem jiném.
Ale třeba na STEP ONE je to opravdu jedno.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2022 11:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20292
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
... elektronické súčiastky (potenciometer, xxxxxxxx...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...)...

Viděl jsem tolik mechanicky zmrvených potenciometrů, tlačítek, přepínačů, že si dovolím nesouhlasit 8)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2022 17:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1506
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Vzhledem k tomu co tahle platforma umí a umožňuje a s ohledem k tomu jestli je to mechanicky/elektronicky více dotažené směrem k větší spolehlivosti a životnosti pak OK.Jenže to zatím nikdo neví jak to vlastně je v reálu.Ceny součástek pro elektroniku šly o stovky procent nahoru a ve velkém se začaly objevovat falešné a znovu použité komponenty.Jediné co mě napadá je že by ostatní výrobci měli začít zdražovat nebo z nich za chvíli bude Lowend. :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2022 6:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2777
Bydliště: Zavar, SK
juraj.jurej píše:
RadioMaster TX16S MKII MAX PRO
"Lumenier Edition"
...
Kam to speje? Stále to isté rádio s pôvodnou elektronikou, displejom.
Okrem lepších gimbalov iba kozmetické úpravy a cena 2-3x väčšia.

A v čom je problém? Keď chce dať niekto päť stovák za TX16S, nech dá, jeho vec.
Základná verzia stojí dve stovky
https://www.banggood.com/RadioMaster-TX ... mds=search
a je to hodne muziky za rozumný peniaz. A človek má v rádiu rozumný OS a nie ETHchrrrrr... :mrgreen:
Sorry, nedalo mi nerýpnuť si.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2022 7:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 662
juraj.jurej píše:


Všetko čo si vymenoval sú elektronické súčiastky (potenciometer, Led dioda...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...). To znamená, že je to všetko elektronika.
Mechanika na dnešných počítačových rádiach (aj minulých) je viac-menej mechanika gimbalu. (ložiská, pružiny, páky...)
Rozdiel v cene na tom rádiu oproti základu Mark II (250 eur) môžu robyť gimbali cca. 100 eur. Kde je ďalších 200 eur?


Marja, každá součástka, která vyžaduje ke své funkci pohyb, je primárně mechanická. Jakákoliv mechanická součástka má spolehlivost o několik řádů horší než elektronická součástka. A také se dá perfektně zmrvit, a levná bude vždy zmrvená, stačí si srovnat je obyčejný potenciometr od ALPS a nějaký noname za zrno rýže, jiné světy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2022 9:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9148
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:


Všetko čo si vymenoval sú elektronické súčiastky (potenciometer, Led dioda...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...). To znamená, že je to všetko elektronika.
Mechanika na dnešných počítačových rádiach (aj minulých) je viac-menej mechanika gimbalu. (ložiská, pružiny, páky...)
Rozdiel v cene na tom rádiu oproti základu Mark II (250 eur) môžu robyť gimbali cca. 100 eur. Kde je ďalších 200 eur?

Prečo sa kurva potrebuješ ku všetkému vyjadrovať a za každú cenu sa hovadiť?
Výrobná cena mechanického prepínača, potenciometra... je taká ako výrobná cena čipu.
Prečo myslíš, že v dnešných autách rapídne ubúda mechanických tlačidiel a prepínačov a pribúda dotykových displejov?
Výrobné náklady... a ľudí nahovorili, že je to kúl a preto musia priplatiť 1000€. A preto ak si chceš zapnúť napr. rozmrazovanie skla už nestačí zatlačiť tlačítko, ale cez menu na dotykovom displeji sa za pol dňa doklikáš tam kam potrebuješ.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1063 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Libor.N a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz