Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 18:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16165
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Máme to v práci (technologie) a já se s tím učím zacházet, je to děsné...
Dřív jsem uměl Cadkey98 a pak Corel, ten je daleko svižnější, mi to přijde...
Ale ono půjde o zvyk, jako když jsem přešel z Hiteca na Hott :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 18:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já v DS sice nedělám, spíš ho používám jen pro prohlížení, měření, nebo jen drobné úpravy, změnu měřítka, případně konverzi verzí, nebo formátů, někdy i tisk. Už jsem ale vystřídal ještě v práci tři různé 3D CAD/CAM systémy a můžu ti potvrdit, že přechod na jiný systém je horší, než se to učit poprvé. Člověk má zafixované nějaké postupy a filozofii modelování, jenže v tom druhém je to většinou úplně jinak, takže je ten přechod podstatně horší. DS by měl mít ovládání podobné jako AutoCAD (už dávno jsem ho měl jen na zkoušku), takže vlastně už dost zastaralé postupy modelování a někdy dost těžkopádné. Výhoda DS ale je, že díky neustálým aktualizacím, dokáže načíst DWG i DXF z posledních verzí AutoCADu, a jemu podobných SW a uložit je do nižší verze, kterou dokážu načíst do pomerně staré verze 3D CADu a tam s tím pracovat.

to jozefbb: Koukal jsem do struktůry instalovaného DS a v některých složkách mám jen CZ verzi, např. HELP, takže to opravdu vypadá, že se ta jazyková verze opravdu instaluje podle jazyku systému, nebo je tam volba při instalaci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 19:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2291
Bydliště: Ban.Bystrica
Lark píše:
Tak jsem to teď prohledával a taky to nemůžu nikde najít. Teď si ale nejsem jistý, jestli ta volba nebyla při instalaci, a nebo jestli se jazyk nenastavil automaticky podle systému.

Pri instalacii sa nato nepytal. Alebo sa jazyk musi nejako doinstalovat? Ak to ide podla systemu tak slovencina je vo windowsoch polozena na eng. Ale ja mam w8.1 64


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 19:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2291
Bydliště: Ban.Bystrica
Pozeral som tu stranku este raz, pisu, ze len beta verzia je lokalizovana do cz. Ja som tahal 64 bit. Tam to napisane nie je . asi to bude v tom.


Naposledy upravil jozefbb dne pát 27.11.2015 19:20, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 19:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Určitě jsem nic nedoinstalovával a tou beta-verzí to taky nebude. V nejhorším zkus napsat dotaz na: http://www.technodat.cz/kontakt
nebo tam zavolat.


Přílohy:
Verze.PNG
Verze.PNG [ 240.36 KiB | Zobrazeno 726 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 19:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2291
Bydliště: Ban.Bystrica
Napadlo ma, nejde to az po registracii, zatial som to neregistroval, postacuje do 30 dni


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
O tom dost pochybuju, ale nevím už ho mám nainstalovaný několik let, takže už si to nepamatuju. Pokud se ještě někdo neozve, kdo má čerstvější zkušenost, zkusil bych zavolat do toho Technodatu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 21:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2291
Bydliště: Ban.Bystrica
Nasiel som to
Tools/option/file location/ system/dictionary files/main dictinary files
Kliknut a cakat pokial sa zobrazia jazyky a dat cestinu , lenze nejde mi to aktivovat


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To jsou ale slovníky pro kontrolu pravopisu. Moje nastavení vidíš v obrázku, a přesto mám všechno česky.


Přílohy:
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG [ 100.5 KiB | Zobrazeno 698 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 22:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2291
Bydliště: Ban.Bystrica
Ked nevies , precitaj si navod, pise sa prikazovym riadkom a cislom, parada ide


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No vidíš, nakonec jsi to našel sám. To ale znamená, že když jsem ho instaloval, tak už v instalačním scriptu byla "0", pak si sám nastaví jazyk podle systému. Ty máš asi systém slovenský, tak tam nechal angličtinu. Je to tak?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 22:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2291
Bydliště: Ban.Bystrica
Ano
2 hodiny to hladam , nakoniec pozriem do helpu a za 10 minut to je , jasne ze cestina ma cislo 20 a kedze sa nic nezobrazuje, musis ist zaradom.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 23:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nemusíš. Stačí když dáš příkaz "language ?" a vyběhne ti tabulka jazyků i s čísly. Koukám, že už je jich docela dost, i když některé ještě nejsou funkční.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.11.2015 6:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16165
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jozefbb píše:
... prikazovym riadkom ...

To mně mate asi nejvíc; tohle měl AutoCAD už před 20-ti roky, kdy u stanice byla k velké televizi ještě malá na psaní příkazů... :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.11.2015 10:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8012
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Proč? Příkazový řádek má snad většina i 3D CADů. Žádná další obrazovka k tomu není potřeba. Pro některé funkce, vnořené v menu, je to nejrychlejší způsob jak jí vyvolat, nebo zadávání parametrů. Všechny funkce nemůžeš mít v ikonách a proklikávat se stromem menu, taky není nejrychlejší.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz