Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 26.12.2020 23:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
Dobrý den, jsem začátečník, začínám s modelem Beta 1400, bohužel mi regulátor odešel do věčných lovišť, mohl by jste mi prosím někdo doporučit nový?
Ideálně od pecky do 350Kč
Bohužel, když jsem starý regulátor odpojil od motoru, tak jsem zjistil, že ani od motoru, ani od regu nejsou kabely nijak označeny, mohl by jste mi prosím někdo poradit, jak na to?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 26.12.2020 23:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2010
Příspěvky: 392
Bydliště: Praha
hrábě píše:
Dobrý den, jsem začátečník, začínám s modelem Beta 1400, bohužel mi regulátor odešel do věčných lovišť, mohl by jste mi prosím někdo doporučit nový?
Ideálně od pecky do 350Kč
Bohužel, když jsem starý regulátor odpojil od motoru, tak jsem zjistil, že ani od motoru, ani od regu nejsou kabely nijak označeny, mohl by jste mi prosím někdo poradit, jak na to?
Děkuji

je jedno jak kabely mezi motorem a regulatorem zapojíš, jen když se pak motor bude točit opačně, tak jenom prohodíš dva kabely


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.12.2020 23:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
Děkuji za odpověď, ale doslech jsem se, že pokud dám "signál" na plus nebo mínus, tak se motor nebo reg může poškodit, je to blbost, nebo se na to opravdu musí dávat bacha?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 0:13 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9978
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 293
Blog: Zobrazit blog (3)
Až budeš mít koupeno, tak jsem přidej fotky a přesně to nakreslíme.

Také je potřeba napsat, zda máš betu na střídavý nebo stejnosměrný pohon. Pak se dá doporučit regl.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 0:17 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
Děkuji za odpověď, pohon mám z ARF setu, takže předpokládám že střídavý


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 0:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 17.12.2019
Příspěvky: 59
Bydliště: ROSICE u Brna ČR
Standartní regulátor bude mít na jedné straně 3 vývody - tam zapojíš el. motor , na druhé straně 2 vývody - tam zapojíš baterku - a zde je nutno dodržet polaritu červená +, černá - tak jako na baterce. Tenký třižilový je pro napájení a ovládání otáček s konektorem a ten je do přijímače. Není to složité.

Letu zdar, Libor N.

_________________
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 0:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
Děkuji za odpověď, ale ptám se jak napojit ty tři černé kabely z regu do motoru, tak aby se tomu nic nestalo a fungovalo to?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 0:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 6028
Bydliště: Žilina, SK
Obrázky: 15
Na tohle už Vasa odpovĕdĕl hned v druhém příspĕvku. :P Je to jedno, jen je 50% pravdĕpodobnost, že se motor bude točit obracenĕ a pak stačí prohodit kterékoli 2 kabely z tĕch tří. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 0:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
takže nemůže dojít k jakémukoli poškození kvůli prohození kabelů?
Chápu to takhle správně?
pardon že se takhle furt hloupě ptám, ale chci si být na 100 procent jistý
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 1:05 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9978
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 293
Blog: Zobrazit blog (3)
Ty tři černé z regulátoru propoj na tři z motoru. Jen je izoluj. Bude to v pohodě. Neboj.


Přílohy:
DSC_2131.JPG
DSC_2131.JPG
[ 133.09 KiB | Zobrazeno 1877 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 1:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 159
Bydliště: Valašské Meziříčí
Na straně motoru nemůžeš nic pokazit. Jen se musíš trefit do směru otáčení. Pro klid si můžeš sundat vrtuli zapojit všechny kabely a zkusit, jak se točí. Pokud se bude točit obráceně, odpojíš baterku, prohodíš libovolné 2 kabely mezi reglem a motorem a zapojíš baterku. Tím se změní sled fází do motoru a tím směr otáčení. Zajisti, aby kolem regulátoru proudil vzduch, aby se nepřehříval a zase neshořel.

Hodně radosti z lítání.

Igor

PS Tak jsme ti odpověděli dva, ale Tomáš byl rychlejší

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 1:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7649
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Tady https://2114988612.s1.eshop-rychle.cz/R ... A-d997.htm máš odkaz na jeden (náhodný) regl. Na fotce vidíš z jedné strany tři dráty (někdy barevné, někdy v jedné barvě), ty jsou k motoru, už ti napsali kolegové, ze pro první zapojení je to jedno. Z druhé strany jsou dva kablíky, červený (+) a černý (-), ty jsou k akumulátoru a zde musíš dodržet polaritu, pak je zde kablík (většinou černo červeno bílý) s konektorem, ten je do přijímače (červená je opět + a černá -, bílý je signál, někdy je hnědý - a žlutý signál). Pokud se motor otáčí obráceně, než chceš, prostě přehodíš jakékoli dva dráty od motoru.
A ještě ti poradím, aby sis dal do profilu odkud pocházíš, resp. kde se vyskytuješ. Může se ti pak ozvat někdo z okolí a osobně poradit.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 9:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
Děkuji moc, to je přesně to, co jsem potřeboval:-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2020 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4221
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Tak pane Hrábě :lol: v Lánech , New Bubu i Rudě a okolí je nás dost, i klub máme takže není problém poradit.

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.01.2021 17:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.12.2020
Příspěvky: 77
Bydliště: Lány, N. Strašecí, Ruda u Rak.
Dobrý den, ješte jednou děkuji všem za rady, ale mám další problémy, za reg si můžu sám, ale mám přímač X8R který po připojení nesvítí, nic, mám připojené čidlo, které bliká, ale přímač nic, je nový, nikdy nepoužitý, od RCSudia.
děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz