Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 21.09.2017 21:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 167
Rysky na gimbalech (MC 12+) a 10 ložisek jsou extrabuřty a budou u Horus X10S


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 21.09.2017 21:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15877
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm... k cemu jsou ty rysky?
A neumim si zatim predstavit kde tam tech 10 lozisek muze byt :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 21.09.2017 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
jyrry píše:
Hm... k cemu jsou ty rysky?
...

Jedna ryska se hodí, na kanálu plynu. Pro kalibraci sticků, první krok je nastavení sticků do středu, tak tam by se ta jedna ryska hodila.

A ještě, hodně modelářů tvrdí, že mu "letadlo letí na 1/4 plynu". A většinou to je ve skutečnosti půlka. Pohledem na rysku by to zjistil. Sám jsem se o tom nedávno přesvědčil :lol:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 8:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.8.2014
Příspěvky: 53
Bydliště: Vyškov
Ahoj,
díval jsem se na ten 900MHz modul, a co jsem pochopil, jde tam přepínačema navolit kromě výkonu i frekvenci 868Mhz, aby to šlo použít i v Evropě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 8:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5275
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pro EU a frekvenci 868 neni stale vydany, pracuje se na nem

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 8:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15877
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Woita píše:
...
Ona ta externí přicvakávací nabíječka má opodstatnění, při nabíjení se totiž hřeje (jako každá nabíječka), a je od ní hezké, že se hřeje venku a ne v rádiu...

No, to je teda reseni... Neda se to pri nabijeni postavit aby to neprekazelo na stole a pak to ze se hreje - to ma nejspis jeste sitovy adapter? 8O To dneska zastane studena spinana nabijecka rovnou do zdi a do radia jen konektor na VHODNEM miste... Asi je to dan za napajeni 2s, to taky nechapu proc to tim stale komplikuji.
Taky mi neni jasna ta casto zminovana kalibrace kniplu, proc to vubec je nutne opakovat :?

P.S. Nerypu, jen srovnavam s relativne starsim HoTT systemem :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 8:19 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5275
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pro to by jsi mel moduly musis mit 6V min tzn Graupy s 1S maji smulu.

Navrhnulk jsem jim at slouci krabicku s adapterem a udeaji jen konektor na konci kabelu. To je v jednani, ale v ramci mesicu to nebude.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 9:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7193
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
A da se vysilac nabijet beznou nabijeckou k mobilu, kdyz je tam USB konektor?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 9:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1760
Bydliště: Zavar, SK
jyrry píše:
... Taky mi neni jasna ta casto zminovana kalibrace kniplu, proc to vubec je nutne opakovat ...

Nie je treba opakovať, len je to treba spraviť, keď to nespravil predajca :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 13:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
jyrry píše:
... Taky mi neni jasna ta casto zminovana kalibrace kniplu, proc to vubec je nutne opakovat ...
ddano007: "Nie je treba opakovať, len je to treba spraviť, keď to nespravil predajca :mrgreen:"

Opakovat ne, jen na začátku před prvním použitím.
Ale např. po některých updatech FW, asi když se vynulují některé hodnoty ve flashce na defaultní hodnoty, tak pak je třeba tu kalibraci udělat znovu. Za provozu se to nijak nerozhodí, pak už je klid.
Postup je jednoduchý, v menu se vybere kalibrace, dají se včechny prvky do střední polohy, Enter, pak se se všemi zakvedlá do krajních poloh a zase Enter. Hotovo. To známe všichni třeba ze simulátorů, tam je to úplně stejné.
Potenciometrové trimry se mimochodem také musí kalibrovat, ale tam to dělá výrobce ve fabrice. A také se stane, že po čase kalibrace nesedí a pak mívají rádia možnost kalibrace kniplů, většinou v nějakém "tajném" číi "servisním" menu. Tady je to holt uživatelům veřejně dostupné, už kvůli té kalibraci po přehrání FW.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 20:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15877
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
JosefSvejk píše:
A da se vysilac nabijet beznou nabijeckou k mobilu, kdyz je tam USB konektor?

Na to bych se snad ani neptal neb v tom je 2s baterka. Ten "usb" je nejpis pouzity i jako balancni.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 20:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
JosefSvejk píše:
A da se vysilac nabijet beznou nabijeckou k mobilu, kdyz je tam USB konektor?
Píše se o tom na straně 2.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7193
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Z toho popisu na strane 2 jsem to moc nepochopil, ale jestli je to tak, jak pise jyrry, tak se Cinani zase vyznamenali.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 18:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
Na stránkách RCStudio je uvedeno:
- Hallovy senzory s přesností 12 bit (rozlišení 2 048 kroků)

Jak mám této informaci rozumět? Je to pohyb z neutrálu do krajní polohy nebo celá výchylka páky (plyn)? 12 bitů je 4096 poloh (kroků je ale pochopitelně o jeden méně).
11 bitů je potom 2048 poloh ale kroků je 2047.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 28.09.2017 18:40 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5275
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je to cela vychylka tzn pri 60stupnich je to 60/2048 0.03stupnu na jeden krok.
Prevodnik je sice 12bit ale musime pocitat s sumem a tak se neda 4096 kroku dosahnout.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz