Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 654 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 16.06.2018 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1992
Bydliště: Zavar, SK
Čo ja viem... :?
Predpokladám, že s tým chceš lietať FPV, ergo to môže letieť kamkoľvek a byť k vysielačke natočené akokoľvek - na rozdiel od koptéry, ktorá je aspoň viac - menej vodorovne. Vadí mi, že je to hore na krídle, keď poletíš pravým krídlom k sebe, tak ti to môže odtieniť motor alebo zvyšok výbavy. Nemáš voľný nejaký kanál, dať to na nejaké vyklápacie rameno POD EROPLÁN? Ja mám na koptére - s tou lietam hodne ďaleko - toto: https://www.rcmodelytt.sk/sklapacie-anteny-pre-kopteru/
Akurát tie antény mám blbo dole do Ypsylonky, chystám sa ich prerobiť do vodorovného véčka...
Alebo ich daj aspoň čo najnižšie ( zospodu kridla? ), aby bola najmenšia šanca, že ich čosi odtieni.
Ešte si daj bacha, keď budeš mať antéhu na Taranisovi zalomenú vodorovne a odletí ti to kdesi na bok, prídeš o signál.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 20:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Vysočina
Netopyr píše:
Ahoj všem,SWR - jak ho dostanu do telemetrie?....
Zkus tento skript na který odkazuje RCstudio. Lze to potom zobrazit jako RAS. Jestli to pojede na tvém Tx ale nevím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2018 18:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 449
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Tak jsem ty antény nakonec umístil takto:

Příloha:
Ant_00.jpg
Ant_00.jpg [ 86.04 KiB | Zobrazeno 740 krát ]

Příloha:
Ant.jpg
Ant.jpg [ 153.95 KiB | Zobrazeno 740 krát ]

Lepší (větší) fotky, jsou u mne na "rajčeti"....

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2018 19:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
To vypadá na fpv letadlo, které nebude moc akrobatit, tak proč anténa svisle?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.06.2018 9:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 449
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Z několika, hlavně dvou důvodů.. :roll:

- Protože zpravidla je anténa vysílače (u těchto frekvencí) taky svisle.
(Protože pokud je prut vysílačové antény (zpravidla jednoduchý "bič") vodorovně, tak zrovna směrem k modelu má nejslabší signál, jinak bys musel stát bokem k modelu. )
Pokud tedy budu mít na vysílači anténu vertikálně, tak se při tomto umístění přijímačových antén pokryje většina případných poloh modelu.
V této konfiguraci by tedy měla být vždy jedna z antén přijímače vertikálně, nebo aspoň dost blízko.

- Vertikální poloha přijímačové antény zabezpečuje lepší umístění jejich "aktivních prvků" - jsou mimo model a tím méně stíněné vlastním letadlem.
Rozhodně méně, než když jsou na povrchu křídla.
V přípedě že jsou natény umístěné na křídle, které je momentálně ode mne dál, tak signál musí projít celým trupem s baterkou a elektronikou, což ho může dost oslabit, ne-li přímo zastínit.
A pokud bude většina letu v horizontu, tak vertikální (hlavní) anténa, bude v tomto případě vždy "mimo model" (přesahuje jeho obrys) a tedy bude i "méně stíněná".

Je toho víc, ale toto jsou dva hlavní důvody, proč jsem se rozhodl pro tuto konfiguraci přijímačových antén.
Pokud má někdo lepší nápd (já nemám) a dokáže ho taky zdůvodnit, sem s ním... :

P.S:
A něpleť se, toto křídlo, i když na to nevypadá, dokáže být "divočák".
Zejména pokud jsou v něm dva motory 1400KV s vrtulí 8/6 (i když jenom s 3S) a přičemž by bohatě stačil jenom jeden... :mrgreen:

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.06.2018 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1992
Bydliště: Zavar, SK
Celkom mi nie je jasná tá poloha antén, ani z fotiek na rajčeti :( Jednu máš hore a druhú dole na krídle, alebo je každá na inom krídle? To druhé by bolo rozumnejšie, ale keďže máš prijímač na krídle a nie v trupe, predpoklamám, že ich máš na jednom krídle...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.06.2018 21:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
Anténa se dává vodorovně do boku, ne dopředu. Aspoň já to tak dělám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.06.2018 22:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 449
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
TO "ddano007"

"...Jednu máš hore a druhú dole na krídle, alebo je každá na inom krídle? ...."
Asi dnes nemáš dobrý den, ale z toho si nic nedělej, to se děje každému, mě taky a čím dál tím častěji.. :wink:
Samozřejmě je správný předpoklad, že na jednom křídle u přijímače - jedna vertikálně a druhá horizontálně ze spodku (levého) křídla.
Ono to ani jinak nejde, už jenom z důvodu délky antén..

TO "RCdrakula"
Jestli je horizontální anténa umístěna podélně, příčně, nebo i šikmo (k ose trupu), je úplně jedno.
Jediné na čem záleží, je nejčastější (a momentální) poloha letadla, tedy antény - antén přijímače, vúči anténě vysílače.
A horizontální poloha obou antén přijímače, pokud je anténa vysílače ve vertikální poloze, je z hledíska její vyzařovací charakteristiky, ta nejméně vhodná.

Já ji dal jednu anténu vertikálně (jak jsem psal - tu nejméně stíněnou) proto, že nejčastěji budu létat více-méně v horizontu.
Horizontální poloha antény (na spodku křídla) příčně k ose trupu, má více-méně vykrývat jenom náklony letadla.
Přičemž anténa vysílače bude ve vertikální poloze.

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.06.2018 1:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
Já jsem myslel anténu na vysílačce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.06.2018 5:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17238
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ddano007 píše:
... keď budeš mať antéhu na Taranisovi zalomenú vodorovne a odletí ti to kdesi na bok, prídeš o signál.

To se ti stává? V jaké vzdálenosti?
Předpokládám že píšeš o anténě vysílače otočené vodorovně a zahnuté 90° doleva nebo doprava.
A kam ji tedy máš natočenou?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.06.2018 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Vysočina
jyrry píše:
Píše, že svisle. Těch vlivů je ale víc. Asi by bylo pro ověření dobrý - obě antény rx rovnoběžně co nejdál od sebe a udělat zkoušku 1. vše vertikálně 2. vše horizontálně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.06.2018 10:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8851
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Odhaduji, že svisle by mělo být teoreticky lepší, ALE... Při běžném držení, nebo zavěšení vysílače asi nedosáhneš opravdu svislé, nebo lépe trochu nakloněné k tělu, ale spíš bude trochu nakloněná dopředu, takže maximum vyzařovacího laloku půjde pod nějakým úhlem směrem k zemi, takže ve finále to nejspíš bude horší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.06.2018 21:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.10.2012
Příspěvky: 87
Mohu poprosit o informace, kde se daji stahnout obrazky modelu do taranise? Presel jsem na novej FW a aktualizoval kartu, kdy jsem vse prepsal, bohuzel. Nemohu ted najit obrazky a zaloha neprobehla. Diky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.06.2018 7:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2015
Příspěvky: 13
Bydliště: Měřín, Vysočina
duruz píše:
Mohu poprosit o informace, kde se daji stahnout obrazky modelu do taranise? Presel jsem na novej FW a aktualizoval kartu, kdy jsem vse prepsal, bohuzel. Nemohu ted najit obrazky a zaloha neprobehla. Diky.



Obrázky modelu jsou na SD kartě ve složce IMAGES, nebo se dají stáhnout tady:http://www.open-tx.org/icons-taranis.html
startovací obrazovka tady:http://www.open-tx.org/screens-taranis.html

_________________
Frsky Horus X12S, ASW 28,Trainstar Tough Trainer 1.4m, Sbach 342


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.06.2018 7:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17238
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
A je problém nafotit si své, ořezat a zmenšit na 64x32 pixelů?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 654 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], slowake a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz