px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 23:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1327
Bydliště: Šternberk, ČR
Multimetr s osciloskopem

Ahoj chtěl bych si pořídit multimetr s osciloskopem.
Multimetr s klasickými rozsahy U I R C klidně i L ale ten nebývá zvykem ale potěšil by.
Osciloskop nemusí být nějaký echt to bych se nedoplatil něco rozumného hlavně zobrazování průběhů.
Rozpočet do 150ti eur. Něco rozumně čínského. Ebay ali banggood.

Jedno zařízení typu multimetr, tedy něco co se bude typicky válet po stole ale dá se vzít do terénu.
Nejlépe s baterií Liion typu 18650
Něco jako tohle.


https://www.banggood.com/OWON-HDS200-Se ... s=category


Budu rád za typy, zkušenosti

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 23:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2693
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Možná tu je něco: viewtopic.php?f=110&t=88978&start=15#p1500008

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 23:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1327
Bydliště: Šternberk, ČR
Ano tohle tvé vlákno mě do myšlenky uvrtalo - děkuji :D .
Multimetr co má OK2BUH se mě taky líbí a je v úzčím výběru a přesně tenhle typ produktu zvažuju že si koupím.
Nechtěl sem to probírat v tvém vláknu a pořídil sem si své kde specifikuji přesněji co hledám tedy něco s tělem a funkcemi multimetru ale i rozumným osciloskopem.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 18:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1327
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázek

Pánové a dámy má to někdo zkušenost s touto čínskou značkou?
Máte někdo od nich nějaký přístroj doma nebo jste ho měli v rukách?


https://www.banggood.com/OWON-HDS200-Se ... s=category
Tento multimetr se mě moc líbí ale ještě sháním recenze.
Sháním info o značce i to tomto modelu ale o modelu sem toho moc nenašel asi je dost nový...

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 20:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
Wormsnake píše:
....
https://www.banggood.com/OWON-HDS200-Se ... s=category
Tento multimetr se mě moc líbí ale ještě sháním recenze.
Sháním info o značce i to tomto modelu ale o modelu sem toho moc nenašel asi je dost nový...

Ted displej je už trochu větší než mají ty menší multimetry s displejem - tohle vypadá použitelně...
Akorát z těch tlačítek by mi hráblo :?
Chápu, že jde o cenu, otočné prvky jsou dražší. Ale pokud chci např. plynule natáhnour časovku a potřebuju natáhnout-zkrátit-natáhnout, tak otočným prvkem se to dělá v rámci jednoho pohybu, s proměnlivou rychlostí, přirozeným pohybem. Tuto operaci dělat tlačítky znamená cvak sem, cvak tam, sakra přehnal jsem to, tak zase cvak sem... Ne že by to tlačítky nešlo, ale ten komfort tam není. Stejný problém jako přidávání hlasitosti na zesilovači kolečkem x tlačítky.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 20:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 297
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 2
Wormsnake píše:
Pánové a dámy má to někdo zkušenost s touto čínskou značkou?


Mám desátým rokem od této značky digitální stolní dvoukanálový osciloskop a plná spokojenost.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 22:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.10.2006
Příspěvky: 239
Bydliště: Strakonice
Od OWONU mám ruční osciloskop už asi deset let a zatím v pohodě, jen baterie už nic moc, ale to se dá pochopit. Měření vypadá dobře.
Nevím jak přesně u tohoto typu, ale chtělo to ještě dokoupit sondy 1:100, s těmi originál se dalo měřit jen do 200V


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 23:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1327
Bydliště: Šternberk, ČR
Jo díky za vaše reakce to že si mám přiobjednat sondy s 1:100 už mě říkal kamarád. Díky za vaše reakce pište prosím další...

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: sob 23.01.2021 11:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4640
Bydliště: SK Bratislava
Woita píše:
Ted displej je už trochu větší než mají ty menší multimetry s displejem - tohle vypadá použitelně...
Akorát z těch tlačítek by mi hráblo :?


Presne, osciloskop je o obrazovke a tocitkach. Ze ma maly band nehra u modelarskej veci rolu. Mal som asi 3 osciloskopy v takejto forme a vsetky som poslal do horucich a kupil najlacnejsi stolny geret a konecne sa da noralne robit, takze ak to nie je urcene ako nudzovka na meranie v terene, ja osobne by som pozrel po lacnom stolnom a investoval do slusneho multimetra. Mozno to vyjde viac, ale ak je to na normalnu robotu, a nie nudzovka, tak sa to oplati.

A co sa tyka parametrov, celkom sa mi to paci asi by som sa nechal zlakat keby som nemal nazor spomenuty vyssie. Jedine co by mi asi chybalo je slusna pamet tych 8 kilo nie je bohvie co (na dva kanaly je to 4k). Tiez by som sa pozrel ci to ma nejaku PC nadstavbu, vidim tam CDcko, taketo gerety mavaju obycajne rozne analyzy signalu (furiery, protokoly, zbernice atd) ci tam nieco take je a ci konkurencia nahodou nema nieco lepsie.

A co sa tyka tej sondy 1:100 ... pokial viem standard je 400V izolacne napetie, to sa delicom zmenit neda, len inou konstrukciou sondy a samotny merak ako pisu ma vnutorne delicku do 1:1000 takze fakticky obmedzeny budes len tym izolacnym napetim 400V takze pokial nejdes merat vysoke napetia, tak do sietoveho 380V si v pohode (sondu das do 1:10 a osciloskop nastavis tak aby ti zmeral 40V)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multimetr s osciloskopem
PříspěvekNapsal: pát 23.04.2021 11:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1333
Bydliště: Dobruška
Multimetrů mám několik a k nim spoustu kabelů a hrotů. Chtěl jsem to mít všechno pěkně, přehledně pohromadě. Tak jsem si vytiskl stojánek na hroty a háčky na kabely.

Příloha:
měřící hroty 2.jpg
měřící hroty 2.jpg
[ 156.45 KiB | Zobrazeno 1530 krát ]



Příloha:
měřící kabely 2.jpg
měřící kabely 2.jpg
[ 82.54 KiB | Zobrazeno 1530 krát ]


_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz