px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 189 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 19:00 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 37
Bydliště: Fulnek-Nový jičín
Omlouvám se pokud jsem toto upřesnění měl uvést na začátku.Potřebuji teda nastavit klapky a brzdy u modelu Funcub od Multiplexu.Ten má křídelka a klapky(brzdy) zvlatšť.Na kanálu 1,6 mám křidélka ale jak nastavit vysíláčku a zapojit serva pro klapky(brzdy).Je mi jasné že budu potřebovat Y kabel.Jinak Vysílačka je OPTIC 6 a přijmač Optima 7.

_________________
Cessna 480,Mustang P-51 BL Parkzone,DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
kanál 5, ovládání přepínačem Gear/Aux, myslím že je to přepínač SW2. Máš vůbec manuál ? Je to na starně 8 a další si lehce dohledáš. Nemáš podvozek, tak to můžeš využít pro klapky. Kanál 6 máš již obsazený a to bych nechal. Křidélka jsou důležitější.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2008
Příspěvky: 573
Bydliště: Ústí nad Labem
Obrázky: 0
1.kanál - pravé křidélko
2.kanál - výškovka
3.kanál - plyn
4.kanál - směrovka
5.kanál - levé křidélko
6.kanál - klapky přes Y kabel
Serva na klapky nebudou v křídle při pohledu ze spoda stejně protože přes Y kabel nemůžeš reverzovat každé zvlášť. Nejdřív si ty serva na klapky vyzkoušej mimo model, ať vidíš jak se chovaj.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.02.2011 11:00 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 37
Bydliště: Fulnek-Nový jičín
Pro Standa:
Ano manuál mám a dokonce i mnohokrát přečtený.Pokud vím přepínač SW2 je jen jednostupňový (ON-OFF) ale já potřebuju aby se to ovládalo vypínačem SW4 který má tři stupně (NOR-vypnuto,ST1-klapky,ST2-brzdy). Přiřadit funkci co potřebuji k vypínači SW4 se mi dosud nepovedlo.

_________________
Cessna 480,Mustang P-51 BL Parkzone,DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.02.2011 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
MEK píše:
1.kanál - pravé křidélko
2.kanál - výškovka
3.kanál - plyn
4.kanál - směrovka
5.kanál - levé křidélko
6.kanál - klapky přes Y kabel
Serva na klapky nebudou v křídle při pohledu ze spoda stejně protože přes Y kabel nemůžeš reverzovat každé zvlášť. Nejdřív si ty serva na klapky vyzkoušej mimo model, ať vidíš jak se chovaj.


To "Papajik":
Ano tak je to OK. Musíš ale zapnout funkci ADIF, nebo CROW - to umožní použití kanálu č.5 pro levé křidélko a nastavení diference, nebo brzdy. Současně se tím kanál 6 vyhradí pro klapky. Pro Tvůj případ bude vhodné zapnout ADIF.

V manuálu asi není upozornění, že povolením mixu AILV nebo FLPN se vypne ADIF. Tyto funkce mají význam pro akrobaty a počítají s levým křidélkem na kanálu 6. Ten ale potřebuješ pro klapky a v tom případě musí být oba mixy (AILV a FLPN) VYPNUTÉ (INH)!!!

Pokud rozumím požadavku, chceš aby na určité poloze SW-4 byly klapky jen pro zvýšení vztlaku - funkce CAMBER, v další budou aktivní brzdy - zapne tedy funkci LAND. Klapky tedy musíš zapojit do kanálu 6 a levé křidélko v kanálu 5!!! Zapni mixy ADIF, CAMBER a LAND. Funkcí MX.SS nastav požadované polohy SW-4 pro CAMBER (klapky) a LAND (brzda - pro přistání) postup viz. manuál. Nastavení výchylek obou mixů a kompenzace výškovkou je nutné upravit po záletu. Doporučuji začít s postupným přidáváním výchylky klapek v dostatečné výšce. Vysunutí klapek obvykle způsobí klopivý moment a proto je nutné kompenzovat výškovkou (kanál 2).

Později můžeš použít i plynulé ovládání klapek pomocí bočního ovladače, nebo použít mix CROW, ten je ale spíše pro větroně. Něco jsem popsal i v dalším vláknu: http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=34786&start=15

CROW mix dovolí plynulé ovládání klapek ve funkci brzdy a současně ovládá i křidélka ke kompenzaci příčné stability v nízké rychlosti (obě křidélka se vysouvají nahoru)


Naposledy upravil petan64 dne pon 28.02.2011 23:27, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.02.2011 21:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Edit: Zde byl chybně vložený příspěvek. Dnes jsou nějaké potíže s přenosem, prosím admina o smazání...


Naposledy upravil petan64 dne pon 28.02.2011 23:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.02.2011 22:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 37
Bydliště: Fulnek-Nový jičín
Hned to vyzkouším.Děkuji Petan64

_________________
Cessna 480,Mustang P-51 BL Parkzone,DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2011 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Brandýs n.L., (Zl a HK, ale málo)
Prosím vás, dá se přehodit mód na Opticu 6 (mám plyn + křidélka vpravo a směrovku s výškovkou vlevo a chtěl bych to naopak, tedy plyn vlevo), aniž bych musel něco pájet, nebo nevratně předělávat? Do teď nevím, proč jsem to koupil takhle, jestli jsem udělal chybu v objednávce, nebo jsem byl nějaký unavený... Záruka, asi zbytečná otázka, tím padá, že? Děkuju všem za rady a odpovědi.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2011 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
qq píše:
Prosím vás, dá se přehodit mód na Opticu 6 (mám plyn + křidélka vpravo a směrovku s výškovkou vlevo a chtěl bych to naopak, tedy plyn vlevo), aniž bych musel něco pájet, nebo nevratně předělávat? Do teď nevím, proč jsem to koupil takhle, jestli jsem udělal chybu v objednávce, nebo jsem byl nějaký unavený... Záruka, asi zbytečná otázka, tím padá, že? Děkuju všem za rady a odpovědi.
Jistěže jde(koukni do návodu ) jen přhodíš aretaci plynu a SW mod z 1 na 2 - na záruku to nemá žádný vliv - výrobce s tím počítá. :wink: arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2011 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Brandýs n.L., (Zl a HK, ale málo)
Tak to je super, jdu to prostudovat v návodu. Děkuji. Myslel jsem právě, že to nebude pro běžného uživatele dovoleno...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2011 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Brandýs n.L., (Zl a HK, ale málo)
Tak jsem to přenastavil, ale zjistil jsem, že bych spíše než mode 2, potřeboval mode 4. Zkoušel jsem, co jak se změnilo, pak jsem kvůli svému údivu prostudoval něco o módech Tx a zjistil jsem, že to co potřebuju jsem vyřešil jen napůl. Je to u Optica možné, nastavit mode 4? V návodu píší o 1 a 2. Přinejhorším už bych to nechal tak, ale... Nechce se mi kompenzovat to tím, že zapojím opačně do přijímače servo křidélek a směrovky. Mimo jiné by to totiž znamenalo, že nebudu moct využít dvě serva pro křidélka přes dva kanály (1 a 6, jak to mám na AXN FJ), ale jedině přes Y kabel... :(


Naposledy upravil qq dne sob 05.03.2011 23:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2011 23:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Brandýs n.L., (Zl a HK, ale málo)
Tak už jsem tady na fóru našel téma o přepnutí do módu 3 a z toho jsem tak nějak usoudil, po zběžném prohlédnutí, že to sám doma do mode4 nedostanu... :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2011 17:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2009
Příspěvky: 164
Bydliště: Brno
AHoj, jsou nějaké přímače na HC, které jdou spárovat s opticem 6 - 2,4 GHz, obecně s Hitec?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: -
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2011 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 526
Bydliště: HK, Praha
Obrázky: 18
Nejsou.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2011 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Brandýs n.L., (Zl a HK, ale málo)
Figo píše:
AHoj, jsou nějaké přímače na HC, které jdou spárovat s opticem 6 - 2,4 GHz, obecně s Hitec?
Jak píše Siki, nejsou. Ale pokud sháníš AFHSS přijímače HITEC, tak mám v sekci PRODÁM inzerát, kde dva kousky nabízím. Kdyžtak SZ :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 189 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Ryko a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz