px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 7:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.5.2015
Příspěvky: 31
Jak chladíte elektomotory řádově přes 1KW, které jsou zabudovány do špičky velkých polomaket větroňů?
Zahřívá se mi značně motor a regl (neudržím na nich prst) Proudově nejsou poddímenzovány, odebírají cca 50A. Motor by měl snést 50A s přetižitelností 30sek/60A. Regl je 80A. Než dostanu větroně cca 7kg do patřičné výšky, je potřeba cca 4 min motorového letu. Po přistání je teplota stále enormě vysoká. Myslím tím, když přistanu v poměrně krátké době. Mám obavy abych ve vzduchu neodpálil motor nebo regl.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 8:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 928
Bydliště: Chocerady
Pokud motor odebírá 50A a je stavěný na 50A. Tak je dost na hranici svých možností.
chlazení je celá řada. Ale musíš uvést motor a idéalně fotky jeho zástavby.
Dost výrobců dělá pro své motory třeba ventilátor který přišroubuješ na plášť.
Je možné vytvoření chladících vstupů. Ale vše záleží na modelu.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 9:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 951
Bydliště: Česká Lípa
Jak již bylo řečeno, pokud je motor pro 50A a ty ho držíš 4 minuty na této hodnotě, tak dostává dost zahulit. Taky pokud výrobce udává 50A, tak tím myslí při perfektním chlazení, což u tebe nehrozí.
Obávám se, že jsi drobet motor poddimenzoval a moc ho ždímeš. Co tam máš za motor a betery?
Měl jsem větroně 8kg na elektro, motor schovaný ve špici bez chlazení a problém nebyl. Pouvažuj, pokud to jde o silnějším.
Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 9:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1418
Bydliště: Havířov
Nebo zkusit použít vrtuli s menším stoupáním?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 10:43 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
nepíšeš, jestli má 50A při letu, nebo na zemi a nepíšeš, jestli na něm neudržíš ruku po 20 vteřinách, nebo pouze
po 4 minutovém stoupání.

Pokud jde na tuto teplotu motor po 20 vteřinách , zmenši vrtuli.
Pokud ho máš uzavřený v modelu , po 4 minutách bude rozpálenej vždy.

Ale řekl bych, že máš pohon poddimenzovaný.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 31.07.2016 21:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 463
Bydliště: stud. zbys.
turbo kužel a staci
chceto nejspis jiný motor ke tech 50 A bude tak pulka zatiženi a nebo neco kde se budes skrabat do minuty ne ctyri....

v dobach kartacku a dvaceti clanku - turbo kužel a vetšinou ctyri otvory s nasavaci...... vystup jsem nikdy neresil

urve ti to model z ruky bez odhozu ??????


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 30.08.2016 14:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.5.2015
Příspěvky: 31
Problém s chlazením vyřešen. Zakoupil jsem motor řádově o 1/3 silnější a je po problému.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz