Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2011 19:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2011
Příspěvky: 47
Bydliště: Horní Bezděkov
Kolegové modeláři,
zdravím vás při prvomájové neděli. Ten idylický čas mi zkalil menší problém:
chtěl jsem nabít nový lipol dvoučlánek ze setu Alpha 1500 z autobaterky, postupoval jsem přesně podle návodu - setový rychlonabíječ (1,5A) jsem připnul krokosvorkama k baterce (póly správně!), dioda nabíječe se rozsvítila zeleně (zatím pořád o.k.), pak jsem připojil akupak - v té chvíli se měla dioda rozsvítit červeně... ale to už se nestalo. Nabíječ jen pořád dál svítil zeleně... Znovu jsem baterku sundal, znovu připnul. Zase jen zeleně. Tak jsem to odpojil, svěsil smutně uši a šel domů. Netušíte, prosím, o co jde? Zase ježdění, zkoušení, reklamace? Než si člověk vůbec dopřeje to potěšení, aby letadlo "rytířsky" rozflákal z letu, musí absolvovat nekonečný pozemní opruz.

Předem díky za příspěvky
P. S: Nezapomeňte políbit své milé pod rozkvetlým...lou... stromem prostě.
DN


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2011 19:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2011
Příspěvky: 112
Bydliště: Žilina / Ostrava
Hoj, pre reklamáciou skús zmerať či nabíjačka dáva prúd. Možno len odišla diodka a všetko ostatné funguje. Ďalej skús prekontrolovať kábel nabíjačky aj baterky a konektory, často sa stáva že to je len hlúposť ala rozpojený kontakt a pod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2011 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Jak se ty baterky na ten setový nabíječ připojují? Silovými i balančákem? Můžeš nějak změřit napětí na článcích nebo alespoň na packu?arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2011 19:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2011
Příspěvky: 47
Bydliště: Horní Bezděkov
arda1 píše:
Jak se ty baterky na ten setový nabíječ připojují? Silovými i balančákem? Můžeš nějak změřit napětí na článcích nebo alespoň na packu?arda1BOT


Bohužel, nemůžu změřit nic, nemám na to přístroj. Baterka se k nabíječi připojuje servisním konektorem (píšou JST-XH), kterej je kompatibilní i s lepšími nabíječkami. Já ale mám zatím jen tohle a věřil jsem, že by to mohlo stačit. Ještě to půjdu jednou zkusit, třeba byla baterka dost vybitá a musí se vzpamatovat. Před týdenm jsem to jen zkoušel, vytáhl jsem to z bedny - serva reagovala, ale do motoru už to šťávu nepouštělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2011 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2006
Příspěvky: 1207
No, já nevím, ale první, co jsi měl udělat, když jsi to vytáhl z bedny, bylo nabít baterku.....Takto jsi ji možná už odrovnal, ještě je šance ji připojit u někoho na regulerní nabíječku, která nabíjí přes silové kabely a na balanceru ukazuje napětí na jednotlivých článcích...pokud je ale na jednom z článků pod 3 volty, je baterka načnutá (obvykle nevratně poškozená a pro další používání nebezpečná...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2011 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
David Nesnídal píše:
Bohužel, nemůžu změřit nic, nemám na to přístroj. Baterka se k nabíječi připojuje servisním konektorem (píšou JST-XH), kterej je kompatibilní i s lepšími nabíječkami. Já ale mám zatím jen tohle a věřil jsem, že by to mohlo stačit. Ještě to půjdu jednou zkusit, třeba byla baterka dost vybitá a musí se vzpamatovat. Před týdenm jsem to jen zkoušel, vytáhl jsem to z bedny - serva reagovala, ale do motoru už to šťávu nepouštělo.
Jediný co ti zbude je zajít za někým kdo má možnost to proměřit a popřípadě nabít po jednotlivých článcích- pokud je článek podvybitý (pod3V) nabít ho malým proudem než napětí povyskočí -pak už normálně. Pokud není článek jinak poškozen měl by se vzpamatovat a šlapat v pohodě - ale chce to sledovat zda se nebude třebas nafukovat- pak bohužel smolík(i když.... ale už nebudu nikoho navádět k ničemu-abych zase nebyl označen za záškodníka) :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 15:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2011
Příspěvky: 47
Bydliště: Horní Bezděkov
Záhada nabíjení lipolek v Alphě 1500 je vyřešena - v RC shopu jsme baterky změřili, a byly kaput jako bin Ládin. Na jednom článku byl sotva volt, na druhém nic. Nabíječ, který nechtěl změnit zelený modus na červený, tedy není vinen.

Zdravím všechny
DN


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 15:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
A vyreklamovali to ?? arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 15:16 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2011
Příspěvky: 47
Bydliště: Horní Bezděkov
Mimochodem, prodejce mi baterku ochotně vyměnil, protože uznal, že to nebyla moje vina, navíc mi řekl, že některé články prostě bývají vadné už z výroby (z té bývají nabité na 60-70 procent a vydrží hodně dlouho. Já měl letadlo v bedně něco přes dva měsíce - to by neměly zemřít ani za předpokladu, že bedna ještě nějaký čas ležela v prodejně).
DN


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 18:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2009
Příspěvky: 372
Bydliště: Havl. Brod
David Nesnídal píše:
Mimochodem, prodejce mi baterku ochotně vyměnil, ....

Tak tohle se cenní, to je slušný obchodník. Kéž by byly tací všichni :wink: .

_________________
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 18:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.4.2011
Příspěvky: 2450
Bydliště: ORLOVÁ-LUTYNĚ / Dinoletiště
Obrázky: 58
:lol: Tak už zbývá jen -hodně štěstí 8)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 20:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2010
Příspěvky: 432
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 12
Nejen přát hodně štěstí,ale hlavně samá úspěšná a hladká přistání.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 17:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 281
Bydliště: Liberec
No a jak je na tom vlastně ten setový nabíječ? Má v sobě balancer? Mám ho taky ze setu a přemýšlím jestli ho nevyměnit alespoň za Turnigy 2-3S, ale nevím jestli to má nějaký smysl. Ta prý balancer má, ale nevím, jestli to není je tak na oko, když se nenabíjí silovým konektorem. Moc tomu nerozumím, prosím o radu a třeba i tip na jiný nabíječ s balancerem, ale není moc peněz tak něco kolem 500,-? Díky

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 18:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Hádám že něco jako balancer tam možná bude, používal jsem ho chvíli taky, ale záhy toho nechal - je to pomalejší než s druhou nabíječkou, co mám, a když jsem to z ní vytáhl posledně, byl mezi články rozdíl víc jak 0,1 V a nepřišlo mi to úplně košer. Tak ju mám jen jako nouzovku třeba na cesty. Máš-li možnost splašit lepší, splaš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 18:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 300
Bydliště: Plzeňsko
Tlapa píše:
No a jak je na tom vlastně ten setový nabíječ? Má v sobě balancer? Mám ho taky ze setu a přemýšlím jestli ho nevyměnit alespoň za Turnigy 2-3S, ale nevím jestli to má nějaký smysl. Ta prý balancer má, ale nevím, jestli to není je tak na oko, když se nenabíjí silovým konektorem. Moc tomu nerozumím, prosím o radu a třeba i tip na jiný nabíječ s balancerem, ale není moc peněz tak něco kolem 500,-? Díky

Setovou bych nepoužíval, dost ty aku likviduje. Mrkni na modelbazar, kolem pětistovky se tam někdy objeví equilibrium mini a ta tu setovku spolehlivě nahradí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz