Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 25.01.2014 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
tak ozvučení místo edf kluci schválili, tak jsem dnes prohrabal krabice s bordelem a zkusmo to nějak odzkoušel, docela to jde, v bytě je to vcelku randál, tak by to mohlo být i venku trochu slyšet, jeden reproduktor bude nejspíš kuli chlazení magnetu v rouře magnetem dopředu, navíc na to pujde alespon udělat, nebo jen namalovat maketu střev pulzáku, uvnitř tubusu bude stereozesilovač, nejspíš tento řízlej napul, aby se vešel:

https://www.gme.cz/integrovany-koncovy- ... x-p760-388

a druhý reproduktor v trupu V1, pokud se zítra ráno vykopu z postele, zkusím zajet něco na míru vyhrabat na burzu v Kolbence. puvodní plán tu ozvučnici uzavřít tubusem přineslo znatelné snížení hlasitosti, tak ji nechám asi otevřenou a basy doženu právě reproduktorem v trupu, teda alespon taková je zatím má vize, taky mě napadlo zkusit ten výstup z mp3 trochu předbudit ještě upraveným mikrofonním předzesilovačem, zkreslení by v tomto případě nemuselo vubec vadit.
Příloha:
IMG_1850.JPG
IMG_1850.JPG [ 68.47 KiB | Zobrazeno 1322 krát ]
Příloha:
IMG_1845.JPG
IMG_1845.JPG [ 57.9 KiB | Zobrazeno 1322 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 17:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
Tak nakonec jsem se ráno z té postele vykopal , na burzu dorazil, nějaké repráky koupil a nakonec vybral zvukově nejhlasitějšího favorita
, spíš než repráky mě tam ale zaujali jitrnice, to jsem neodolal :D
Příloha:
IMG_1851.JPG
IMG_1851.JPG [ 84.14 KiB | Zobrazeno 1249 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 1360
Bydliště: Meziměstí
Kořeněné věci se kočkám nemají dávat, tak ne, aby ses dělil! :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
jag42 píše:
Kořeněné věci se kočkám nemají dávat, tak ne, aby ses dělil! :wink:


neboj, já ji dávám na přilepšenou pouze lovečák, nebo matesy :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 1360
Bydliště: Meziměstí
Zpět k věci.
Ty zvuky jsi namixoval krásně, jen jestli to ty chrchláčky dostatečně předají okolí. Na zemi to bude dobré a za letu, si zvuk domyslíš. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
jag42 píše:
Na zemi to bude dobré a za letu, si zvuk domyslíš. :wink:


musíš bejt realista, když je potřeba venku nazvučit kapelu, tak to něčím, co váží okolo 300g určitě nepujde i kdyby si ses podělal, taková je realita a nemá smysl si myslet, že to nějak pujde vyřešit a obejít, prostě to bude slyšet pouze při startu a pruletech, opustil jsem i tu variantu druhého reproduktoru v trupu, výkonový nárust hlasitosti v pár procentech, váhový dvojnásobný--dalších cca 250g na dalším reproduktoru, jediný jak by to šlo ještě trochu potunit, je externí statická basová reprobedna a tam pustit kmitočty pod 100-200 hz, ale naložit to do era je nemyslitelné a skutečný pulzák by ve výsledku určitě přeřval i nějakou venku hrající kapelu, prostě to ozvučení bude vždy pouze taková srandička použitelná na pár metru.

ale motor to přeřve, tak alespon tak.ted ještě jak to bude chodit na nějaký ten koncák z GM, na ten 30W autozesilovač je to ale vcelku v pohodě i tak nějak na hraně, že by to ten malý reprák mohl chvíli vydržet.

ono kdo ví, jak to nakonec dopadne, ta pidisměrovka asi nebude za tou plechovkou moc nadšená, zálet bude určitě bez tý vrchní roury, po vytrimování a seřízení to zkusíme s rourou, ale zvětšenou vyndavací směrovkou nad rouru a ta se bude postupně zkracovat, pokud by byl problém, tak tam hold bude muset přijít nějaké lehčí edf, aby to trochu ofukovalo tu pidisměrovku a na pulzák na benzín by se hold postavil jiný učelový stroj.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 1360
Bydliště: Meziměstí
Jasně, jdeš na to s rozumem. Držím palce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
no snad s tím hned při záletu nefláknu kuli nějakému podivnému chování, pokud to bude létat předvídatelně podivně, tak to bude myslím výhra :lol: určitě tam ale bude problém při malých rychlostech--start a přistání.

ale lepičskokutilsky je to zatím vcelku zábava, i kdyby nic jiného, tak jsem si na tom zase vyzkoušel ruzné postupy, což se muže hodit jindy a na něčem jiném.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 22:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Použil bych spíš tento "déčkový" zesilovač. Používám ho v koupelně na MP3 a funguje výborně. Je malý lehký, nepotřebuje moc chladit.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
JosefSvejk píše:
Použil bych spíš tento "déčkový" zesilovač. Používám ho v koupelně na MP3 a funguje výborně. Je malý lehký, nepotřebuje moc chladit.


to nevypadá vubec špatně, ale dá se nějak posoudit, jestli nebude ve výsledku ten výkon nižší?--ono já ty rozměry až tak neřeším, ten mono modul 30W se mi v pohodě vejde do té roury k repráku a 20g sem, nebo tam vubec neřešim, zkoušel jsem i předbuzení tím předzesilovačem na mikrofon, to je nesmysl a nefunguje to, ale na tom mono 30W zesilovači, co jsem vyhrabal v GM, je nějaký trim, což si laicky myslím, že bude přizpusobení vstupní citlivosti a tady si myslím, že bych mooožná na ukor kvality zvýšit trochu kvantitu.

no takhle, v rozměrech zhruba 7, krát 7cm chci co nejvýkonnější mono koncák, určitě aby to podalo alespon výkon odpovídající standartnímu autozesilovači co má psaných 30W, jako u toho mého blaukpunta a bylo to napájitelné 4čl lipol.

v reálu počítám, že to nahlas nepojede déle, než nějaké 2 minuty, páč pokud to pujde v elektroverzi dovážit pouze nějakým 4čl 2200ma, tak to budu hrát na kratší let, ale nižší váhu.

kdyby to bylo jen na mě, tak bych koupil uplně všechno, co se dá a z toho vybral to nejvýhodnější, ale je nás v tom víc a už jsem hlásil--tak zakoupené 90 kové edf je nám k hovnu :oops:

tak to nechci přehánět, i když dobře vím, že jednou bude fajn, že je někde v šuplíku 90 kové edf.

nic si neprosazuji, nechci být ale zklamaný nižším výkonem, nežli ted při těch testech ale prd tomu rozumím, respektive dnes je to s tou papírovou výkonností takové všelijaké, dnes má 100w kdejaká bedýnka k počítači.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2014 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2009
Příspěvky: 6280
Bydliště: Praha
Obrázky: 38
tohle pustit na sletu RC v anglii tak ještě půlka osazenstva poběži do krytu :)

je to fakt úlet, stejně se nejvíc těším na osazení origo číňanem, to bych se na to i přijel podívat :)

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2014 10:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Třinec/Brno
Nádhera rozhodně zajímavý a neokoukaný stroj. Jenom nezkoušej její let zkaončit jako ksutečná V1čka. bylo by jí škoda ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2014 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
Milan Nes píše:
je to fakt úlet, stejně se nejvíc těším na osazení origo číňanem, :)


přestávám věřit tomu, že se ten náš pulzák uvede do tak spolehlivého stavu, aby to šlo umístit na nějaký model, to je hračka pro majitele soustruhu, autogenu a posedlostí to jednou za každou cenu rozhejbat, mě vše uvedené chybí přez koleno to lámat nebudu.pokud to poletí v elektroverzi, budu spokojený, ale na čínský pulzák to realně už nevidím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01.02.2014 18:27 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 952
Bydliště: Chocerady
Počkej až se oteplí a ono to půjde :-)
případně zkus překrýt část vstupu pokud to chceš zkusit ještě v zimě.
Sám jsi viděl že motor chodí za určitých podmínek. Případně to dej na letadlo zalétej s elektro pohonem a pak ten motor dostanem do vzduchu, protože já jsem ten magor se soustruhem :D

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 01.02.2014 18:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10471
Bydliště: praha 5
HavelAircraft píše:
Sám jsi viděl že motor chodí za určitých podmínek. Případně to dej na letadlo zalétej s elektro pohonem a pak ten motor dostanem do vzduchu, protože já jsem ten magor se soustruhem :D


Určitě budu při tom dokončení počítat i s variantou toho pulzáku, uchycení už vymyšlené mám, zítra možná ještě zkusím pokus s čerpadlem, ale pak vzdávám a funkční motor je pak skutečně pouze na tobě a tvém soustruhu :wink:

jak jsem psal už na začátku, o jednoho člena týmu V1 víc, nebo mín je nepodstatné, podstatný je ale funkční motor :D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz