Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 9:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
fire píše:
aha!!! ja som myslel ze ti naraza cyklika do rohov pripadne packy serv, nieco budes mat zle poskladanie, tipujem to ze nemas tiahla od serv k cyklike spravnej dlzky (pri nulovom nabehu v strede drahy na oske)

No ano, tu dlzku som musel zmenit preto,lebo mi nevychadzali rovnake stupne +- kolektivu od nuly.Povodne som mal napr.+12.5 a - 10.5st..tak preto som to musel upravit aby mi to sedelo rovnako do + ako aj do -.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 10:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Nastav si na rádiu v "pitch curve" rovnou přímku tak aby jsi měl všude 50% a pak změř kolik Ti při tom vychází úhel na listech. Pokud není kolektiv v nule .... je něco špatně.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 10:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.10.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Třinec/Brno
Kontrolní dotaz jak máš seřízený vrtulník? Předpokládám že máš při páce ve středu dráhy páky serv kolmo na osu hřídele, a nulový úhel náběhu listů, a všehcny páky na hlavě máš v té chvíli vodorovně.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Tp právě nemusí být. Stačí když si někde nepozorností posune křivku.

To právě zjistí tím, že elektronicky posune v rádiu křivku kolektivu do 50% ( což by mnělo odpovídat té páce kolektivu v půlce dráhy ) a pak teprve může změřit úhel náběhu.

Páka kolektivu nemusí bohužel vždy souhlasit s tím co je v rádiu skutečně nastaveno.

Ať si všechny body na křivce kolektivu posune na 50% a tím si zajistí to, že ať bude mět páku kolektivu kdekoliv .... pořád bude v polovně. Tehdy by mněl začít nastavovat nulu na listech.

Nic jednoduššího není.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 10:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
Ja mam v TX taku funkciu,ze neutral kolektivu.Ked ju aktivujem tak mi skocia serva pre kolektiv automaticky do 0 pozicie.Ramena serv mam presne kolmo, ale paky ktore idu z nich k tanieru cykliky, tak tie nie su subezne s hl.hriadelou,ale mierne vyosone.Inak to neviem nastavit, ak mam dodrzat tu vodorovnu paku serv.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
OK a tahle funkce Ti jakým způsobem zařídí to, že se Ti smam serva vystavý do středu? Jak toho dosáhneš? Ono je to docela důležitý.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 11:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
OPR píše:
OK a tahle funkce Ti jakým způsobem zařídí to, že se Ti smam serva vystavý do středu? Jak toho dosáhneš? Ono je to docela důležitý.

Je to presne to iste co docielis polohou knipla kolektivu ak ho mas v strede.Predtym (pri instalacii)som serva dal do stredovej polohy (trimy a subtrimy na 0)a nasadil na ne packy aby boli co najkolmejsie.Mierne nepresnosti som dorovnal pomocou subtrimov.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 11:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ale to že budeš mít knipl přesně v 50% dráhy ručně nastavenou páčkou tak dobře nezajistíš, jako když zvedneš křivku kolektivu ve všech jejích bodech na 50%. A pak bude ouplně jedno kde páku kolektivu máš .... protože pořád seš elektronicky v polovině. :)

Pak můžeš nastavovat do alelůůjaáááá a pokaždý si můžeš být jistý tím, že výchozí nastavovací poloha neutrálu bude stejná. A odtud nastavovaná nula na listech bude pořád stejná.

Dát ručně páku kolektivu "někam do půlky" je totiž silně nepřesný. :!:

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 11:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
OPR píše:
Ale to že budeš mít knipl přesně v 50% dráhy ručně nastavenou páčkou tak dobře nezajistíš, jako když zvedneš křivku kolektivu ve všech jejích bodech na 50%. A pak bude ouplně jedno kde páku kolektivu máš .... protože pořád seš elektronicky v polovině. :)

Pak můžeš nastavovat do alelůůjaáááá a pokaždý si můžeš být jistý tím, že výchozí nastavovací poloha neutrálu bude stejná. A odtud nastavovaná nula na listech bude pořád stejná.

Dát ručně páku kolektivu "někam do půlky" je totiž silně nepřesný. :!:


Hej ja viem.V t8fg je taka funkcia ze NEUTRAL.To ak dam tak mi serva bez ohladu na polohu kniplu skocia do neutralu.DAkujem ale za rady :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Robin123 píše:
OPR píše:
Ale to že budeš mít knipl přesně v 50% dráhy ručně nastavenou páčkou tak dobře nezajistíš, jako když zvedneš křivku kolektivu ve všech jejích bodech na 50%. A pak bude ouplně jedno kde páku kolektivu máš .... protože pořád seš elektronicky v polovině. :)

Pak můžeš nastavovat do alelůůjaáááá a pokaždý si můžeš být jistý tím, že výchozí nastavovací poloha neutrálu bude stejná. A odtud nastavovaná nula na listech bude pořád stejná.

Dát ručně páku kolektivu "někam do půlky" je totiž silně nepřesný. :!:


Hej ja viem.V t8fg je taka funkcia ze NEUTRAL.To ak dam tak mi serva bez ohladu na polohu kniplu skocia do neutralu.DAkujem ale za rady :)



Ten neutrál co máš na mysli je v monitoru serv .... a to je úúúplně špatně. :)
Přesných 50% dráhy kolektivu docílíš tím co jsem psal prve.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 12:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Tady se mýlíš. Ten neutrál je naprosto přesný. Při něm musí serva napákovat na 90°, táhly nastavit vodorovnou cykliku ve středu dráhy a pak táhly listy do 0°. To je základ. Pak napípá ve vysílači min/max koletivu. A až pak je teprve čas na hraní si s křivkami.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ano ale neutrál v monitoru serv použije jen jednou a to úúúplně na samotném začátku. Kvuli nasazení pák na serva. Dále subtrimem dorovná výstupní hřídele serv tak aby páky sedly vůči táhlům do vinglu. Pak tenhle neutrál v monitoru serv je dál nepoužitelnej protože Ti vyhladí i subtrim. A výsledný hodnoty subtrimu přeci při nastavování 0° kolektivu potřebuješ.
Jinak si rozhasíš šikmou řídící desku a nikdy se s tím nedomluvíš.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Naposledy upravil OPR dne úte 15.01.2013 13:19, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 12:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Základ je nehrabat do subtrimů. Páka jde vždy nasadit tak, aby byla kolmo - tedy pro futabí serva.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 12:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.3.2012
Příspěvky: 933
zdzd píše:
Základ je nehrabat do subtrimů. Páka jde vždy nasadit tak, aby byla kolmo - tedy pro futabí serva.



A jak se to dela :?:

_________________
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 12:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
Dakujem za cenne info.Tak to znova nastavim od zakladov a pouzijem teda tu krivku vsetko 50%.Vecer po nastaveni podam hlasenie ako som dopadol :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz