Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 780 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 19:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 265
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Ono to magnetické pole Země je trochu jiné než rušivé elektromagnetické pole, vyšší harmonické ze spínání v regulátorech. Tyhle hliníkové misky se prodávají pro odstínění elektrické složky rušení asi za 6€.


Naposledy upravil Plha dne ned 18.02.2018 11:05, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 19:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1196
Bydliště: Šternberk, ČR
Tak dík za info asi (učitě :D ) máš pravdu, já když sem dělal copteru s nazou tak sem krabičku oblepil hliníkovou páskou z důvodů rušení a i proto že krabička je částečně průsvitná a barometr vevnitř reaguje na změnu světla při přechodu ze stínu do slunce může blbnout výška.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 7:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Poraďte mi jakou mám koupit GPS s kompasem pro Apm-ko. Mám tuto a nejde mi Galileo:
https://m.banggood.com/UBLOX-NEO-M8N-BN ... mds=search


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 11:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
taky me nejde galileo a na rovinu - je me to docela jedno :-) I z GPS a Glonassu to ma tolik satelitu ze je presnost dostatecna.

Dokonce mam znackovy Ublox 8 ktery by sel na Galileo updatnout ale nejak nebyl duvod tim ztracet cas.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2880
Bydliště: Olomouc, ČR
Galileo potřebuje nový fw 3.01. Problém je v tom, že hodně čínských M8N jsou padělky a nemají flash paměť ale jenom ROM a fw nejde změnit. Ale ty BN-880 flash mívaly ne všechny ale dost velkou. To musíš vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 10:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Mám dvě a ani jedna nejde prehrat
Ale i přes nepovedeny pokus se něco stalo a chytá teď lépe. Dříve tak 4-7 družic a teď se chytne i na 11.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 10:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
divny, me od zacatku chytaj (na letisti) vic nez 10

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 10:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ted me napada - s jakou FC to pouzivas ? Neni to jen blbe nastavene ? Pixhawk/APM si posilaj vlastne nastveni pri kazdem startu GPSky

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 11:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Mám apm
Při pokusu o flash GPS nadetekuje něco to dělá a něco to vymaže nějakou paměť. Teď nevím jakou. U jedné GPS to napíše že je paměť malá a druhá GPS hlásí že ugrade nepodporuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2018 12:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
APM by si to melo poslat taky ale je otazka zda posledni ziva verze APM posila spravnou 8ckovou konfiguraci

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 10:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2880
Bydliště: Olomouc, ČR
APM posílá konfiguraci stejnou pro všechny Ubloxy. Někde jsem to tady psal které položky si to nastaví. Ale jestli bude přijímat GPS, Glonass, Galileo nebo Beidou se musí zvolit ručně a zapsat do flash, do toho APM nezasahuje. Pokud nejde nahrát nový fw do modulu tak smůla, zkusit jiný. Moduly z Číny které stojí pod 600 Kč určitě pravý Ublox nemají.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: pon 10.09.2018 23:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Zdravim mal by som otazku trocha mimo temy,bolo by možne použiť ten GPS s RTk na ovládanie kosačky ? Presnost na 10 cm by mohla stačiť,ale to je len moja domnienka poradte prosim.Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: úte 11.09.2018 9:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 399
Tam je problém, že dochází k odrazům signálu, proto to pro sekačku není nejvhodnější. Podívej se na Ardumower a podobné projekty, celkem to komunita probírala.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: úte 11.09.2018 22:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
tak som to pozeral ale tiež im to GPS moc nefunguje takže to asi take jednoduche nebude, škoda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nové GPS UBLOX
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 12:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2880
Bydliště: Olomouc, ČR
RTK GPS je dobré když chci něco přesně zaměřit, dosahuje to skutečně centimetrovou přesnost. Ale vlivem odrazů to často vypadává z fixu. Pokud chceš sekat velké pole tak to fungovat bude ale mezi baráky bude problém.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 780 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz